Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Lite hjälp inför morgondagen.

Hörde på radion i dag att det faktiskt finns anvisningar till hur man ska fira Mors dag. Redan 1920 så tyckte man det var viktigt att mor blev firad på ett korrekt och värdigt sätt. Jag letade reda på dem och här kommer så alla punkter, så att det inte blir fel för någon i morgon. Det gäller ju att förbereda redan i dag och sätta igång och träna in något vackert att läsa upp utantill.

Hittade anvisningarna på Wikipedia.

Anvisningar till firande av Mors dag

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.

3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.

4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.

5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.

6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Bara att följa alla punkter från broschyren nu, så ska väl inget gå fel.
En blomma skulle det vara också.
Postat 2009-05-30 12:12 | Läst 7517 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bollsinne och en G 10

Eftersom jag har en relativt nyopererad axel, där musklerna hade gått av, de är nu ihopsydda. Därför har jag nu fått order om att inte lyfta något med högerarmen på fyra månader. Med andra ord hela sommaren och med att inte lyfta något så inbegrep det även min systemkamera, den är för tung. Därför har jag införskaffat en liten kompaktkamera som substitut och för att inte drabbas av alltför allvarliga abstinensbesvär.

Den är liten och behändig men samtidigt inte för liten och när jag dessutom köpte ett fodral i retrostil så känns den ändå mer trevlig att ha med sig. Kameran är en Canon G 10.

Var ute på Ingarö i helgen och passade på att testa kameran när barnbarnet övade sitt bollsinne.

Bollar kan vara läskiga.

Postat 2009-05-28 15:49 | Läst 10247 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Middagstips inför helgen.

Som de flesta vet så har jag varit på ett fantastiskt äventyr i Afrika. Fick med mig hem ett recept på en god stuvning som jag tror att fler skulle vilja få ta del utav. Det kanske är lite tidskrävande att tillaga den maträtten så det är hög tid att börja förbereda om det ska bli någon mat till helgen.......fast för säkerhets skull så planera middagen till midsommarhelgen.

                                             ELEFANTSTUVNING

                                                             INGREDIENSER:

1 medelstor elefant, 20 påsar salt, 500 kg pepparkorn, 750 säckar potatis, 125 säckar morötter, 2000 kvistar persilja, 300 stora lökar, 1 kanin.

 

1. Skär elefanten i stora bitar. ( det tar ungefär 6 veckor)

2. Hacka grönsakerna i kuber  (Ytterligare 4 veckor)

3. Lägg ingredienserna i en stor missionärsgryta. Pumpa i 5000 liter brunsås och låt sjuda i 28 dagar.

4. Skyffla i salt och peppar och smaka av.

5. När köttet är mjukt, lägg till grönsakerna. För att skynda på tillagningen så rekomenderas att använda en grävskopa för omrörning.

6. Småkoka sakta i ytterligare en vecka, garnera sedan med persilja.

 

Serveras till ca. 3000 personer, om fler gäster väntas så lägg till  kaninen.

 

 

På engelska så finns det en liten ordlek i receptet som inte går att översätta, så jag lägger till de raderna också.

Serves  aproximately 3000 people, if more guests are expected add the rabbit. However this is not really reccomended because not many people like hare in their stew.

 

Dessutom så tror jag att tiden fram till midsommar också blir lite för knapp, blir kanske en middag för anstormningen av gäster i sommarhuset.

Smaklig måltid.

Postat 2009-05-19 11:25 | Läst 10749 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nu åker vi hem

Så kom då den allra sista dagen på vår resa. Tre veckor har vi varit på resande fot och jag skulle nog kunna tänka mig tre till. Kunde inte före resan föreställa mig att den skulle bli så här fantastisk och innehållsrik.

Här på River club kan man ta en promenad på egen hand eftersom området är inhägnat och inga farlig djur finns innanför stängslet, så innan packningen tar jag en runda i det markerade spåret. Ser några djur, fast de är inte så värst farliga. Den här lilla larven är mest bara ullig och söt.

Några näshornsfåglar skränar i ett träd.

Sedan efter morgonpromenaden är det dags för packning, men eftersom jag inte har så mycket med mig går den fort, så några bilder hinner jag med att ta.

Vi hinner även med en kopp kaffe på altanen innan det är dags för avsked och avfärd till flygplatsen.

Flygplatsen i Livingstone är inte så stor.

Så var det dags att gå ombord på vårt plan för en kortare färd till Sydafrika.

och därefter en längre resa, ut ur Afrika för resa hem.

Nu är det slut.............!

Postat 2009-05-18 08:50 | Läst 11845 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mighty Zambezi

På kvällen gjorde vi en skön båttur på Zambezifloden. Av ortsbefolkningen fick vi lära oss att den skulle kallas för "Mighty Zambezi" och visst var det en mäktig flod så här års.

Fast först lite afternoon tea på verandan.

Sedan äntrade vi båtarna och gav oss iväg.

Bred och som sagt mäktig flyter den fram.

En hel del fåglar håller till vid floden.

Inte bara fåglar utan en och annan krokodil fanns det där. De var inte så lätta att få syn på, där de låg och mest liknade en gammal stock och när vi närmade oss med båten så slank de snabbt ner i vattnet.

Inte så långt från vårt hotell hittade vi ett gäng med flodhästar.

Jag var den enda som röstade för att vi skulle åka lite närmare dem, för att få bättre bilder. Men när jag fick höra att det skulle bli simmandes så avstod även jag, tror inte att min kamera var vattentät.

Den här apan sitter i ett träd i Zimbabwe och gränsen till det landet går här ute i vattnet, så nu är vi alltså på Zimbabwes del av Zambezifloden.

När vi ska tillbaka stänger vi av motorn på båten och driver med strömmen. Tyst och sakta flyter vi fram smuttandes på en G&T och njuter av den nedåtgående solen och stillheten.

Vi möter ett filminspelningsteam....

...som följer efter den här båten och filmar, jag trodde först att mannen i båten har en mikrofon i handen men det är en ölflaska.

På många ställen ser man att det är mycket vatten i floden nu.

Skymningen sänker sig och vi återvänder till River club och den väntande middagen.

 

 

Postat 2009-05-18 00:16 | Läst 11765 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa