och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Det hungriga trädet.

Följ med på en liten promenad till King's Inns park.

Det är inte så långt dit, men om man är intresserad av kyrkor så passerar man St. Maty of de Angels på vägen.

Tittade på nätet för att se om det var något speciellt med den kyrkan, hittade en sida som sa "allt du behöver veta om..." och allt där var endast en bild på kyrkan och att påven hade besökt den en gång. De flest skyndade förbi.

En svart katt träffade vi på, på vägen till parken.

Vi skyndade vidare, för finns det ett träd i Dublin som blivit  ett av landets "Heritage Trees" av Tree Council of Ireland, då måste det beskådas.  Det har listats till stor del för dess värde som en kuriosa och turistattraktion snarare än dess ålder eller sällsynthet.

Trädet är en 80-årig platan som håller på att sluka en gjutjärnsbänk. Trädet har växt och allteftersom åren har gått  så har bänken slukats  upp och det ser ut som om bänken sugs in i trädets stam. Hela ryggstödet har försvunnit och blivit ett med trädet.

Inlagt 2022-06-21 11:39 | Läst 1591 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jösses, vilket träd! Det där ser nästan lite spooky ut. Men kan ogräsen tränga upp genom asfalten så kanske träd kan sluka parkbänkar.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-06-22 09:34
Tack Lena!
Det var ett maffigt träd och om ett träd nu är utsett till ett Heritage träd så måste det vara värt ett besök.
Antar att bänken stått där i "några" år.
Rolig bild på ett ätande träd ja där kan man tala om växtkraft
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2022-06-22 09:36
Tack Stig!
Har inte sett så hungriga träd förut, bra något som fått i sig någon bit av ett stängsel eller liknande. Har ett på landet som ätit upp vår tvättlina.
Det här har tydligen en större aptit.
Träd är ju levande varelser, sociala och kommunicerar med varandra, de rör sig lite långsammare bara. Detta är första gången dock jag hör om ett träd som slukar en gjutjärnsbänk, kanske det mår bra av lite järntillskott? Hälsokost?
Angående kyrkan, på Irland är den ju alla gånger katolsk, de har ju haft lite problem inbördes som avslöjats utåt, det gjorde nog nytta med den publiciteten. Annars har nog folk inte tid med det inre eller andliga livet, flimrande skärmar och nöjen skingrar deras tankar, bort från det inre.
Svar från Margareta Cortés 2022-06-22 09:38
Tack Stefan!
Tur att träden inte vandrar iväg också, men placerar man en bänk så nära så lever den tydligen lite farligt.
Träffade på en Dublinbo, han hade ingen aning om att de hade detta träd.