Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Dubai Mall, Underwater Zoo

Djur i bur är inget som jag egentligen är så värst förtjust i men fiskar i fångenskap känns lite annorlunda. Vet inte om de har känslor och vantrivs i fångenskap, har nog inte tänkt på det egentligen. Men ändå så känns det annorlunda än när stora djur som dessutom har som instinkt att ströva på stora vidder blir instängda. Så eftersom inträdet till akvarietunneln även inkluderade undervattenzoo så traskade vi upp två trappor för att kika. Vi kom dit precis när de här fiskarna fick lite mat. Det blev ett rejält vimmel i deras tank. Det vita som ser ut som små maskar är maten.

Här uppe fanns det inte bara fiskar. en bäver låg här och sov.

En ödla kikade fram bland grenar och blader.

Annars så fanns det en hel del vackra och spännande fiskar att titta på.

Tror att några tittade på mig också.

Inte bara fiskar utan en hel del andra vattenlevande djur.

Undrar om man får fiska här?

Vi frågade papegojan och den sa ja.

Fast den här ville vi inte få på kroken. King Croc är över 40 år gammal och väger 750 kg och är 5 meter lång. Den såg visserligen inte så farlig ut när den låg och vilade. Jag visste inte att de kan sova under vattnet som den här gjorde.

Man kan gå på lite olika hängbroar och se allt från ovan också.

Som avslutning hälsade vi på pingvinerna. Dessa här är Humboltpingviner som i vanliga fall lever utmed Perus och Chiles kuster. Det är en av de arter som jag inte sett i vilt tillstånd så det var kul att få se den även om de kanske helst hade velat slippa vårt möte här.

De verkade ha gott om utrymme så det kanske inte gick någon nöd på dem trots att de mest lever ute till havs och bara kommer in till land då det är häckningsdags.

Den här pingvinen hade lite svårt att bestämma sig, den vandrade utefter kanten och verkade fundera på om den skulle hoppa i eller stanna på land. Det blev land, till slut.

Postat 2015-01-20 13:10 | Läst 7510 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Dubai Mall Aquarium

Vad hittar man på en dag i Dubai?

Ja man kan till exempel ta och åka till världens största galleria. Nämligen Dubai Mall.

Vi klämmer oss in bland alla Burberry och Hermés och liknande märkesbärare.

Den gallerian har 1.200 butiker och jag är ganska säker på att jag inte såg ens hälften, ändå så lyckades vi nästan gå vilse då vi skulle ut därifrån.

Även om det kan vara kul att gå i butiker och titta och eventuellt göra ett fynd så styrde vi kosan till nästa sak som ska vara den största i världen, Dubai Mall Aquarium.

För att se själva akvariet så behöver man inte betala inträde utan det går bra att titta ändå. Tio miljoner liter ser ganska så imponerande ut.

Det är 32 meter långt.

Klart man måste ha en gruppbild framför det glaset.

De små barnen blir så klart fascinerade av alla fiskar och bryr sig inte om att man inte får gå ända fram till glaset. Vakten får lite bryderier.

 Ska han våga lyfta bort barnet eller avvakta. Efter en del förmaningar om att de inte får vara där och försök att mota bort barnen så kommer äntligen pappan till undsättning och lyfter bort barnen.

Vi har köpt biljett och går in i tunneln som är bakom det stora glaset. Tunneln är 50 meter lång.

Det här är väl det närmaste undervattensliv som jag kan komma. Inte som när Lena Holm dyker och är i vattnet och med fiskarna men vi kommer ganska nära fiskarna. Har bara ett glas på 18 cm mellan mig och fiskarna, de simmar även ovanför mig. Det är ganska mörkt där inne och jag får skruva upp ISO en hel del och det är inga bilder jag vill visa samtidigt som Lenas men lite minnesbilder vill jag ändå ha.

Gallret som syns bakom fiskarna i en del bilder är en korg som man kan få dyka ner i det stora akvariet med.

Rejäla tänder på hajen.

Efter att ha vandrat igenom tunneln och beskådar alla dessa fiskar så ska vi bege oss två trappor upp för att fortsätta till något som de kallar för Underwater Zoo.

Säga vad man vill om att det här är världens största akvarium men det trivsammaste och mest harmoniska och även det väldigt stort är det jag besökte i Kapstaden.

Postat 2015-01-18 10:37 | Läst 5799 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag reste till Dubai.

Den här gången gick resan till Dubai. Ska inte trötta ut er med någon beskrivning om själva flygturen med försening i London, men vi hann med vårt flyg vidare och när vi klev av på flygplatsen i Dubai så stod det folk redan vid flygplansdörren och väntade. Många fick en egen ledsagare därifrån. Visst hade jag hört att man blev väl mottagen vid ankomst i det landet men det här var nog lite mer än väntat. Min man och jag och en person till blev välkomnade av damen till höger här nedan.

Hon lotsade oss fram till en sådan där bil som kör handikappade och kvinnor med barn. Till vår förvåning var det mening att vi skulle få åka. Hon erbjöd inget val så om jag inte skulle springa efter var det bara att hoppa ombord och åka iväg.

Lyxigt också att bli lotsad genom passkontroll och ledd till där det inte var någon kö.

Lite skillnad mot när vi skulle åka hem en vecka senare, då var det full kaos och köer och åter köer och ingen som brydde sig om att lotsa fram någon passagerare. Skulle man hem så fick man klara sig bäst man ville tydligen.Men mönstret från de tomma köplatserna var lite kul.

Väskan kom och även den fick vi hjälp med, en helt otrolig service. Undrar om de är så hjälpsamma alltid eller om vi vunnit högsta vinsten i välkomstlotteriet. 


Allt i Dubai verkar vara flottast och bäst och bilen som hotellet hade sänt för att hämta oss var ganska så flott den också. När vi satt oss så blev vi serverade vatten och svala handdukar.

Om det är någon här som tänkt sig en resa till Dubai så kan jag med gott samvete rekommendera det hotell vi bodde på Grosvenor House.

I rumspriset ingår det, om man bokar premiumrum, frukost, Afternoon tea och Pre-Dinner Drink. men om de i Dubai gillar att vara störst och bäst så underdrev de här, för inte var det bara någon liten bit till lunch och inte bara drink före middagen utan man kunde äta sig rejält mätt och även få testa på landets specialiteter. Kan återkomma till det senare om någon är intresserad. Gå ut och äta i Dubai är dyrt.

Blomsteruppsättningarna på hotellet var magnifika.

Fick ett tips av killarna nere i entrén om att gå in mellan rulltrapporna och få en fin spegling till bilden. Kul!

Sedan gick vi ut för att se hur den närmaste omgivningen såg ut.

Trotts att det var vad vi trodde en dimmig dag så blev det mer att se upp än se ut.

Med att se upp menar jag då att titta upp på alla höga hus, så höga att min lilla kamera med 18mm inte räckte till.

Fast dimman fick vi senare veta att den var "dust" alltså sand som fanns i luften.

Postat 2015-01-17 08:45 | Läst 6074 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Sexton dagar.

Det har gått sexton dagar nu men en liten påminnelse om att det är nytt år kan vara bra, för det är när det varit nytt år några veckor som man brukar glömma bort sig och skriva fel år.

Den fina blomdekorationen i en blomsteraffär får inleda den kommande resedokumentationen från Dubai.

Postat 2015-01-16 10:31 | Läst 2955 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nu åker vi hem

En resa är inte bara målet dit man ska utan det händer en del under själva resan också. När vi åkte hem från Bali så hade vi ett stopp i Doha på nästan nio timmar och då bjuder de på hotellövernattning.

Visa var det heller inget problem med, det ingick...men ingen berättade att det var en tidsödande procedur att ta sig ut från flygplatsen via alla stationer som vi var tvungna att besöka innan vi kunde åka till hotellet. De var till och med tvungna att lotsa in oss till den nya loungen bara för att få visa upp den. Men vi fick en liten bilresa genom ett mörkt Doha till vårt hotell. Jag hann se att de har till och med Mc Donalds här.

Ett stort, nytt och fräscht hotell kom vi till. fick vårt rum och kvartade in.

Vaknade sedan efter någon timme av en rejäl smäll men båda var för trötta för att tända eller gå upp för att se vad det var. Blev inte många timmar som vi hann med att sova men fyra timmar var inte så dåligt det heller och att få sträcka ut sig i en riktig säng istället för att hänga på flygplatsen var faktiskt skönt. När jag drog från gardinen såg jag vad som väckt oss mitt i natten.  Vår ruta såg inte ut som innan vi drog för gardinen, den hade blivit till små, små och tusen rutor istället.

Nere i receptionen stod det en chaufför och väntade på oss och vi fick en morgontur till flygplatsen, nu var det ljust och vi kunde få se lite av hur staden såg ut.

Tog några bilder under färden.

Solen vaknar också.

Flygplatsbyggnaden ser lite speciell ut.

Stort och blankt ser det ut när man kommer in.

En del hade väääldigt mycket bagage att checka in.

Där borta är säkerhetskontrollen, där får man inte fotografera. Den var hypermodern med självincheckning där man  själv kunde skanna sitt pass och gå igenom fast det var bara det att våra svenska pass fungerade inte där så vi fick snällt ställa oss i kön för den manuella kontrollen.

Sedan var det dags för lite frukost.

Många våningar på flygplatsen.

Senaste mode.

Vid en närmare titt så kunde man välja lite andra färger än svart.

Gick förbi en lokal där de flesta verkade sova.

Såg sedan att det var männens violrum.       

Även kvinnorna hade ett vilorum men dit in var det frostade rutor så att ingen kunde se in.

Man bör ha starka knän som flygvärdinna.

Nu lyfter vi.

Man skulle nästan kunna tro att de plogat upp snövallar runt flygplatsen men det är sandvallar.

Kul att se det lite grann från ovan. Till höger ser man vägen som vi kom åkandes in mot flygplatsen. Där var det en bilkrock då. Rejält tillknycklade bilar stod det där.

Liksom i Dubai växer även Qatar ut i havet.

Det fylls ut i havet och ny mark växer fram.

Nya öar växer fram.

Blir lite disigt, men det ser lite märkligt ut med höghusen som samlats i grupper och så öken i bakgrunden.

Sedan sover jag ett tag tills vi kommer till platsen ovanför Iran.  Nyfiket kikar vi ut.

Ett land som nyligen börjat få turistresor dit.

Här har vi solen som lyser över Europa och så sant så som i visan så lyser den ovan molnen.

Sedan kom vi hem.

Postat 2015-01-13 17:13 | Läst 2871 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa