Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Julmarknad

En av de finaste och mysigaste julmarknaderna jag har varit på är den i Tallinn.

Tyvärr var det lite dåligt med snö i år, kom bara några flingor en av dagarna men de töade bort fort. Men stämningen var god ändå och i stånden såldes det mycket fint hantverk.

Glögg serverades och en massa annat gott.

Extra stämningsfullt blev det på kvällen.

Det var inte bara torget som var i julstämning utan hela gamla stan var dekorerad med granar med belysning och även övriga delen av staden Tallinn var pyntad.

Fast nu är vi hemma igen och julpyntat vårt hus och tar vila för att fira jul med släkt och vänner.

Låter julfriden sjunka in och kopplar av vid brasan.

Önskar alla på fotosidan en riktigt lugn och God Jul!

Postat 2019-12-22 11:11 | Läst 2767 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Båttur

Är man i Thailand ska man åka Long Tail boat har jag förstått,  så det gjorde vi. När det dessutom på grund av brist på turister var så stiltje för dessa skeppare att de började pruta på sina priser innan vi ens kommit på tanken att göra det, så kändes som en bra sak att både vi och skepparen kom ut på floden.

Första anhalten på turen var en av de två väldiga kalkstensklipporna, Khao Kanab Nam. De har blivit Krabis mest kända landmärke och de ligger som en port i inloppet till Krabi.

Vi gick iland på den ena ön och först hälsade vi på öns apor. De var av den snällare sorten och ingen försökte sig på något rövartrick eller ens tigga mat.

De tittade lite förundrat på besökarna, vi var tydligen de första för den här dagen.

Vår skeppare följde med en bit in på ön och tur var det för annars hade vi kanske missat döskalleklippan.

Sedan återvände han till sin båt och vi vandrade iväg på egen hand för att utforska ön. Vi var förstås inte de första som varit där, det såg vi tydliga spår av.

Den trappan såg både snygg och spännande ut så vi klättrade upp.

Kom till en grotta.

Som sagt, vi var inte de första som besökt den ön och grottan.

Ett skelett av en jätte, som ser ut att ha utkämpat sin sista strid med något ormliknande djur. Skelettet såg inte så stort ut när man såg det så här så jag bad maken att ställa sig i bakgrunden så man fick lite att jämföra med.

Vad man ska tro om det här kan man ju grunna på, jag frågade vår skeppare om det var på riktigt. Vet inte om han förstod min fråga då han bekräftade att det var så. Fanns visserligen en informationsskylt om skelettet. Kan du thailändska så...

Vi lämnade den ön och åkte vidare på en skön båttur. Förbi de små fiskesamhällen som finns i floden.

Svänger in i mangroveskogen.

Träffar på en krabbfiskare som kommer utpaddlandes från den täta skogen. 

Han paddlar fram till oss...

...för att visa lite av sin fångst.

Vi har haft en skön tvåtimmarstur ute på floden och innan vi återvänder till Krabi så stannar vi till vid en fiskodling.

Här matas fiskarna med småfisk och inte något tillverkat fiskfoder.

Finns en del stora firrar här.

Sedan återvänder vi mot staden.

Postat 2019-12-21 09:22 | Läst 3832 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Wat Suwankhuha

På resan till värmen och solen besökte vi Wat Suwankhuha, där finns en grotta där man kan bese den liggande Buddhan, jag kikade in dit och eftersom jag besökt en enorm staty av en liggande dito i Bangkok så valde jag att gå bort och titta på aporna som håller till här istället. Platsen kallas för Monkey Caves också och det var ett passande namn.

För här vimlade det av små makaker, här var de inte så aggressiva som de som jag hade närkontakt med vid Tiger Cave temple.  Orsaken till det var att här matades aporna.

Vet inte om det var fler apor här men det såg ut så eftersom de flesta samlades på en plats där det såldes mat till aporna.

Även duvorna sökte sig till matplatsen.

De små ungarna var sötast.

Även hundarna passade på att förse sig.

En del apor höll till lite runt omkring i området.

Populärt var att klättra runt i träden.

Busa lite med turisterna.

Tittut!

Ha ha ha!

Postat 2019-12-18 09:55 | Läst 3052 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mitt ute i havet.

Bredvid en hög klippa i Phang Nga provinsen finns det nästan en hel stad som är byggd på styltor.  Panyee Island.

Det är en muslimsk bosättning som etablerades i slutet av 1700-talet av nomadiska malaysiska fiskare. Bara thailändare fick vara markägare så de slog sig ner ute i havet i stället.

.

Vi går iland och tar en promenad där.

Lågvatten nu.

Byn klarade sig från tsunamin eftersom de har en bergskedja som skyddar dem.

Förr levde de bara på fiske men nu är turismen en ganska stor inkomstkälla. Det är byinnevånarna som sköter om James Bond ön också.

Det finns skola på ön.

De små barnen hade middagsvila då vi var där.

Byn har en flytande fotbollsplan. Inspirerat av FIFA-Världsmästerskapet 1986, byggde barn planen från gamla skrot av trä och fiskebåtar. Pojkarna bestämde sig för att bilda ett fotbollslag och tävla i södra thailändska skolmästerskapen.

Standarden på husen varierade en hel del.

Å så en skylt.

Och lite tvätt.

Postat 2019-12-16 11:50 | Läst 3096 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Phang Nga

Om jag säger Phang Nga är det troligtvis inte så många som vet var jag är eller vad det är jag syftar på. De flesta känner nog till den platsen som James Bond ön. Det gjorde jag också även om jag förstod att den platsen hade ett namn redan före filmen, Mannen med den gyllene pistolen. Eftersom vi nu är i Krabi och så nära,  dessutom rear de ut utflykterna på grund av att det är så lite turister här, så passar vi på att göra en utflykt dit. 

Vi hade bokat en tripp i lugn och ro med long tail båt, men vi två var de enda som valt den lite lugnare färden och när de fråga de om vi inte kunde tänka oss att åka med i speedbåten istället så gick vi med på det. Vi var ingen större skara som drog iväg sex engelsmän tre ungrare och fyra ryssar och så vi två från Sverige.

Resan ut var inte så lång och gick fort med den båten.

Kommer inte ihåg så mycket från bondfilmen om vad de gjorde där på ön, men jag antar att det inte var så mycket folk där då. Kan lugnt säga att vi var inte ensamma där. Här kunde man inte se att det var lite turister, verkar som om alla samlats på den här lilla ön.

Men nu var det den berömda klippan vi skulle titta på.

Pampig är den.

Här finns även lite grottor att titta på och gå in i.

Samlas det turister så säljs det tingeltangel, vår guide som annars inte sa så mycket, avrådde oss från att handla där för allt var mycket dyrare än i land.

De flesta turister sysslade med att ta bilder på sig själva och varandra.

Postat 2019-12-07 09:53 | Läst 2495 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa