Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Resa med komplikationer.

För länge sedan läste jag en novell som handlade om ett äldre par som gick in på en resebyrå och ville beställa en resa med komplikationer. Damen som tog emot deras förfrågan var något konfunderad, men fick en lång förklaring om hur det var dessa resor man kom ihåg och sedan kunde berätta om.

Nu i februari var det dags för mig att åka iväg på en sedan länge planerad resa, fast det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Inte för att det blev några komplikationer med resan, men halkan slog till i Stockholm i januari och det ledde till att en axeloperation, som jag länge gått och väntat på att få gjord, fick flyttas fram en månad. Alla akuta benbrott kunde inte vänta. Visserligen hade jag rejält ont, men med starka piller så hankade jag mig fram ändå. Nu blev det för kort tid fram till min resa för att träna upp armen och axel, resa kunde jag men efter order från sjukgymnasten fick min trogna följeslagare kameran  stanna hemma. Den var för tung att handskas med. Jag fick nöja mig med min lilla Sony och mobilen. Den här lilla väger inte så mycket så den skulle jag nog fixa. Lite tråkigt är att den har ingen sökare utan bara en display. Vet inte hur många gånger jag glömde bort mig och tog upp kameran till ögat och försökte kika genom displayen.

Nog om det, resan blev så härlig och trevlig som jag tänkt mig och de bilder som jag inte fick till som jag ville, de finns i mitt minne ändå.

Trots att flygplansfönstret inte var så rent var jag tvungen att ta en bild då vi flög över bergen i Iran.

Resan gick till Sri Lanka och en sen kväll landade vi Colombo. Ett lite trött men glatt gäng letade reda på sina väskor och vårt äventyr kan börja.

Nästa morgon drog vi ut på stan för att bekanta oss med den. Varmt och skönt var det och även människorna var vänliga, speciellt tuk-tuk-förarna var alldeles överväldigade av hjälpsamhet. De gjorde sitt bästa med att övertala oss att passa på att åka till templet där vi nu hade en sådan otrolig tur att det var sista dagen på en stor festival med elefanter och en massa annat som vi bara inte fick missa. När den tionde sa samma sak så lät vi oss till slut övertalas för en tuk-tuk-tur. Den gick till det stora templet, fast under resans gång fick vi veta att det var ingen stor festival där. Kände oss lite lurade, men trots det så var det en trevlig tur och ett tempel fanns det ändå.

Vi kikade på templet, betalde och sa tack och farväl till våra tuk-tuk-förare för att ta en promenad i stället.

Det där med elefanter var nog inte helt och hållet någon bluff för bakom en stor port fanns det en liten elefant. Jag kikade in mellan gliporna och tog en bild på den. Kändes inte så bra att se den kedjad i det lilla utrymmet.

Vi promenerade vidare, på gatan vid templet stod det en mängd med stora föremål. Kändes nästan som att gå i ett museum. 

Ett bra riktmärke i staden är Lotus Tower som är 350 meter högt. Som namnet antyder så är byggnaden inspirerad av lotusblomman. Lotus symboliserar renhet inom den srilankanska kulturen och sägs också symbolisera landets blomstrande utveckling.

Det byggs för fullt i Colombo, höga hus växer upp...

...vid sidan av äldre hus. 

Olika former av tempel.

De lankeser vi träffade på var mycket vänlig och även lite nyfikna på oss västerlänningar, den här lilla söta killen med en ryggsäck som var nästan lika stor som honom själv charmade oss.

Han var på väg hem från skolan där jag fick fota min första väggmålning i Sri Lanka.

Senare ska vi gå till det stora marknadsområdet Pettah, men först tillbaka till hotellet för lite svalka. Är man inte van vid att promenera i +30 grader (eller mer) så tar det på krafterna.

                                                                                                  nästa

Postat 2019-03-16 09:58 | Läst 3314 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera