Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Örnen landade igen

Även en örnsafari har ett slut, jag skulle nog ha velat stanna där i  Lauvsnes längre, men nu är jag hemma igen.En helt fantastiskt upplevelse var det att få se dessa örnar. Skulle till och med kunna nöja mig med att bara få se dem, men varför göra det när det går att fotografera också. Ett minne som jag kommer att bevara för resten av livet.

Trött är jag visserligen, för det blev sena kvällar med mycket bilder och trevligt prat och inte att förglömma Brutus genomgångar i Workshopen och Bos mat. Sen mycket tidigt upp på morgonen för att hinna till gömslet och sitta där i lugn och ro innan det blev ljust och förhoppningvisörnarna skulle komma på besök. De gjorde de dessutom och varje dag till och med.

Sen satt vi där i mörkret och väntade, lite viskande småprat och jag vet inte vad Brutus Östling hade för exemplar av Canon 5D markII, med den underliga förvaringen av kamera och batteri innanför byxorna. Är det brukligt för den modellen? Den får man föda fram bilderna med, riktigt konstnärligt . Batteriet la tydligen av hela tiden vid filmning. Smittade också för även jag fick error i min kamera när jag tog den här bilden.

Det går att värma den medelst blåsning också. Bilderna och filmen blev dock ingen blåsning.

Sen var det tålmodig väntan, vissa dagar kom örnarna tidigt och tog sig en snabb frukost och kom inte tillbaka mer den dagen, andra dagar var det lång väntan innan det var matdags för örnarna och då kunde man fördriva tiden med att fotografera småfåglar, som de här. Inte så dumt det heller. De som inte somnade förstås(se gårdagens blogg).   Nötskrika   

 

Kråka.

   Skata

 

Men så plötsligt, som från ingenstans, så var den där. Kungsörnen kom som om den var nedsläppt från himlen.

 

Redo för lite mat.

 

Ripa smakade också gott

 

Men det var inte lätt att hålla balansen och stå kvar på en liten ripa. Undrar om inte det här är den som får bli dagens bild.

 

Vingligt och flaxande, sen damp den ner på backen och stod där och såg tämligen förvånad ut och inte helt olikt en tupp. Men upp igen för att äta sig riktigt mätt.

Inte så lätt att hänga med med kameran heller när en sådan stor fågel får för sig att ge sig utav. Här säger den tack och farväl för den här dagen och också för vårt besök i örnarnas rike, vägledda av Brutus Östling. Tack Brutus för allt du lärde mig, jag ska försöka förvalta det väl.

Så till slut, en till bild på gömslet eftersom Arne ville se hur det ser ut.

Och så lite workshops med Brutus Östling.

 

 

Postat 2009-01-29 20:07 | Läst 12613 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Örnen har landat.

Ytterligare en dag i gömslet, med en lite blyg havsörn och två kaxiga kungsörnar som underhöll oss. Inga problem att hålla värmen när de höll på som bäst. Var nästan så man blev lite svettig. Mellan örnbesöken så fanns det kråkor att ta bilder på också.

Roligast att fotografera var örnfighterna, men den bild jag valde ut i dag är den här eftersom det är lite ovanligare, med fight mellanhavsörn och kråka. Nu var det den kaxiga kråkan som startade bråket och extra passande då eftersom jag köpte Brutus bok "Kaxiga fåglar" i dag, med en fin dedikation i.

Sen en bild till Arne och inspiration inför hans örnsafari, du ser här går det hett till i gömslet. Jo, jag har fått lov att lägga in den här.

Upptäckte i efterhand att rubriken inte blev så passande till den bilden. så jag tar med en till bild.

Postat 2009-01-27 22:07 | Läst 12254 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Kungsörn

Det var inte så illa så att jag var tvungen att åka ända till Norge för att fota bara kråkor, en och annan örn dök upp också, som tur var.

Gårdagen var lite mulen och mycket blåsig, så blåsig så att kråkorna fick klamra sig fast rejält i grenarna för att inte blåsa till havs. Men i dag så har vi haft härligt väder. Sol och besök av kungsörn. Svårigheten i dag var mer att välja ut dagens bild.

Har inte riktigt bestämt mig än men tror att det blir den här.

En ståtlig kungsörn som sitter på en ripa och skakar näbben av hjärtans lust så fjädrarna från ripan flyger åt alla håll.

Här kommer också en bild till Arne, som ville se hur gömslet ser ut.

Har just fått lite matnyttig genomgång från Brutus som vi hoppas på att ha nytta av i morgon.

Upp i ottan och sen i säng, så nu ska jag krypa till kojs.

God natt.

 

 

Postat 2009-01-26 23:28 | Läst 11419 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Örnar och kråkor.

Fotografera örnar är inte lätt. Kanske inte kråkor heller. Har iaf. tagit några bilder på havsörn i dag. Men dagens val av bild får bli på en kråka och räv.

Gillade den bäst.

Postat 2009-01-25 22:40 | Läst 9555 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min lilla maskot

Tyckte det var alltför tråkigt att ta någon bild på att jag packar väskan i dag så det fick bli på min lilla maskot istället. Fick idén av en annan blogg här, med en bild på en minikamera. kom ihåg att jag länge tänkt fotografera min lilla kopia av en Leica M3. Så idag blev det av.

Många frågar mig om den tar bra bilder och svaret blir alltid, Nej!

Men visst är den söt.

Postat 2009-01-23 15:20 | Läst 7613 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa