Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Långt borta men nära.

Var på en överraskningsfest häromdagen. Hela festen gick i bolovianskt tema. Det var inte jag som var föremål för överraskningen men var en av de överraskande och hade trevligt.

 Tysta, tysta står vi ett förväntansfullt gäng och väntar på festföremålet som fyller år i dag.Elias kikar i dörrspringan så att vi ska kunna vara beredda.

Hon har inte en aning om att det ska bli fest för hon ska bara in här för att hämta ett papper som sonen glömt kvar. Den stackars sonen fick lite ovett i bilen på vägen hit för att han var så slarvig och glömde saker, men han tog det med jämnmod eftersom han visste om festen. Men som synes överraskningen blev stor då hon öppnade dörren.GRATTIS SELVA!

Välkomstdrinken var Chuflay, det uttalas tjoflaj så jag trodde det var så den hette. Chuflay är namnet på en traditionell bolivianska drink. Chuflay görs med Singani, en boliviansk druvlikör, och blandas ut med Sprite och lite citron. Lite farligt att dricka eftersom det smakar som saft, men Singani är ganska stark. 

 

God bolivansk mat serverades också. Den här rätten är en typisk bolivainsk rätt och heter Pique macho. Det varnades för att såsen till skulle vara stark men den var mera god än stark. Den heter  just Pique macho, på grund av det är en stor portion och att den är så stark i smaken. Om man klarar att äta upp den så är man macho. Det är en rågad tallrik bestående av lagom stora bitar av nötkött ,korv,kokt ägg och pommes frittes.  Pommes frittesen ska ligga underst. Den maträtten skapades av Mr Honorato Quinones och hans hustru Evangelina Gomez Quinones, ägare av "Restaurante Miraflores" i Cochabamba, Bolivia.


Efter maten blev vi trakterade av bedårande söta dansare. Synd att jag inte kan låta er få lyssna på den medryckande musiken här.

Sedan blev det svängande vida kjolar.

Postat 2014-01-27 20:50 | Läst 8682 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera