funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Fotorunda hemmavid

Julledigt med för mycket mat och för lite aktiviteter, idag tog jag med kameran ut på promenad runt närkvarteren. Ljuset finns kanske tre timmar om dagen, sedan blir det för mörkt för att handhålla kameran med telet på.

Där jag bor är det ganska typiskt förortsaktigt. Villakvarter som iofs är trevliga, men allt är inlindat i ledningar som likt spindelnät går ut från stolpar nedstuckna tätt runt husen. Vägarna pryds av grälla skyltar, att hitta utsnitt värda att avbilda här är en utmaning.

Röda skor
Här hittade jag Luna Lovegoods skor uppslängda över en ledning. Hon i Harry Potter som alltid blev av med sina tillhörigheter på skolan. Nu har hon dykt upp hemmavid, men bara i min alltför vilda fantasi.
Ryggar
Två killar som blev lite oroade av de höga knäppljuden från min kamera. De grubblade säkert över vad i hela friden jag fotade egentligen.
Det var hit jag bestämde var målet för promenaden, sjön som här är is och snötäckt och som ser så olika ut beroende på ljus och årstid.
Snöröjningen i full fart, det gäller att röja och sanda för bussen så att den tar sej runt på de små och ibland branta förortsvägarna.
Pinne mitt i vägen tänkt som fartsänkningsbarriär, här så vackert översnöad.
På en annan sorts pinne satt en Trist Trast ibland rönnbären. Fångad av ett alltför kort tele fick den avsluta dagens promenad.
Postat 2009-12-29 23:34 | Läst 2511 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera