Hello Beauty!

Jag kan väl börja med att skriva såhär:

 "Nej jag hade inte tur att få stöta på en havsörn...."

Obs, inte intresserad av örnbilder/hoppa då denna blogg ;)

Detta var under semesterveckan, sommaren hade försvunnit och regnet tillsammans med blåst regerade över naturen som kändes som en skön höstdag. Vi var ute och spanade på lärkfalkar, några bilder är visade här i tidigare bloggar.

Hade sett två stycken örnar som flög vid en skogsdunge en bit bort. De hade landat och suttit där borta ett tag för att sedan stiga upp mot himlen och flyga lite i vindarna för att åter landa i skogsdungen. Jag höll lite koll på dem med kikaren, två stycken unga havsörnar var det.

Men lärkfalkarna var här och vindsurfade så satt lugnt kvar och tittade på dem ett tag medans jag bunkrade upp kaffetermosen och hällde upp en rykande varm kopp, Maja fick lite hundgodis utspritt på marken. Örnarna gjorde återigen en stigning mot himlen och visade upp sig i vad jag tror var en lek där de flög tätt ihop, "grabbade" tag om varandra för att sedan "släppa" och flyga sida vid sida innan de flög högre och högre upp tills de blev "jättesmå".....

Det såg vackert ut, där satt jag med kaffe i ena handen och kikaren i den andra. Örnarna, ja självklart hade de sett oss här borta. Vi satt ju helt öppet.

Efter sista kaffedroppen så packade jag ihop och så fortsatte vi vår vandring längs med bergsklipporna vid sjön. Vi närmade oss där örnarna sist hade landat innan de hade flugit upp mot skyn till små prickar. 

Jag lät Maja få vara lös och hon sprang till sjön för att bada/dricka vatten medans jag rekade av området där jag gick. Stannade lite då och då för att titta upp mot himlen innan jag fortsatte....

Nästan framme vid sjön nu, stannar upp och tittar upp en gång till och ser den, en av örnarna, ändå inte jättehögt upp som förut.

Nu gjorde jag något som jag alltid har velat testa, jag tittade ner i marken framför mig och gick med sakta steg mot Maja som var vid sjön, och medans jag gick så började jag att "halta" tänkte att en havsörn tar ju skadade/sjuka sjöfåglar som är lätta att fånga utan att göra sig av med för mycket energi med tanke på dess storlek. Så varför inte testa?!, Nu kör vi, jag "haltade" sakta mot Maja som var ca 25 meter framför mig utan att titta bakåt för en stund.... 

Och milda Matilda, jag vet inte om det var just min lilla tanke idè som gjorde den nyfiken men visst kom den nära mig allt :)

Stannade upp och lyfte sakta kameran för att fotografera den, tyvärr så var ju himlen riktigt mörk och gråa tunga moln så rovfågeln blev helsvart. Har redigerat så att fågelns fjäderdräkt fått sin "glans/färg" tillbaka i alla fall.

Detta är första bilden egentligen här rakt ovan denna text. Så såg jag den först :)

Örnen blev nog nyfiken skulle jag tro, och den gjorde ingen som helst tvärvändning eller panikvändning när jag vände mig om och riktade en kamera emot den. Körde dock väldigt lugna rörelser. Den flög faktiskt sakta förbi mig och gjorde en lång halvcirkel innan den stegade uppåt återigen.

Man måste ju testa saker annars vet man ju inte om de fungerar :)

Bilderna är beskurna litegrann förutom den sista som är beskärd en hel del.

Hello Beauty!

Inlagt 2020-08-11 20:35 | Läst 792 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kom att tänka på en motorcykel, örnörnörnörnörn :). Du ska va glad att örnen inte högg dig i huvudet. Hittat kikaren igen, var den inte borta ett tag? Kul läsning och bilder
Svar från Joakim88 2020-08-12 07:40
Haha ja så låter de ju :)
nja det var högst osannolikt att den skulle göra ett anfall, tror mest den bara var nyfiken ;)

Javisst jag hittade den på ett ställe som jag vart på tidigare :) Den har vart borta ett bra tag tills för någon månadsedan :)

hehe tackar :)
Kul att läsa om dina bravader ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Joakim88 2020-08-12 07:40
hehe tack ska du ha Gunte :)
Trevligt med dina närgångna örnar! Så var aldrig 'mina' örnar i skärgården här.. Ljus bakgrund blir inte så tokigt.. fina bilder!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-08-12 13:42
Javisst är det, tror faktiskt att detta kanske var min lokale örn här som svepte förbi :)
hehe nä men på din tid så var de ju betydligt mindre i antal också eller hur ;)

Nej det funkade faktiskt här, hade dock önskat att jag låg på + sidan på exponeringsknappen och inte på 0...

Tack ska du ha :)
Hehe det hade varit något det att känna klorna grabba tag :)
Rolig läsning och fin sista bild.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-08-12 21:04
Hehe det hade blivit en bra story om jag hade överlevt ;)

Tack ska du ha Johnny, kul att höra :)
Hej Joakim! Fina örnbilder trots ljuset, har också erfarenheten att ljuset spelar stor roll för färgen på havsörnen. Sen har jag flera gånger varit med om att de kan vara nyfikna och komma rakt på mig, men oftast skygga.
Svar från Joakim88 2020-08-13 20:43
Hej Stefan :) Tack ska du ha, javisst gör det, är lätt att den blir just "svart" molniga dagar....

Hehe de kan vara både nyfikna och skygga ja, helt sant :)
Spännande läsning och härlig fångat av bilder :)
Jag kommer tillbaka och läser mera :)
Svar från Joakim88 2020-08-15 20:47
Tack ska du ha Jenna, vad kul :)