Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Frukostsällskap.

Har sett att det fotas fåglar genom köksfönstret med väldigt bra resultat också, min fågelmatningsplats är långt från köksfönstret och i morse såg jag att vi fått mycket större besökare vid den än talgoxar och blåmesar. De här gynnarna brukar ofta hålla till där och äta upp fågelfröna som spills på marken eller mina tulpaner. Murgröna verkar vara väldigt gott också. Den här morgonen var det något som skrämde dem och de sprang iväg med vita akterspeglar, de sprang inte så långt utan hittade tydlig något gott vid mitt köksfönster.

Något som var så gott så att de brydde sig inte ett smack om mig trots att jag knackade på rutan, visslade och ropade för att få dem att lyfta på huvudet för en stund, de bara mumsade på. Bocken som var på vår sida om staketet kikade inte ens fram bakom tallstammen.

Sommartid brukar det se ut ungefär så här, då kan jag gå ut och fota dem. Här är det plommon som står på matsedeln.

De är inte lika hungriga då och kan ta sig en paus i gröngräset.

Det var bara en paus från Dubai, det kommer mer senare.

Postat 2015-02-09 09:02 | Läst 4851 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Palmen - Palm Jumeirah

Palmen i Dubai är en konstgjord ö som har vuxit upp ur havet med hjälp av ditforslad sand och sten. På den här bilden kan man se hur de skapar ny mark. Den är världens största konstgjorda ö, men det byggs  på ännu en Palm här i Dubai och den ska bli 50% större. Så är det tydligen hela tiden att det som byggs här, är världens största, längsta eller högsta just då när de byggs men efter ett tag så är det någon som ska överglänsa det och bygger något större. Den nya palmen  heter Palm Jebel Ali, men den kommer inte heller vara den största för bara marknaden återhämtat sig så ska det byggas ytterligare en palm som i sin tur kommer att bli världens största konstgjorda ö. Men hur det blir med färdigställandet av de två nya palmerna är lite oklart för den globala finansiella krisen kom emellan och har gjort att bygget stannat upp, det ryktas dessutom om att de andra två bara en är enda stor sandhög som håller på att försvinna ner i havet igen.

Från vårt hotellrum ser vi Palm Jumeriah....ibland ska väl tilläggas, för vissa dagar är det så mycket sand i luften så vi inte ser den alls. Blev lite snopna på vår andra dag i Dubai då det pampiga hotellet Atlantis plötsligt uppenbarade sig i diset.

När vinden sedan vände och det klarnade ändå mer så kunde vi ser hur det såg ut.

Vi såg hur hus hade vuxit upp där ute på de olika palmbladen.

Inte såg det att vara så långt bort till bron som leder ut till ön heller.

Vi går dit, tänkte vi. Vi gick och gick och gick och när vi ville gå ner till stranden för att se hur långt det var kvar innan vi nådde bron så var det kalla handen, för där vid den stranden låg det hotell vid hotell och alla stränder var privata och bara för de som bodde där. Kändes nästan som om fågelskrämman, som blivit förpassad till en hörna för överbliven rekvisita från något, skrattade åt oss. Vi gav upp försöket att gå till palmen och tur var nog det för telet lurades en aning och även ögat för det var mycket längre än vad det såg ut att vara.

Avstånden mellan de olika stadsdelarna i Dubai är stort och som tur är så finns det sightseeingbussar även i den här staden. Så vi kommer ut till Palmen utan att anstränga oss så mycket. Där ute finns det ett förarlöst tåg som man kan transportera sig runt med. Det går ända ut till Hotellet Atlantis.

Ön är formad som ett palmträd och vi åker nu på stammen till trädet.

Här från bron syns ett annat spektakulärt hotell, Burj Al Arab, som mer ser ut som ett svällande segel än ett hus.

Allt här ute är så mycket större än jag föreställt mig, många hus är byggda även på "stammen".

Eftersom finanskrisen 2008 satte lite käppar i hjulen för byggandet så är inte allt färdigt men det ser ut som om det har börjat återhämta sig och det byggs för fullt nu. När man är här ute på själva palmen är det svårt att se något av konturerna och av de olika palmbladen, men trots att det är svårt att se det från bussen så ligger alla villor och flerbostadshus i nära anslutning till vattnet så alla boende har tillgång till strand och bad.

Mitt på ön håller det på att byggas en enorm galleria, det ska naturligtvis bli världens största shoppingcenter.

Än så länge är det bara en stor grop.

För att komma ut till den yttersta delen av palmen och den månskära som omsluter själva palmbladen så måste man åka ner och genom en tunnel, det är bara det förarlösa tåget, monorail, som går ovan jord.

Här ute är vi nu är ganska långt ute till havs och där så blåser det rejält, gäller att hålla i hatten om man har någon.

Man kan även se hur det nya landet är uppbyggt, mycket sten för att vara ett land som mest består av öken.

Här längst ute ligger det pampiga och lyxiga hotellet Atlantis. Hotellet har en egen strand, ett eget akvarium och en stor lagun för delfiner. Ett mycket stort vattenland har de också och vissa hotellrum har till och med eget fönster till akvariet.

Något för den som vill leva lyxliv. Priserna är som hittade också, i ett av de enklare rummen går det på SEK 5.197, vill du dessutom ha havsutsikt så blir det SEK 8.090

Postat 2015-02-08 14:19 | Läst 6683 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Från sand till strand.

Staden Dubai har vuxit fram ur sanden och även ur havet så det känns som en strandpromenad efter vår ökenutflykt kan vara trevligt att göra. Vi har inte så långt till stranden från där vi bor och om vi tycker att det är jobbigt att gå får vi till och med åka shuttle bus till systerhotellet som ligger vid stranden.

Men som sagt det var inte så långt dit så vi tar en promenad istället.

Ingen trängsel på den här stranden, nu ska vi utforska strandlivet lite närmare.

Även här byggs det en del. Förutom att det ligger ett alldeles nytt vattenlekland ute i vattnet så byggs det en ny pir där ett stort pariserhjul ska byggas. Naturligtvis ska det bli världens största.

Det byggs även på stranden.

Solstilarna varierar.

Den stående varianten såg lite jobbig ut.

Jag var inte ensam om att samla på vackra snäckor.Husen som syns i bakgrunden på bilden här ovanför ligger på Palmen som också är byggd ute i havet. En ny palm håller på att byggas en bit härifrån och den ska bli 50% större än den första Palmen.

På stranden finns det även kameler, det går bra att få en liten åktur om man vill.

Såg även några andra djur.

Palmerna som ska planteras vid något av alla dessa nybyggen levereras fullvuxna.

Postat 2015-02-06 13:18 | Läst 6155 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Även en ökensafari har sitt slut.

Ökenfärden fortsätter och vi ser att landskapet förändras lite. Det kommer lite mer växtlighet.

Undan för undan så ser vi mer träd...

...och vår förare kör lite lugnare här, för här kan det finnas sten under sanden som kan förstöra bilen.

Det som är fascinerande med naturen här ute förutom all sand och hur ljuset förändras är alla mönster som bildas i sanden.

Det blåser lite och ibland utplånas mönstret och det är bara sand som yr över ytan.

Kvällen kommer och sanden ändrar färg allt eftersom solen sänker sig.

Tanken är att vi ska stanna och sitta på en sanddyn och njuta av solnedgången men solen har tänkt sig ett annat scenario och jag får passa på att fotografera den innan den försvinner.

För strax efter så försvinner solen bakom molnen.

Vi har lite ljus kvar och nu när vi stannat för att få lite middag så jag passar på att studera sandens mönster lite närmare.

Det blåser en del även här.

Så därför har vi slagit läger i en skyddande sänka. Här kan vi åka snowboard utefter sandslänten om vi vill. hade det funnits en pulka så hade jag nog testat men att spänna fast fötterna i en sådan bräda det vågade jag inte.

Nu ska här grillas.

Och en kall Coca Cola ute i öknen satt bra.

Mörkret sänker sig nu snabbt och vi sitter under en stjärnklar himmel och äter gott och får även ett trevligt samtal med Yousof om livet i Dubai. Han är född i Dubai men hans föräldrar kom dit på 70-talet från Pakistan. Yousof har bott här hela sitt liv och ändå så pratar han om Pakistan som hemma och skulle vilja flytta dit. Vi hade även en ingående och intressant diskussion om olika religioner.

Sedan blev det helt mörkt och vi ägnade maten lite intresse också.Den gula slangen som går från motorhuven ner till bakdäcket på bilen är till för att fylla på mer luft i däcken innan vi ska ut på motorvägen och köra

Postat 2015-02-05 13:20 | Läst 5989 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Nu vet jag när kamelen springer.

På vår ökensafari så fick vi en liten paus och bensträckare på en get-och kamelfarm.

Här mitt ute i öknen bor det en familj som lever på sina djur, frun sköter om getterna och mannen och sönerna kamelerna. Frun såg vi visserligen inte till men maken visade mer än gärna upp det senaste tillskottet i getfamiljen.

Den här lilla gynnaren är bara 2-3 dagar gammal. Jag blev erbjuden att hålla den men skonade den lilla geten från den upplevelsen. Den fick stanna hos husse.

När vi hälsat klart på getterna och kelat lite med den mjuka killingen så går vi över till kamelernas hagar.

Det börjar bli kväller och den här lilla kamelungen som bara är två dagar gammal är det sängdags för. Han vill hellre vara ute med sin mamma så det är en motsträvig unge som ska till inhägnaden. Det är sonen till ägaren som försöker leda in ungen men trots att mamman är med så vill den inte gå. Det slutar med att den blir buren in i fållan.

Det är inte farliga djur som gör att den ska in utan det kan bli kallt på nätterna i öken, det kan bli ända ner till -2 grader, i fållan är det skyddande väggar uppsatta.

Husse kommer också och ser till sina skyddslingar.

Lillen får en godnattpuss.Även den här lilla sötnosen frågade de om jag ville hålla men den såg ganska tung ut så jag nöjde mig några bilder.

Sedan var det dags för damerna som varit ute på bete att få komma in för natten.

De var ivriga och fulla av energi och nu fick jag se hur man får en kamel att springa...

...de tjoade och skuttade fram...

... det är bara att locka med lite mat så blir det full fart på dem.

Det var kul att se hur de liksom bugade för maten. Först ner och ta munnen full och sedan upp med halsen för att svälja.

Där lämnade vi kamelerna så att de fick matro och fortsatte vår färd ut i öknen.


Jag vet att de här kameldjuren kallas för dromedarer men här i Dubai så sa alla kamel och kamelfarm låter också bättre än dromedarfarm.

Postat 2015-02-03 08:52 | Läst 9300 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa