funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Bilder på Alice

Årtal är inte min starka sida, men när de sa att han var där 1975 insåg jag att det var jag också och att det är ett tag sedan.
På Gröna Lund alltså och jag menar Alice Cooper.
Dottern med kompis övertygade mej om att jag MÅSTE komma in och fota. Att komma tidigt var viktigt eftersom det antagligen (vilket visade sig vara riktigt) skulle bli fullt med publik.
 I strålande solsken väntade jag tappert vid scenen på att spelningen skulle börja. Som tur är händer det en del omkring en så att väntan inte känns alltför lång.
Alice och bandet är vitala, dramatiska och jag bevittnade rockposer som i mitt fall tog mej tillbaka i tiden. De bjöd på en bra show som var kul att fota!
Alice själv närmar sej 70 år, han visade en imponerande energi och närvaro under spelningen.
Det är alltså 40 år sedan jag såg dem, publiken i fredags var väldigt blandad med både unga och gamla intresserade av musiken.
Bandmedlemmarna bjöd väldigt generöst på möjligheter till bilder! Synd att bakgrunden var så skräpig bara just här. Man kan inte flytta se en millimeter åt något håll när spelningen väl börjat så den lille killen framför mig hade nog en del åsikter om objektivet på min kamera som kom åt honom då och då.
Två tjejer bakom mej tyckte att jag skulle stå längre bak eftersom jag är rätt lång, jag viftade med kameran och sa att de gärna fick stå framför om jag fick lägga objektivet på huvudet på dem för kameran är tung. De tittade begrundande på mej men jag hörde inget mera gnäll sedan. Kanske de tyckte att jag verkade för knäpp för att argumentera med.
Fördelen med sommarkvällar är att ljuset finns där, man har ett riktigt bra ljus att fota i.
Dagsljus och ljussättning på trummisen.

Åkattraktionerna har jag blivit för gammal för, skulle aldrig sätta mej i stora slänggungan.

Men fota konsert var roligt det har jag inte gjort förut.
Är förvånad över att det var tillåtet, min uppfattning är att de flesta band vill styra över alla bilder som tas och publiceras och att de bara tillåter pressfotografer som får de första låtarna på sej att fota.
Fast numera plåtar alla på med sina mobiltelefoner förstås och automatiskt upphör all möjlighet till att kunna kontrollera bildflödet....

Postat 2015-07-06 10:18 | Läst 1091 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera