funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Årets Humlebilder

Jag har en massa saker att ta itu med, men hamnar som vanligt i rabatten i stället. Makroglugg och mellanring monterade och årets humlegympa är påbörjad.
Har ingen vettig förklaring till varför jag varje år sitter på det här sättet. Vet inte vad bilderna ska användas till och det går en förfärlig massa suddhumlor på en skarp.

Kanske jag drivs av en faschination över att se om egna reaktionsförmågan på avtryckaren finns kvar, och sedan är det otroligt roligt att frysa rörelsen i luften och sedan kunna studera dessa klunsar i lugn och ro. De som vetenskapen anser inte kan flyga egentligen.
De är både flitiga och nyttiga. En motvikt till mej själv som kan vara både lat och ruskigt onyttig om det kniper.
Den här insekten ser inte ut att hänga ihop på mitten! Men är det en humla eller någon annan art? Den har inte riktigt samma utseende men beteendet är likadant!

När man närstuderar insekter och växter öppnar sig en värld som inte alltid är romantiskt gullig. Det finns en hel del rovinsekter som hotar humlorna och de andra nyttoinsekterna, spindeltrådar i deras väg. Sådant ser man inte om man riktigt stoppar näsan i det!

Och jag lär väl fortsätta att sitta bland blommorna med kameran i högsta hugg resten av blomsäsongen och sedan nästa sommar igen.

Postat 2014-07-16 09:15 | Läst 2353 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera