Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Menara Berkembar

Så damp vi ner i ett nytt land och en ny stad. En stad som jag inte visste så mycket om innan vi fick ett erbjudande om att åka dit. Läste på en del och eftersom vi nu hade hamnat intill stadens största sevärdhet så börjar jag med att kolla in det. Petronas Twin Towers, som heter Menara Berkembar på malaysiska, är världens sjunde högsta skyskrapa, hela byggnadskomplexet ägs av oljebolaget Petronas och kallas mest bara för Twin Towers. Alltså är vi nu i Malaysia och Kuala Lumpur. Vi kom fram på kvällen och gick ut för att kolla in hur de såg ut.

Petronas har varit sponsor för formel 1-stallet Sauber.

I nedre delen av Twin Towers finns ett exklusivt köpcentrum.

I mittrundeln var det ofta modevisningar och andra aktiviteter.

Twin Towers är 451,9 meter höga och har 88 våningar och var vid byggnationen världens högsta byggnad. Byggnationen påbörjades 1992 och stod färdig 1998. Till byggnadernas huvuddelar, de höga tornen, som förenas genom en bro, äger i huvudsak endast personal tillträde. Men man kan köpa biljetter och få åka upp till 86:e våningen. Bron som förenar de två tornen fick besökare förr komma till också, men numera är "Himmelsbron" inte öppen för allmänheten. Vid brand eller annan fara är det tänkt att bron skall vara en flyktväg så personer kan ta sig i säkerhet via det torn som inte är i fara.

Klart att vi också ville upp i tornet för att se. Det är visserligen väldigt ofta disigt i luften, vet inte om det är luftföroreningar för när vi frågade så fick vi till svara att det hade varit skogsbrand och att det var det som gjorde att sikte var så disig. Vill man vara säker på att få en biljett upp i tornen så kan det vara bra att boka en biljett i förväg, fast nu när vi var där så verkade det inte vara något problem att få biljetter.

När man passerat säkerhetskontrollen så var det obligatorisk fotografering, jag försökte slippa undan men icke, obligatoriskt påstod de och det är ju klart att de vill passa på att sälja bilder och med bilden fick man då ett diplom som sa att man varit upp i tornet. Kan vara bra att ha om man glömt bort det. ;).

Vi blev lotsade till hissen och så iväg upp. Vid 83:e våningen får man byta till en hiss som tar en de sista våningarna upp.

Det var inte lätt att få med hela tornet på en och samma bild.

När jag står där och tittar så kommer det plötsligt ut något ut ur tornet mitt emot.

Det är tydligen dags för fönsterputsning. Jag säger bara, det jobbet skulle inte jag vilja ha.

Hänga där uppe, som i en gunga såg lite läskigt ut.

Utsikten då? Jo, lite såg man men inte så långt bort.

Lite svindelkänsla när man stod vid fönstret och kikade ner.

Höghusen där nere såg ganska små ut.

Solen gjorde att det var svårt att fota utan att få några fönsterblänk  när man var på solsidan.

Spiralen där uppe räknas in i höjden men inte antennerna.

En modell av byggnaden kan man studera här uppe, de flesta skulle förstås ta selfies framför den.

Eller ett gruppfoto.

Några upptäckte också att det fanns ett slags mönster på biljetten och när man höll det framför TV-skärmarna så dök det upp bilder av tornet och samtidigt såg man sig själv också, det blev raskt kö för att ta självporträtt även där.

Tornet som syns här är Kuala Lumpur Tower och används för telekommunikation. Uppe i det tornet finns en roterande restaurant.

Postat 2016-05-01 22:18 | Läst 2467 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5