funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Nya funderingar kring stor bländare....

Tankarna på hur just jag personligen vill hantera stor bländaröppning fortsätter att sysselsätta mej. Här får jag sluta snegla på vad andra gör och gå in för att bara testa. Detta är verkligen motsatsen till att stacka bilder och att jobba med stativ och trådutlösare.
Är detta bilder som är "jag"?
Mitt 50mm normalobjektiv förlängt med en smal mellanring går att blända upp väldigt långt ända till f1,2. Skärpedjupet försvinner nog nästan helt här med mellanringens hjälp.
Sedan handlar det ju om vart man vill landa med uttrycket.
Tyvärr är jag svag för bilder med lite oroande underton, mycket märkligt egentligen.
Det jag uppskattar är när bakgrunderna blir måleriska och akvarellaktiga.
Motiven förvandlas onekligen och ibland är arterna svåra att härleda. Det här är en rödblommande Gulltörel som just vaknat ur vinterdvalan.
Den här tycker jag om, mer som en figur med ulliga öron än en pinne som det växer lava på.....
Hittills har inte en enda bild uppvisat den glittriga bakgrund som jag har sett hos många andra fotografer. Beror detta på gluggarna?? Jag hade ett gammalt analogt Minoltasystem förut där kamerahuset genererade ett mycket mjukt och ospecifierat fokus i bilderna men bakgrunderna blev fantastiska...
Om jag ser till att ha nyanser bakom motiven tycker jag resultaten blir tillräckligt livfulla nog ändå.
Postat 2012-04-29 23:22 | Läst 1791 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det där med kort skärpedjup och blurriga bakgrunder....

En kompis som jag brukar vara ute och fota med har tittat ganska kritiskt på mina bilder och tipsat om att jag kanske rent allmänt skulle prova att blända upp när jag fotar. I all välmening förstås!

Det är nog en personlig läggningsfråga, jag har ett sorts märkligt behov av att vara tydlig när jag redovisar motiv och automatiskt vill jag jobba med små bländare. Samtidigt fattar jag allt mera det där med att överlämna lite av tolkningen till betraktaren.

Så jag har givit mej i kast med att leta motiv där bara en liten del är skarp.
Det där som jättemånga redan insett och utvecklat och får framgångsrika och urtjusiga resultat med.

Bakgrunderna blir ju avgörande och det är i mina ögon lika knepigt att få ordning på blurriga motiv som på skarpa....
Och sippan slår ut med armarna och undrar vad jag håller på med!

För att komma in i det hela har jag läst artiklar och läst diverse tips, bland annat ska man ha med en blomsprejsflaska och få fantastiska blänk i hexagonformer i bakgrunden. Jag tror att det är en konst att placera dessa vattenstänk rätt, i mina bilder blir resultaten rent komiska med små larviga skarpa prickar.
Ha ha ha, jag lägger inte upp en sån bild ens, de är för pinsamma!

Eller också är det mina gluggar som inte fotar på det där häftiga sättet! I alla de här bilderna har jag använt min favorit Nikon 50mm med en mellanring.

Men för första gången gillar jag resultatet med Bolltisteln som motiv, och den har jag givit mej i kast med ett antal gånger förut!
Härom kvällen regnade det. Att fota droppar är jättekul!

Och äntligen funkade bakgrunden för min del!

Postat 2012-04-25 22:12 | Läst 1993 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kontaktad av Microsoft....

Idag fredag den 13:e blev jag uppringd av en person som talade engelska med indisk brytning. Han presenterade sej som en som ringde från Microsoft och började med att fråga om jag var nöjd med min dator. Det är jag.

Sedan sa han att man hos Microsoft upptäckt allvarliga problem från min dator i kontakt med internet och han ville att jag skulle gå till min dator så att han skulle kunna hjälpa mej med att åtgärda dessa problem.

Han blev lite stött när jag sa att jag inte hade tid till detta, och la på.

Jag har utsatts för ett förekommande problem, varken Microsoft eller banker ringer sina kunder för att åtgärda problem på datorerna. Mest är jag nyfiken på följderna om jag gått på detta och gjort de åtgärder i min dator som denne man ville be mej om.... ????

Postat 2012-04-13 12:32 | Läst 2343 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera