Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

15 blev det inte.

     Nästan femton år fick vi med dennna underbart fina hund.

Det kommer att bli enormt tomt.

 

 

Postat 2011-02-21 17:04 | Läst 7665 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Gå på Svartklubb

I går gjorde jag det. Gick på Svartklubben alltså. Ingen polis slog till och förstörde kvällen för oss, men det kanske beror på att den här Svartklubben är helt legal. Men svart var det.

Jag kan inte berätta hur där såg ut eftersom jag inte såg någonting. Jag och alla de andra som var där fick treva oss fram. Tur att vi blev ledsagade till våra platser vid borden. För de som aldrig varit där så ska jag förklara lite bättre vad det här rör sig om. Jag har alltså inte varit på något skumt ställe även om det var tämligen skumt, för att inte säga helskumt.

Svartklubben är ett ställe som drivs av synskadade och all serveringspersonal är synskadad. Vi fick en trevlig person vid namn Ulf som värd vid vårt bord. Han möte oss redan i dörren och ledsagade oss till vårt bord. Dessförinnan hade vi plockat bort alla ljuskällor som kunde störa den mörka upplevelsen. Lysande klockor togs av och mobiltelefonen stängdes av.

På bordet stod det redan en förrätt framdukad och vatten på flaska fanns det där också. Flaskan var inte öppnad så det första vi gjorde var att treva runt för att se om det eventullt kunde ligga en öppnare där. Det gjorde det och första prövningen var att öppna flaskan och hälla upp i glaset. Går förståss att halsa men eftersom det är godare att dricka ur glas så fick vi upptäcka att det var ju inte så svårt att hälla upp. Bara stoppa ner fingret och känna när vätskan började närma sig kanten på glaset. Förrätten, som den här kvällen var toast skagen, var det inte heller något större problem med. Fast jag får väl erkänna att jag först använde fingrarna för att känna efter vad det var för mat på tallriken. Sedan högg jag glatt in med kniv och gaffel. Gick betydligt bättre än jag hade trott.

Vinet kom in och där fanns också allternativet att halsa ur flaskan eller hälla upp i vinglas. Stärkt av vattenupphällandet så blev det vinglas för alla vid vårt bord. Fast det var skönt att det var skruvkork på flaskan.

Nu skulle det bli spännande när det var dags för varmrätten. Det doftade gott men vad var det jag hade på tallriken framför mig. Jag kände lite försiktigt med fingrarna. Någor avlångt var det som låg där. Var det fisk, fågel eller kött? Smakade och det som jag först fick i munnen var potatis. Aha klyftpotatis, det kände jag igen. Nästa smakbit smakade palsternacka och så hittade jag något som kändes som ett väldigt mört kött. Nu fick smaklökarna testas ordentligt. Jag och några till trodde först att det var vilt, sedan gissade vi på kyckling men vi var inte helt säkra. Gott var det i alla fall och det var inte heller så svårt att äta. Det var bara såsen som var lite svår att få i sig. Fast ingen hade ju sett om jag tagit upp tallriken och slickat av...;) Fick veta efteråt att det var klyftpotatis, palsternacka, kyckling och svampsås.

Mellan rätterna underhöll Synliga med fantastiska sånger och även med allsång. Jag hade så trevligt och roligt så jag känner att jag har träningsvärk i skrattmusklerna i dag.

En smaskig dessert avslutade kvällen i mörker. Klockan kunde vi inte titta på i mörkret, men det kändes som om tiden gick alldeles för fort och de två timmarna som vi var i mörker bara försvann.

Vill du uppleva något utöver det vanliga så kan jag varmt rekomendera Svartklubben.

Eftersom det här är en fotoblogg så är det väl på sin plats med några bilder från kvällen också.

Här först en bild på oss vid vårt bord.

Det är Catarina, Carina och så sitter jag till höger i bild.

 

Klart jag också måste få med de från Synliga som både serverade och underhöll under hela kvällen. "Det blindaste bandet i landet"

I mitten på den här bilden så kan ni se Ulf Nordqvist som var värd vid vårt bord.

Om du inte ser vad det är på bilderna så är det inte fel på din syn och inte heller på fotosidan. Det var ju helst svart där inne på Svartklubben. Utan blixt så blev bilderna ganska så mörka. Tänkte först klicka i intressegruppen "mörkrum" på det här inlägget, men det kanske inte stämde helt med vad de tänkte på när det kom med som intressegrupp.

 

Ha en bra dag.

 

Postat 2011-02-19 09:47 | Läst 7797 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

God morgon Stockholm

Det var en solig och fin morgon i dag, passade därför på att ta en liten tur in till stan. Var lite nyfiken på Stockholm Waterfront så jag styrde kosan dit.

Plockepinn skulle kanske vara ett mer passande namn.

Kikar lite närmare på bygget.

...och ändå närmare.

...och närmare ändå.

 

Kikade även på stadshuset. 

..och Riddarholmskyrkan.

...och över alltihopa vakad Evert Taube. Han ser stolt ut över sin stad. En liten lustig sak hände när jag gick igenom morgonens bilder och hade klickat upp den här bilden. Lyssnad samtidigt på musik från min lista i Spotify och just då började en låt med Evert Taube spelas.

Jag var inte ensam ute och tittade på stan genom kameran, såg att det fanns fler ute. Är det någon som känner igen sig?

Sedan kom tåget.

Isen lockade inte till någon promenad på den.

 

 

Postat 2011-02-06 12:15 | Läst 9755 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera