funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Levererad för hängning!

En ny vårdcentral invigs nu på fredag i Uppsala, och jag är inbjuden att under en tid visa mina bilder där. De kommer att hänga både i allmänna utrymmen, och inne i de olika behandlingsrummen.

Kravet var miljöbilder från Uppsala och det fanns ett antal på lager.
De godkände även makrobilder, så jag har haft anledning att dammsuga mapparna ordentligt på lämpliga bilder under julhelgen.

På väg upp till Uppsala ringer telefonen, det är en kompis som frågar om jag hört att det smällt en "bomb" på dotterns skola....
Man känner sej lite hjälplös faktiskt mitt på motorvägen inför en sådan fråga, men jag hade inte hört något innan om det så jag antog att dottern uppehöll sej på annan plats i skolan än intill bomben när den briserade.
Jag får tag på dottern via hennes kompis mobil, med en aningen trött röst som undrar varför jag alls ringer. De hade knallat iväg till en idrottshall allihopa och skolan står kvar ju....
På vårdcentralen är hela våningen under iordningställande. Personalen är mycket positiva och jag hinner knappt ställa upp bilderna förrän de promenerat iväg med sina favoriter och jag står ensam kvar.
Jag är häpen över gensvaret och naturligtvis väldigt glad!

Väl hemma ser jag inslag om "bomben" på textTV, Aftonbladet, svt och TV4 samt kommunens hemsida. Det är ett antal personer som fått frätande vätska över sej bl.a. i ansiktet och innehållet i petflaskan sägs vara ett recept som "hen" hittat på nätet och ville prova.

Det lär blåsas på om detta idag och jag tycker synd om de som gjorde det, men framför allt om föräldrarna till dessa "hen".

Postat 2013-01-30 17:18 | Läst 1366 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fjärilar

Längtan efter sommaren och ljuset har blivit väldigt stark, så jag tröstar mej med att se över några insektsbilder och kolla om de går att "framkalla" på ett bättre sätt.
Använder mej av Silver Efex Pro filtret för att få skjuts i kontrasterna.
Den här envise fjärilen tycks väldigt tilltufsad kanske av fåglar? Ögat är skadat och vingarna trasiga men den jobbade envist på med att samla nektar.
En artfrände som går fram som en bulldozer över humlan, som i sin tur vägrar att ge plats åt fjärilen....
En annan fulsnygg lirare i lavendeln, och där bakgrunden blev mera spejsad i bildbehandlingen.

Avslutar med den lilla smileyn som fått ökad kontrast i allt det gröna.

Efter att ha sett de där superstackade bilderna som poppat fram i olika sammanhang bl.a. på fotomässan så känns det ganska lamt att titta på de egna makrobilderna. Men kanske de kan ha ett uttryck som ger dem existensberättigande i alla fall?!

Postat 2013-01-03 11:19 | Läst 3209 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Nyårsafton är ju även en nystart på kommande året!

Den här natten var det mer än svårt att få fjutt på raketerna och ljuslyktorna. Jag halkade runt i duggregnet efter en sjunkande ljuslykta som hasade in på sniskan till grannen, och fyrverkeriet åstadkom mer rök än ljus även om det puffade och knallade lite.
Tomteblossen slocknade hela tiden men en bild fick jag lite ordning på.
Grannen brakade på destå rikligare. Efter en präktigt hög raket hojtade äldste sonen glatt att "där small 300 spänn".
De har två stora labradorer som inte verkade ha bekymmer med ljuden.

Våran lilla låda puffade på lite håglöst och sedan ansåg vi att nyåret var firat så det räckte!

Så God Fortsättning nu på 2013! ;-)

Postat 2013-01-01 02:17 | Läst 1391 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera