Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Grattis, Du ställer ut på Fotografiska!

Det lät för bra för att vara sant, men jag fick ett mail där de påstod att jag skulle ställa ut på Fotografiska. Sant var det visserligen men det lät lite bättre än vad det såg ut för.

Fotografiska har en sommarkanpanj där man kan bli utvald och få vara med på deras utställning av familjebilder. Bilderna sätts upp på utsidan av husväggen.

Klart jag måste dit och kolla om det var sant. Kan inte påstå att det var någon trängsel men det är det kanske inte en söndagmorgon. Tog min lilla kompaktkamera Canon G 10 och med maken vid ratten for vi in till stan.

Inga stora bilder och alla är anonyma, inga namn och ingen förklaring till de olika bildern.

...och se där där sitter ju min bild på min dotters familj.

Kryssningsfartyg stora som höghus är på besök i stan.

Är det söndagmorgon  och nästan bara turisterna som är vakna så gäller det att passa på att titta på utställningen på Raul Wallenbergs torg också. Eftersom jag fortfarande tar mig fram med hjälp av kryckor så kändes det bra att kunna parkera alldeles bredvid de stora bilderna och sedan kunna gå runt och titta.

Många fina bilder fanns det där och en hel del kända namn bland fotograferna.

Solen strålade från en klarblå himmel och det var många som tänkt sig en tur ut i skärgården. Kön till båtarna ringlade sig iväg.

Varför inte göra som de i kön, åka en sväng ut och se något nytt. Kanske inte helt nytt för den där konstiga manicken har jag sett från Finlandsbåten tidigare men till Telegrafberget har jag aldrig varit förut.Med manicken menar jag det som står bakom bilen....förstås.

Här finns en restaurang men den var inte öppen för frukost, men i fören på den här båten satt en man och åt frukost...

...och njöt av den utsikt som fick Strindberg att upptäcka skärgården. ”Där öppnade sig plötsligt en tavla, som fick mig att frysa av förtjusning.” Lär han ha sagt då han var där. Ser inte så dumt ut nu för tiden heller.

Tyckte det var fint där även om det kliade i benen att få gå upp på berget och njuta av utsikten eller bra ta en promenad i den lummiga grönskan.

Fast en bilutflykt kan vara ganska så bra kompensation också.

Sedan blev det en liten sväng till Nacka strand, men det tar vi sen.

Postat 2013-07-07 13:29 | Läst 4525 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Återkomsten.

Jag var på väg ut till altanen nu i kväll och såg något nere i solrosfröburken som rörde sig.

En gång är ingen gång, så min listiga ekorre kom tillbaka för att förse sig med mer mat och den här gången vred jag på ratten på kameran och fick en liten filmsnutt.

Den sitter stilla ett tag och samlar mod men om du ledsnar på att vänta så sätter ekorren fart igen efter 2:08. Så snabbspola dit.

Även den här gången är det min lilla Canon G10 och genom ett fönster.

Postat 2013-07-02 23:21 | Läst 2539 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6