funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Cityscapes på mitt sätt

Jag har under en längre period försökt förena mitt yrke som keramiker med mitt fritidsintresse att fota.
Det är inte så lätt att sy ihop de båda uttrycken utan att de ser omaka och konstiga ut.
För att kunna föreviga resultaten har jag dessutom ägnat ansenlig tid till att försöka begripa mej på ljussättning för att kunna visa fram det jag gör på bästa sätt.
Äntligen tycker jag att det börjar likna något. Som f.d. värd för Cityscapespoolen ligger stadsmiljöer mej varmt om hjärtat. Cyklisterna är insamlade i Uppsala, frilagda i Fotoshop och omgjorda till dekaler. Bakgrunderna är målade och sedan är cyklisterna inbrända i en extra bränning.
Det hela är ljussatt med två softboxar.

 Det är många parametrar som ska stämma när man håller på med sånt här, tur att det är roligt att hålla på med då. Ljussättning är liiite för tålamodsprövande för min personlighet, och att ställa upp och flytta och snurra saker på millimetern för att få balans i bilden har gett mej en väldig respekt för dem som arbetar med att fota mat och produkter.

Eftersom det är mina egna prylar jag har som motiv sätter jag själv ribban för när jag är nöjd, vilket man nog inte bör vara om jag förstått det hela rätt, och det känns kul att klara sej till husbehov.

Cityscapes på mitt sätt, utan att platsa i någon av de fotografiska poolerna!! Men en massa fotograferande tycker jag ändå att jag hållit på med - också.

Postat 2017-04-08 10:33 | Läst 574 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera