I örnarnas rike del 3

Den här gången var jag mitt bland havsörnarna. Så här nära har jag nog aldrig suttit och fotograferat dem medvetet förut. Har haft några närgångna havsörns foton från förra året men då har ju havsörnen flugit mot mig. Nu var det jag som ville testa att komma närmare dem.  

Och det var en känsla jag inte känt förut, som om man själv var en i gänget. Som om att de hade accepterat mig. Nu var det absolut inte så på något sätt å vis. De hade ingen aning om att jag satt ihopkrupen med mitt stativ och kamera iklädd ghillin, inbäddad under fyra små tallar med lite extra granris vid sjön. Satt till och med så gömd att objektivet hade lyckats att bädda in sig i granriset. Trodde först att det var kondens/dis i sökaren då bilderna såg så märkliga ut. Det var först när örnarna hade lämnat som jag insåg att jag hade fotograferat med några kvistar framför objektivet. De tre första är helt ifrån granriset, men sen efter att ha svängt lite grann med kameran så blev det som det blev.  Nåväl, så det kan bli.

Men inte är jag besviken över detta. Oh nej. Vilken morgon! Redan vid 07:30 snåret hade den första havsörnen anlänt då tumultet från kråkorna lockat dit den. När havsörnen väl landade i vattnet så blev jag som alltid, som en istapp.

Tidigt på morgonen. Havsörnen hade anlänt.

Frukost serverad för örn som kråka.

Örnen fick sällskap. 

Kråkorna höll havsörnarna sällskap under morgonen. Här börjar "granris fotograferingen"!

Mäktiga rovfåglar!

Havsörnen med sina skarpa klor. Kråkorna höll avstånd när örnen var vänd emot dem.

Kråkor fotade med "granris" :)

Blicken som säger "Jag ser dig"

Två kråkor följer havsörnens rörelse.

De får se på när havsörnen äter...

När havsörnarna lämnat (denna gång pga sportfiskare som det såg ut som, dök upp en bit ut) tog kråkorna och trutarna över.

Den här unga truten visade övriga kråkor och trutar att nu var det den som var herre över täppan. Skulle jag tro.

Jag fortsätter med mina tester som jag kallar mitt havsörnsprojekt. Och den här morgonen var verkligen utöver det vanliga med en grym upplevelse. Havsörnen är verkligen enorm när den står där ute i vattnet med sina breda vingar utfällda. Blicken den gav och jag trodde hela tiden att jag hade blivit upptäckt.

Har klarat mig hittills i år från det tack å lov. 

Inlagt 2022-10-16 20:13 | Läst 1675 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul att få ta del av dina strapatser och unika möten i detta havsörnsprojekt. Läckra bilder som illustrerar dina upplevelser. De kanske har accepterat att du är där så länge du uppför dej och inte stör dem? Snart kommer väl istappsposen att inträffa helt automatiskt, när temperaturen sjunker :-)
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2022-10-16 21:41
Tackar så mycket Lena, det är verkligen superhäftigt det här😁👍
Ja det är riktigt mäktigt att se dem så nära som här.
Haha nej det är ett som är säkert från mina första test 2020. Det året gick mestadels till att lära sig från sina misstag.

Ja det närmar sig med stormsteg 🥶🦅
Mycket bra och omväxlande bilder trots kanske murriga förhållanden och 'naturen som filter' som Ing-Marie så ofta väljer att utnyttja! Det blir sällan fel.. Känns trovärdigt i dessa sammanhang, i alla fall om man själv försökt fota örnar.. Spännande!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2022-10-16 21:46
Tack ska du ha Jan 😃
Ja det blev helt okej bilder trots lite granris framför glaset. Och lite som du säger, naturen som filter.
Det är det svåraste med alltihop. Dels att vara gömd själv sen att försöka visa så lite av objektivet som möjligt.
Ja det ska bli spännande, hoppas på att få lite flygbilder på låg höjd framöver 🦅🙏🏻
Imponerad, du gör vad många önskar, och lyckas. Bilderna får mig att känna som om jag vore där.
Svar från Joakim88 2022-10-16 21:49
Tackar så jättemycket Stefan för detta 🦅🙏🏻
Det hade jag med varit om det varit tvärtom hehe.
Vad kul att du känner så 😃
Härligt murriga som känns nära och äkta. Trevligaste bilden finner jag i den med två skarpa kråkor och klorna i bakgrunden..
HaD/Gunte..
Svar från Joakim88 2022-10-17 08:03
Tack så mycket Gunte :-) Ja det är tack vare kvistarna där framför objektivet (omedvetet) som gjorde att det blev såhär. Men det blev bra ändå.
Vad kul, kråkorna var ju de flitigaste gästerna denna tidiga morgon :)
Snyggt, lite speciella bilder som man får tidigt på morgonen innan solen ligger på. Gillar särskilt 1 och nr 7 tror jag det blev. Imponerade jobb, fast jag sov bara 3 timmar i natt körde astrofoto på balkongen, något bekvämare iaf då man i huvudsak kan ligga i soffan utan kamouflage, bara dra ner gardinerna 😊
Svar från Joakim88 2022-10-17 08:08
Tack så mycket Peter :-)
Det blev ett speciellt ljus den morgonen märkte jag när man hade den nästan spegelblanka sjön i halvskumt ljus. Tackar, det är mycket intressant och roligt det här projektet. Får testa igen med lite bättre planering/sikt.

Oj spännande, många bilder där då antar jag. Iaf långa slutartider :) Du har ju fördelen att du inte behöver stiga upp tidigt på veckodagarna å dra till jobbet ;)
Fina bilder och kul att det går bra! Alltid en spännande upplevelse att vara så nära en sån speciell fågel.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2022-10-17 15:26
Tack så mycket Johnny :)
Det är verkligen jättekul det här och mycket spännande att sitta "mitt ibland dem"