Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Roligt i kön.

För ovanlighetens skull så skulle jag ut och flyga 😉 och har man ögonen öppna så kan man få sig ett gott skratt även i kön till säkerhetskontrollen. Nu får man inte fotografera vid säkerhetskontrollen, så ni får nöja er med min berättelse med ord och använda fantasin.

I kön bredvid mig var det en ung man, runt 20-25 årsåldern, där säkerhetskontrollanten ville att han skulle ta av sig skorna. De verkade ha lite språkproblem men med engelska och gester försökte de förklara att han skulle ställa sina skor i en sådan låda som de har till att lägga prylarna på bandet. Personalen ställde lådan på en bänk och visade att han kunde sätta sig där bredvid och ta av skorna och sedan placera dessa i lådan.

Killen ser lite förbryllad ut, men efter lite funderingar kliver han upp och ställer sig i lådan uppe på bänken. Där står han och ser glad ut, han har ju förstått instruktionerna. Det ser lite lustigt ut med en ung man uppe på bänken, ståendes i nästan givakt. Säkerhetskillen får då syn på killen på bänken i lådan och har väldigt svårt att hålla sig för skratt. Försöker igen att förklara att det är bara skorna som ska i lådan och visar på platsen bredvid på bänken, där kan du sitta och ta av dig dem. Killen ser ut att förstå galloppen och hoppar glatt upp på bänken bredvid lådan, nu kan inte säkerhetskillen hålla sig för skratt längre, skrattande lyckas han förklara att det är bara skorna som ska i lådan. Killen tar av sig skorna och får upp lådan på bandet. Han gjorde nog säkerhetspersonalens dag och de resenärer som inte observerat den unge mannen stående i sin låda på bänken såg lite förundrade ut över att all personal var så glada och hade ytterst svårt att hålla sig för skratt. Det fnittrades hejdlöst, dessutom så fick de i personalen som inte sett vad som hänt, historien återberättad. Det var nog den gladaste passering genom Arlandas säkerhetskontroll som jag haft.

Efter den lite skojiga starten så kan det väl bara bli en bra resa.

Vi hittar våra platser.

Men är det bara vatten som serveras på den här resan.

Får ta och roa mig med en film då. Sådan tur att de hade två svenska filmer som jag inte sett innan. En man som heter Ove hade jag ju tänkt gå och se, men det hade inte blivit av.

   

Vi hade tur, vi fick mat. Börjar med en soppa.

Huvudrätten på kyckling var god. Skål!

Ska det vara lite mer vin?

Avslutar med lite ost och Jailhouse Rock.

Den där var inte min!

Efter en behaglig flygning landar vi i ett land där palmerna vajar i värmen.

Postat 2016-04-30 18:50 | Läst 6080 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Plankan.

Kommer du ihåg filmen Plankan.

Om inte så är du lite för ung, men den finns här

Postat 2016-04-30 04:52 | Läst 4920 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Mera från Tai O

Den lilla fiskebyn var så trevlig så vi tog och åkte dit en gång till. Det är lördag morgon och kön till bussen är lång, vi kommer med den andra bussen och när den är fullsatt är kön av väntande fortfarande lång. Det är folk som ska ut och vandra i den vackra naturen på ön Lantau. Vädret är strålande och sikten bättre än förra gången vi var ut hit.

Byn är känd för att ha turer ut till de rosa delfinerna och jag är bra sugen på att få åka ut och försöka få syn på någon.

Fiskebåtarna har kommit in med sin fångst. På bron står folk och förhandlar om priset.

Färskare än så här kan det knappast bli.

       

Fler fiskebåtar kommer in.

I dag är det så klart att man ser bergen i bakgrunden och även ledningarna för färskvatten där uppe.

Vi fortsätter in i gränderna och träffar på den här glada tanten som stod och putsade sina torkade fiskar.

Fint ska det vara.

Vill man inte köpa en nyputsad torkad fisk så kan man kanske skaffa sig en fisk med hatt.

En annan specialitet här är salta och torkade ägg. Ser nog godare ut än vd det är.

Det är lågvatten nu.

Vi vandrar iväg mellan husen, men åt ett annat håll än förra gången vi var ut hit.

Vid brandstationen står det en roligt målad låda.

Tvättdag i dag.

Fiskdoften vilar ganska tung över byn.

Det finns i alla fall någon som verkar gilla det, för plötsligt ser jag en stor fågel som cirklar omkring i närheten av några tunnor med fisk.

Såg sen att det var inte bara en sådan här stor fågel utan sex stycken.

Hundarna verkade ta det lite lugnare, de jagade inte runt så mycket,  låg bara och slappade.

Vi kommer längst ut på udden och där finns det inte så mycket mer än hav.

Så vi vänder tillbaka till själva byn utan att sett en enda rosa delfin. Det fanns flera som ville ta med oss på en båttur, men bara runt bland husen. När jag frågade om de rosa delfinerna så log de bara som svar. Tyvärr är det så att dessa djur är utrotningshotade på grund av föroreningar och även båtarnas propellrar så numera är det så få och de är så långt ut att om man får syn på någon under en båttur så är det på så långt håll att det bara skulle bli som en prick på bilden. Fast förresten en såg jag och det var också den enda.

Postat 2016-04-29 10:06 | Läst 5368 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Sichuan House - ett smakrikt ställe.

Mat från Sichuandistriktet, hade jag både hört mycket om och läst att den skulle vara kryddig och god. Vi hittade restaurangen Sichuan House och slank in. Redan den eldiga skylten utanför tydde på att det skulle vara mat med krut i.                

De fösta små smakbitarna var goda, smakrika men inte starka i smaken.

Sedan kom det in något som jag trodde var soppa, men som tur var frågade jag och det var tea till maten. Man fick sila med locket på glänt för att dricka utan att få in alla örter i munnen.

En trevlig restaurant med hjälpsam personal.

Första rätten var både kryddig och vacker med all röd chili. Sichuanpepparn som lite känns som det kittlar i munnen var stark och har en lite ovanlig citrussmak som smakbrytare till chilin.

Tea-smoked Duck whith Chicken filling och till den serverades en nudelsoppa, gott var bara förnamnet.

Kommer jag åter till Hongkong så kommer ett återbesök på den restaurangen vara obligatoriskt. När vi gick så fick vi dessutom med oss en liten påse sichuanpeppar.

Vill man äta svenskt så går det bra att gå till Ikea och äta köttbullar...fast det ville vi inte.

Är man inte alltför hungrig och är sugen på nudlar, kan man ställa sig i någon av de köer som ringlar sig iväg utanför de populäraste nudelbarerna. På de populäraste ställena kunde kön ringla runt hela kvarteret.

Postat 2016-04-28 02:36 | Läst 4626 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kolla bilen!

Det fanns en hel del fina bilar i Hongkong.

Såg även favoritbilen, röd dessutom. Snygg va!

Postat 2016-04-27 14:55 | Läst 7329 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa