Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

15. Latinamerikanska tornet och jordgubbar.

Vill man se Mexico City lite från ovan så är ett bra tips att åka upp i det Latinamerikanska tornet. Det är 183 meter högt och har 45 våningar. Är det klart väder har man en fin utsikt där uppifrån.

Av någon konstig anledning så fanns det skyltar som sa att man inte fick fotografera med systemkamera eller filmkamera från den allra högsta utsiktsplatsen; med en liten kompatkamera så gick det bra. Eftersom jag inte såg det och ingen sa något heller förrän jag redan hade klarat av min fotografering så gick det bra ändå.

Här uppifrån ser människorna på gågatan, Francisco I Madero, så små ut och skuggorna blir till en extra följeslagare.

Försäkringsbolaget La Latinoamericana hade sitt huvudkontor här, därav namnet på tornet. Det blev berömt då det klarade sig oskadat undan en jordbävning med en magnitude på 7,9, på Richterskalan. Även den stora jordbävningen 1985, som hade en magnitude 8,1 klarade den.

Här uppifrån kan man beundra den vackra kupolen på El Palacio de Bellas Artes (Palatset för de sköna konsterna).

Där inne finns flera teaterscener och även rum för utställningar av konstverk. Det är långa köer för att komma in.

Mexico City är byggt på gammal sjöbotten och många hus har problem med rejäla sättningar, det syns tydligt på Bellas Artes. Det är inte jag som lutar kameran.

Fast nu var det utsikten över staden som vi åkte hit upp för. Trots all luftförorening så kan man ändå skymta bergen som omger staden.

I den gröna oasen bakom alla höghus ligger en nöjespark.

Där har de en berg och dalbana byggd i trä och som liknar Balder på Lisseberg.

Gågatan som leder till det stora torget,  Plaza de la Constitución, brukar vara sprängfylld av folk men så här tidigt på dagen är det ganska tomt där.

Det torget är ett av världens största. Söndagen 6 maj 2007 samlade fotografen Spencer Tunick drygt 18000 nakna personer på torget för att slå rekord i nudism och ta konstnärliga foton. Något liknande fick inte jag uppleva men det hände alltid något på det torget.

Vi både hörde och såg hur det var när de hade konsert på det torget. Kan gott säga att det var mycket folk, så mycket så den stora flaggceremonin uteblev och flaggan fick vara hissad hela natten.

Trots att det var populära artister som uppträdde och det var så mycket folk, gick allt städat till, inget bråk....men det hördes. Det var så hög ljudvolym så personalen på vårt hotell kom och knackade på och hade med sig en liten ursäkt för oväsendet, trots att de inte kunde rå för det.

Jordgubbarna var goda och öronpropparna i det medföljande brevet kom väl till pass.

 Kikar ner på några hus uppifrån tornet innan vi tar hissen ner igen för en promenad på stan.

Postat 2012-05-01 15:25 | Läst 3612 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera