Vindsurfing :)

Tänk att vädret kan slå om så snabbt och bli fint :)

Vaknade nämligen väldigt sent idag och var mycket trött, att titta ut genom fönstret gjorde ju inte saken bättre, grått och disigt så långt man kunde se. 

- Värdelöst väder............

Det fick bli en kort morgon promenad med Maja sen in och ge henne frukost. Bryggde kaffe och gjorde en macka. Åt halva sen va jag inte hungrig, Maja fick resten. Tog kaffet och satte mig vid datorn för lite redigering av bilder. Lyssnade på musik i hörlurarna medans jag höll på och tiden gick. Ja tiden gick så att när jag väl tittade ut så var det alldeles blått ute och klar himmel.

- Vilket väder! Tack Gud!!!

Jag sparade och stängde ner datorn fort som fanken. Maja vaknade ur sin dvala och skakade/ruskade om sig och började vifta på svansen. 

- Nu är det bråttom, nu är det bråttom Majsis, nu ska vi ut innan solen försvinner!

Gjorde en "ta med macka" och fyllde cola flaskan med vatten. packade ner kameran i väskan. ca 5 minuter senare satt vi i bilen och for iväg till ett nyfunnet ställe där havsörnen möjligtvis kunde vara. Den borde vara där ja menar titta bara vilket underbart väder :) Och så ca 35 minuter senare var vi framme. Jag släppte lös Maja så att hon fick springa av sig vid sjökanten medans jag packade upp kameran för att sedan vandra längs med sjökanten. Och mycket riktigt vad fanns där upp i skyn och vindsurfade om inte min käre havsörn tillsammans med ett helt gäng korpar. 

Havsörnen höll sig dock på behörigt avstånd men korparna däremot vissa utav dem struntade fullständigt i mig och Maja de flög nämligen ganska så nära. Och vad de såg ut att trivas i blåsten och solskenet. Alla surfade snyggt där uppe och vissa utav dem gjorde riktigt snygga manövrar. Maja struntade i mig med för hon hade hittat något ben från antagligen en hjort eller rådjur så den tuggade hon på. Perfekt då är det bara att fota på :)

Detta är första bilden på det första djuret som jag såg på väg till dit vi skulle :)

Åh den njöt, den njöt i detta vädret :)

Och såg mig det första den gjorde såklart hehe

Korpen är en stor fågel och jag har ju sett den flera gånger förut bland annat vid örn gömslen men att få se den såhär nära mig ute då jag var fullt synlig när den visade upp sig i solskenet var en fin upplevelse om man gillar fåglar som jag gör :) 

Inlagt 2020-01-03 19:48 | Läst 881 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad trevligt! Det är ju så här man ska se rovfåglar och Korpar, fritt flygande.. Dom ser verkligen ut som dom har koll på dig! Jättefina bilder!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-01-03 21:40
Tack Jan det kommer faktiskt en örn blogg framöver från gömsle men jag håller med dig fullständigt. Älskar att vara ute i naturen när vädret är såhär och få se fåglarna såhär flygandes :)
Ja de hade stenkoll allihop men jag tror att korparna vande sig vid våran närvaro och inte såg oss som något hot :)
Tack så jättemycket
Tredje från slutet, den var allt lite speciell den!
Svar från Joakim88 2020-01-03 22:35
Måste vart ett kärlekspar, svårt att släppa taget om varandra ;)
Du hade tur du, hos mig ändrades vädret från dimma på förmiddagen till regn på eftermiddagen, inte till det direkt bättre. Bilden med korparna som sitter ihop var extra kul tycker jag
Svar från Joakim88 2020-01-03 22:36
Ja jag hade tur, för en gång skull soligt :)
Hehe jupp skrev precis till Ragnar att de var ett kärlekspar ;)
Mycket fina korpbilder. Den med två över/under varandra gillar jag väldigt mycket. Hade chans till sådana bilder när jag var i Jokkmokk i våras men missade allt när inte AF hängde med. Inte jag heller kanske.
Sten
Svar från Joakim88 2020-01-04 09:47
Tack så mycket Sten :) kärleksparet blev allt bra hehe
Ja det gäller ju att både ha en snabb kamera och att man själv är snabb, jag fick en hel del oskarpa foton men också en del väldigt bra som dessa, tack :)