Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Turist i Madrid

Det regnade inte alla dagar vi var i Madrid och inte hela tiden heller, vi hade lite tid att ströva runt utan paraply också. en dag hamnade vi i parken Plaza de España. Här hade en hel del turister samlats och så klart måste det fotograferas och poseras.

-Ska ni stå där, vi tänkte ta en bild här.

-Jaja, ni får väl var med då. Säg omelett.

Ovanför damerna så ser det ut att gå vilt till.

Fotograferas gör det och stilarna varierar.

Här i parken finns det en staty med Don Quijote och bonden Sancho Panza med sin åsna Rucio. Det är den som alla vill få en bild på och helst med sig själv eller kompisen med på.

Don Quijote hade som mål att visa prov på ridderlighet så att han kan vinna kärleken av sin älskade Dulcinea. Vilken ridderlighet den här turisten är ute efter är mer tveksamt.

Att bevara alla minnen för eftervärlden är viktigt och då gäller det att hålla tungan rätt i munnen när man hanterar alla mobiler och kameror.

Även som modell gäller det att hålla stilen.

Hej hopp!

Går man hit en regnig dag, är man däremot tämligen ensam och kan få en bild på statyn utan turister, fast det är ju inte lika kul. Roligare då det händer något i bilden.

Postat 2016-05-17 09:07 | Läst 4078 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Överraskande servering

Jag bad ju bara om en Skrewdriver.

Postat 2016-05-16 13:17 | Läst 1832 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Att möta våren i Madrid

Ibland blir det inte som man tänkt sig, speciellt inte om man hade för avsikt att njuta av vårvärme och ett vårfagert Madrid. Maj brukar vara ungefär som vi har det nu i Stockholm, sol och varmt, men i år fick de århundradets sämsta vår. Så sa madridborna i alla fall.

Temperaturen låg runt 11-15 ° och nästan varje dag så regnade det. Uteserveringarna hade gett upp och ställt undan sina stolar.

Men är man nu i Madrid så kan man ju inte hänga läpp bara för lite kyla och regn. Fast lite snopet var det att höra att där hemma sken solen och var sommarvärme.

Kändes lite överdrivet att spola gatorna med mer vatten, de blev så spolade ändå. Och vi som fick höra,  då vi kom, att det var vattenbrist i Madrid, inte på det som kom från ovan i alla fall.

Man får se det lite positivt, av första dagens trängsel på gatorna var det inte så mycket av under regnskurarna, då var det betydligt glesare med folk.

Solkräm och solglasögon fick stanna på hotellrummet och paraply och regnjacka var det som gällde. En duktig turist ger inte upp för lite väta.

Det rosa loppet till förmån för bröstcancer gick av stapeln nu när vi var där, lite kul för när vi var i Florence så blev hela den staden rosa en dag och nu även likaså i Madrid. Här var det en lite blötare tillställning.

Alla verkade ta det med glädje ändå.

Postat 2016-05-14 07:44 | Läst 2896 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det sista från fågelparken

Vi har nu kommit till flamingodammen.

Här samsas två olika sorters flamingo.

Den här pelikanen har en lite lustig frisyr, fast den kanske inte har kommit till kamningen ännu i sin morgontoalett.

De här två är lite mer välfriserade.

Det flyger också runt en hel del småfåglar i parken, den här hade stora bestyr med att samla in torra grenar.

Western & Victorian Crowned-pigeon hade en så vacker och skir huvudprydnad, inte så lätt att få någon bild på den för den var inte stilla många sekunder.

Den hade också lite lustiga ljud för sig när den bockade och gjorde sig till för sin partner.

Det lät så lustigt så jag var tvungen att ta en liten filmsnutt för att få med ljudet. Western & Victorian Crowned-pigeon som spelar.

Efter flamingodammen fortsätter vi till den del av parken som kallas för Hornbill Park. Varför den heter just det vet jag inte, men något ska den väl heta. De fåglar som jag tyckte hade lite för små burar var just näshornsfåglarna. Inte lätt att få någon bild på dem heller genom det finmaskiga nätet i burarna. Med den överbyggnaden på huvudet så ser de ut som jag kan anta att man känner sig med baksmälla.

Strutsarna och emun hade det bättre då.

De ser lite lömska ut.

Men verkade ganska snälla, man fick mata dem och det var framlagt en slags grönsak som de verkade gilla.

man fick passa sig lite för näbben såg hård ut och jag kände att de hade styrka i den också.

Passade man sig inte så sträckte de sig ut genom gallret en bra bit.

Någon Southern Cassowary hade jag inte sett tidigare.

Det finns också ett gäng apor som tagit sig friheten att besöka parken, jag tror inte att de betalar inträde utan har nog fixat en egen ingång.

De här aporna är inte lika trevliga som de vi träffade på vid fortet, utan man får hålla koll på sina väskor och tillhörigheter.

Aporna förser sig frikostigt av fåglarnas mat.

Alla barns favorit i parken är nog det här huset.

Där inne får man se hur äggen kläcks och även titta på och klappa små kycklingar.

De har till och med lyckats bygga ett stort vattenfall här inne i parken, där kan man även gå bakom vattenfallet, men pelikanen föredrar att sitta ovanpå.

Den här bilden får illustrera hur man känner sig då man traskat runt flera timmar i den fuktiga värmen.

jag lovar, nu kommer det inga fler fåglar från den här parken.

Postat 2016-05-13 09:56 | Läst 3396 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fågelparken

Fågelparken i Kuala Lumpur var stor och det var väldigt mycket fåglar där. Den här påfågeln låg och vilade sig lite. Var inte ett dugg imponerad över att den fick besök.Great Argus Pheasant.

Den här som såg lite mer ut som de påfåglar jag sett tidigare, stoltserade sig och visade upp hela sin praktfulla stjärt. Nu var han lite luggsliten längst ut i fjädrarna så det verkade inte som om honorna blev så imponerade över honom.Indian Blue Peafowl

Fast då kan man ju skria lite och försöka dra till sig deras uppmärksamhet, tyvärr var det bara ett gäng turister som blev imponerade den här gången. Jag tackade för uppvisningen och gick vidare.

träffade på något som jag trodde var en vanlig tupp, men en skylt upplyste mig om att det var en Red Junglefowl. Röd djungelhöna på svenska och är en art av fälthöns från vilken tamhönsen härstammar.

Diamond Dove.

Klart man blir törstig i den här värmen.

Ibland är det lite svårt att tro att man går i en inhägnad fågelpark, för ofta var et uppbyggt för att se så naturligt ut som möjligt. 

Ett fotbad kan väl svalka lite i värmen.Yellow-billed Stork

Den som lyser mest i den fågelsamlingen är den här röda...Scarlet Ibis.

...som håller på med sin morgontvätt.

Den verkar ha en riktig gummihals.

Den här fågeln fick mig att tänka på de masker med lång näsa som man kan se i Venedig.

Bäcken från andra hållet.

På håll såg den här ut som en staty, men den statyn rörde på sig.

Fast en närbild bjöd den på.

Den här storken ser hela tiden lite ledsen eller skamsen ut. Blicken påminner om labradoren som jag hade, speciellt då hon hade gjort något hon inte fick.

-Ville du något?

Brovakterna är på plats.

Man kunde komma ganska nära för att fotografera och filma.

-Duger det här leendet?

En del fåglar flyttade inte på sig förrän men kom riktigt nära och ibland inte ens då.

Parken är verkligen stor så det kommer mera.

Postat 2016-05-12 22:09 | Läst 2290 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa