funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Gamla Stan igen

Nu har jag släppt ena kryckan, och börjar orka promenera lite längre sträckor. I veckan och nu igen idag tog jag en promenad genom Gamla Stan. Det var vackert ljus, rätt så molnigt fast skirt och man slapp slagskuggorna.
Det är två månader sedan min renovering och energi finns det gott om men uthålligheten och konditionen försvann under den tid jag tillbringat på sofflocket för att läka.
Här har jag stått i olika ljus, årstider och klockslag. Brottats med alldeles för stora ljusskillnader och försökt hinna fota mellan grupperna av turister. Det finns något speciellt med att återvända till motiven. Man känner dem efter ett tag och framför allt vet man när det inte är någon idé att ens ta fram kameran, och när det funkar.
Men jag har hittills inte fotat både helheter och detaljer av motiven och det gav lite nya anfallsvinklar. Bara att gå i Gamla Stan och tro att man ska kunna få med en hel byggnad på bild är en utmaning. I alla fall med ett 50 mm objektiv på kameran. Det går att få till störtande linjer med en sådan också!
Det blev en kort paus mellan grupperna av folk som kom som lämmeltåg på platsen. Optimistiska jag trodde inte att det skulle vara fullt så mycket folk i Gamla Stan en lördag.....
Tittar man lite närmare på portar och kring fönster finns det en massa fina detaljer som jag inte tänkt på förut. Igen fördelen med att försöka fota både en hel byggnad och detaljer från den.
Mitt intresse ligger ganska bredvid den där genren gatufotografi, jag bryr mej alldeles för mycket om miljöerna och har ingen lust att gå för nära om det traskar in folk i bilderna. Men det är trist med helt tomma kvarter och ibland har man tur med vilka det är som går förbi och så här är det jag har lust att fota mina bilder. Närporträtten på okända människor får andra tampas med.
En hybrid av Cityscapes och Gatufoto. Tack gruppen Intryck Avtryck Ögonblick för att du finns!!
Gamla Stan det här också fast på andra sidan tunnelbanespåret.
Om någon månad hoppas jag att ha lagt bort båda kryckorna och ha motionerat mej till större uthållighet.
Gamla Stan är komprimerat och bra, man behöver inte trava så långt för att hitta olika sorters motiv. Vi har kanske alla våra favvoplatser att återvända till??
Postat 2016-05-28 23:44 | Läst 1024 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera