och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Dop och örn.

Pandemin har satt sina spår på tillvaron för många. Själva har jag och min man levt ganska så isolerade fram tills vi var fullvaccinerade. Fast nu verkar det som om vi behöver även en tredje spruta för att vara skyddade mot deltavarianten.

Hörde på nyheterna i dag att det börja bli kö för dop nu. Många har väntat för att släkten skulle få vara med. Vårt yngsta barnbarnsbarn skulle också döpas. De unga föräldrarna väntade också tills så många som möjligt var fullvaccinerade. Dessutom hade de dopet utomhus, eftersom både dopbarnets mamma och storebror Harald är döpta i vår trädgårds så kändes det lämpligt att även lille Hektor skulle döpas där. Många var tydligen svältfödda på evenemang så alla tillfrågade ville komma och det var nog över 50 personer som samlades i vår trädgård, där vi kunde hålla avstånd och följa alla kvarvarande restriktioner.

Vi hade verkligen tur med vädret, solen sken och det var en helt underbar julidag.

Dopklänningen har hängt med ända sedan 1949 då jag döptes i den. Visserligen var jag tvungen att sy om den lite, för efterkrigstidens tyger var inte så hållfasta. Men blommorna med dopbarnets namn och datum har klarat sig och fylls på för vart barn som döps i den. Hektors blomma är lavendel.

Välsignelsen. Hektor verkar lite tyngd av stundens ansvar.

Hektor var lite  förundrad över vad som var på gång.

Dags för själva dopceremonin.

Faddrarna tar sitt uppdrag på allvar.

Hektor charmar prästen.

-Jag döper dig Hektor, Håkan, Rune i faderns....

Då händer något ovanligt, en havsörn  svävar plötsligt upp över oss. Jag har inte det ultimata objektivet på kameran men slänger iväg ett skott ändå. 

Hos indianerna är det vanligt att man uppmärksammar när något djur visar sig vid speciella tillfällen och det blir ens totemdjur. Kan det vara så att Hektors totemdjur nu är en havsörn.

Örnen: Står för mod, frihet och ett högre seende. Lyft och flyg vidare, var inte rädd. Modet du behöver för att gå vidare finns inom dig. Framtiden ligger öppen, släpp det gamla och gå vidare. Din inre visdom leder dig rätt. Var inte rädd!

Då storebror Harald döptes kom det en ekorre på besök, så båda bröderna fick besök av ett djur på sitt dop.

Ekorren: Står för framsynthet, idoghet och hamstrande. Vi behöver förverkliga våra planer och arbeta aktivt för att nå vårt mål. Engagera dig helhjärtat i allt du gör, men glöm inte nuet. Du kan inte skapa en trygghet bara i framtiden utan du måste börja här och nu.

Örnen flög vidare och Hektor fick sitt dopljus tänt.

Stolt mamma med lille Hektor.

Så här såg det ut för två år sedan då storebror Harald döptes.

Inlagt 2021-08-15 11:51 | Läst 2758 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin bildsvit av en ceremoni som framstår som ljus och fin i trädgårdsmiljö och en vigselförrättare som utstrålar välvilja.

Det blir nog bra med både ekorren och örnen!
Svar från Margareta Cortés 2021-08-15 16:34
Tack Måns!
Blev en riktigt fin dag. Dessutom fick jag lufta kameran lite och kunde vara fågelfotograf sittandes.
Lillebror kan nog behöva en kraftfull örn för storebror kanske kan bli tuff att tampas med då de blir större.
Riktigt goa killar båda två.
Fina bilder från dopet, det är säkert ett bra tecken att se havsörn under dopet, det var säkert det som hände under Öhrn’s dop ;). Fin dopklänning med broderier och namn. Vackert att ha ett sådant event i trädgården, även utan pandemi
Joakim88 2021-08-15 15:15
Hehe tror jag hade två ;)
Svar från Margareta Cortés 2021-08-15 16:37
Tack Peter!
Blev en hel del jobb innan, men väl värt det eftersom dagen blev så fin. Ovanligt med örn här där vi bor, har bara sett en på långt håll förut. Den här kom seglande rakt över oss.
Svar från Margareta Cortés 2021-08-15 16:37
Öhrn. Ja minst två.
Fina familjebilder från dopet och så häftigt att det passerade en örn under ceremonin. Det kan ju bara vara ett gott tecken. Vem är det som sköter om broderierna på klänningen? Så fint att ha en sådan dopklänning i familjen.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2021-08-15 16:42
Tack Lena!
Brukar inte blogga om familjehändelser, men att örnen kom gjorde det lite annorlunda. Har bara sett örn här vid ett enda tillfälle förut och då på långt håll.
Broderier a på dopklänningen är det barnets mamma som gör. Helt klar frivilligt om pappan ville brodera, men ännu är det ingen som anmält sig frivilligt. :).
Fina bilder och mäktigt med örnen! Det kommer att betyda framgång för lillen :-)
Svar från Margareta Cortés 2021-08-15 16:44
Tack Joakim!
Helt klart ett gott tecken att få örnbesök dopet.
Får ta och skaffa en mjukisörn till honom.
Strålande fin bildserie! Den kommer nog uppskattas många år framöver. Och vilket härligt väder för ett utomhusdop, hälsningar/ Björn
Svar från Margareta Cortés 2021-08-17 10:21
Tack Björn!
Vi fick en underbar dag med dop och lite trädgårdsfest.
Fina och stämningsfulla bilder! Vad kul med djurbesöken på dopen.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2021-08-17 10:24
Tack Jonny!
Dopet blev så fint och lite extra kul med havsörnen som kom.
Jag har bara sett havsörn här en enda gång och då va det på långt håll. Duvhök och sparvhök kommer då och då, dessa missar man inte för de andra fåglarna för sådant liv då. Den här kom seglandes utan eskort av skränande måsar och skator.
De som satt bakom mig undrade vad jag höll på med då jag plötsligt riktar kameran rakt upp.