** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

God Jul till alla mina vänner...

...och alla som jag känner. Ja även de som jag inte känner önskar jag också en finfin jul, med lite mobilbilder.

Var på ögonkliniken i går och deras julgran var klädd i ett passande tema. Nästan lite läskigt att se alla ögon som hänger i granen i stället för julgranskulor.

Hoppas att de är duktiga på att fixa ögon också så att mina blir klarsynta nästa år och inte hamnar i granen. Fast de verkar ha inriktat sig på gröna ögon där och mina är bruna så jag klarar mig nog.

Lite annorlunda gran har de på Nockeby torg. Snyggt klädd är den och kan kanske passa som klädsel på julafton för mig också. Inte så jullik omgivning i år. Ser mer ut som höst.

Avslutar med en Nisse som undrar om det inte blir någon julmat i år.

Katten Nisse slickar sig om nosen så han hittade nog en bit julskinka ändå.

                                                                                GOD JUL

Postat 2013-12-19 10:00 | Läst 9975 ggr. | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Gävligt gott!

Åtta dagar kvar  och jag var lite nyfiken på Gävlebocken. Stod han kvar eller hade han blivit slukad av lågorna även i år? Det såg lite oroväckande ut när vi kom fram till Gävle. Är det inte bocken som ligger där borta?  Inte såg det där ut som den resliga bock som jag sett där i Gävle förr om åren.

Men som tur var, jag kom inte för sent. Det var Lillbocken som gått ett sorgligt öde till mötes. Se där i bakgrunden står han ju. Vi tar en runda runt torget.

Visst är han fin! Tretton meter hög och med egen blogg till och med.   Visst skulle jag få mycket finare bilder på kvällen, tyvärr så var jag inte där då men i bockens blogg kan man se hur fint han lyser på kvällen.

 Gävle är ju inte bara bocken, så jag tog en liten promenad i blåsten. Undrar om det var efterdyningar av Ivar som härjade. Men nu kan jag gå ganska skapligt och utan kryckor dessutom, även om jag inte går fort så går jag i alla fall. Fönsteshoppa är kul. Men undrar om det inte blivit något fel här. Kikade in och kunde inte se en enda soffa i hela butiken.

En ny butik har dykt upp sedan jag var  i Gävle sedan sist. Kul namn på den och den verkade riktigt populär för där inne var det så trångt och fullt av folk så det fick inte plats någon mer. Där kan man både äta och handla med sig av deras godsaker. En specialité som de har är Gestrike Cowboychips, vår tids snacks, en blandning av beef jerky och rotsakschips.  

Sedan promenerade vi tillbaka till bilen för färd mot Hedesunda. Mitt ute i skogen mötte vi en häst. En ny bekantskap även den.

I Hedesunda hälsade vi på svärmor på  Ängslyckan och fikade de ovanliga lussekatterna vi köpte i Gävle. Jag har då aldrig förr träffat på lussekatter med vaniljkräm istället för russin. Goda var de. Det tyckte svärmor också.

Det är klart svärmor ska ha en stjärna till jul.

Postat 2013-12-16 23:26 | Läst 7895 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera