och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Att resa eller inte ... det är frågan.

Två sprutor har vi fått, är det säkert då och kan man våga sig ut i stora vida världen eller hur är det där ute. 

Har varit en lång och ganska innehållslös isolering, inte mycket att skriva om och eller fota. I går var jag in i en fysisk butik och handlade, kändes lite ovant efter all handel med varor levererade vid dörren. Men hur skulle det var att resa. Vi drar iväg på en safari och kollar läget.

Vi blir mötta av vår guide från vår första safari, Thuto. Munskyddet sitter på plats.

Genast hoppar vi in i jeeparna och dra iväg ut i buschen. Träffar ganska snart på lite vilda djur.

En reslig giraff.

I ett träd liggen leopard.

Under trädet hittar vi hans kompis.

I träden skuttar några apor omkring.

Lejon hittar vi också, de ligger och vilar i det höga gräset. 

Fast hur kul var det här alla vekar ha tagit till sig av restriktionerna och gör sitt bäst för att inte föra smittan vidare. Även denna lilla bullfrogg lyder råden om munskydd.

Men elefantungen har lite problem med att hitta rätt plats för sitt munskydd.

Så det här blev bara en resa i fantasin om hur det skulle kunna vara. Jag fick leka lite och även minnas hur det var förr innan pandemin slog till och förändrade hela vår värld.

I verkligheten for vi ut till sommarstugan och la nytt tak på vårt förråd. Nog så viktigt och även genomförbart nu när vi kunde åka iväg och köpa tjärpapp och även få hjälp av dottern.

Först bort med det gamla trasiga taket.

Sedan fixa till femmeterslängder av tjärpappen, där kunde även jag hjälpa till lite. Klarar inget vidare av att klättra på tak numera.

Vass kniv är viktigt.

Upp med rullarna på taket. Där var det skönt att vår dotter var med, hon är bergsbestigare och inte ett dugg höjdrädd.

På med tjärpappen.

Noggrannhet är en dygd.

De jobbar på och nu börjar det ta form.

Precis innan regnet kom var de helt klara.

När maken och dottern höll på och klättrade och fixade taket kom jag på att det var 27 år sedan vi byggde detta förråd och då var jag ett år yngre än vad dottern är nu. Var även då ganska höjdrädd men klarade av att klättra och även att sitta på taket och spika. Hittade en gammal bild.

Inlagt 2021-08-10 09:55 | Läst 2111 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blev några roliga bilder ffa grodan tycker jag du fick till fint. Visst kan man undra men vi har bokat en resa till NOrge i september, det kändes OK och vi åker dit med bil samt träffar bara dykare (svenskar). VI har även bokat biljetter till USA till jul och hoppas det kommer att gå. Vi är ju inte ute bland så mycket folk när vi väl är där men det är ju resan som är lite osäker. Jag oroar mej nog inte i första hand för att bli sjuk, mer att in och utrese-regler plötsligt kan ändras med mycket kort varsel.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2021-08-10 10:24
Tack Lena!
Tränade på att extrahera och kunna flytta över bilder till andra bilder. Det var så dessa munskyddsbilder kom till. Var kul att leka lite och även lära sig lite mer i Ps.
Resor utanför Sverige får vänta för oss ett tag till, som du säger så är det osäkert även så som att länder plötsligt stänger ner och inför karantän. Dessutom tillhör både jag och maken extra riskgrupp, förutom åldern så vi får kanske vänta in tredje sprutan.
Det blev ju ett fint tätt tak på förrådet igen, bra jobbat. Jag skulle behöva lägga om taket på carporten i Danmark, de takskivor vi har på taket börjar murkna och det läcker på ett antal ställen.

Det var några roliga bilder från safarin, ja även djuren behöver ju skyddas. Det var väl en tiger som fått Corona. Troligen är en safari ändå betydligt säkrare att åka på än att ta en weekendresa till Barcelona.
Svar från Margareta Cortés 2021-08-13 09:21
Tack Peter!
Nu ska väl det taket hålla i 27 år till och då är det med all säkerhet någon annans ansvar.
Hade världen varit som förr så skulle vi varit iväg på safari förra hösten.
Du har rätt att man nog är säkrare ute på safari, men man ska åka dit också. Träffa folk på både flyg och flygplatser, så med både ålder och andra sjukdomar så håller vi oss i Sverige nu.
Bra med munskydden! Bra jobbat, alltså!

Pappbytet ser ut att ha skötts på rätt sätt (utom att ni inte byggt ställning för takjobbet). Korrekt överlappning. Det här bör stå sig länge.

(Att resa eller inte? Jag har faktiskt åkt till Gotland och huset och grannarna där. Mest med fraktfärjan som tar 193 passagerare fast båten rymmer 1600. Så det har känts rätt så OK. En hemväg vart det Västerviksfärjan och lite för tät placering. Då gick det att förhandla fram en annan plats i gles sittning.)
Svar från Margareta Cortés 2021-08-13 09:26
Tack Måns!
Lite kul lek i Photoshop piggar alltid upp, har ägnat mycket tid till att sortera och rensa bilder nu under pandemin. Inte lika kul, men nödvändigt. Även sett till att ha dubbel lagring , som jag slarvat med tidigare.
Angående takjobbet så hade det nog inte blivit något pappbyte om vi skulle bygga en ställning också ;).
Dottern är dessutom bergsbestigare så hon är van vid betydligt högre höjder.
Vilka roliga bilder och resesätt ;) grodan är ju för söt.
Härligt med jobbhjälpen också. Ser ut att ha gått smidigt 💪
Reser ingenstans utanför våran gräns och om det händer bunkras mat och dricka i bilen. Bensin köps på självservice och alla restriktioner följs.
Svar från Margareta Cortés 2021-08-13 09:34
Tack Nini!
Nu får vi nöja oss med att resa i fantasin och bland bilder från tidigare resor.
Skönt att ha fått taket i ordning inför vintern. Borde ha gjorts förra året, men att få hem rätt material var lite svårt då.
Haha kul serie! Den har varit med ett tag förrådet. Bra jobbat med den.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2021-08-13 09:36
Tack Jonny!
Åren går och blev en lite lustig känsla då jag kom på att jag var ett år yngre än vad dottern är nu, då vi byggde detta förråd.
Glömde kommentera munskyddsbilderna! Jättekul, tittar igen och igen och blir glad!

Och förundrad, hur bär du dig åt?
Svar från Margareta Cortés 2021-08-13 11:25
Tack Måns!
Hade sett bilderna på Bernie Sanders, där man kunde hämta en bild på honom och lägga in honom i de mest otroliga situationer.
Ville lära mig hur man frilade och sedan kunde flytta över bilden utan att bakgrund eller det vita följde med.
Letade och läste på, på nätet och till slut kunde jag. Då var det bara att leka vidare och med funktionen "Omvandlig-förändring" så var det lätt att justera munskydden till rätt storlek och form.
Har en bok där man kan lära sig en masa om Ps, men upptäckte att den var för gammal. Inget som står där stämmer.