funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Promenad på söder. Lite experiment med kort skärpedjup.

Här fick jag möjlighet till en kortare promenad på söder i ett lite svagare kvällsljus. Eller kväll, solen går ju ner så tidigt så här års så ljuset är svagt redan vid tretiden.....
Hur som helst provade jag väldigt stora bländare för att få bra tider utan att driva upp ISOt för högt. Det är rättså kinkigt var man placerar skärpan upptäckte jag snabbt, men det är också förvånande hurpass ok bilderna ändå blev i alla fall när det gäller skärpeplanet.

Söder är tacksamt på det sättet att det ju passerar så roliga personligheter på gatan. Det är bara att vänta lite så kommer de!
Den här bilden blev väl mjuk, men jag tycker ändå om den. Hade den varit analog skulle den funkat mycket bättre tror jag.
Ett kort uppehåll av förbiströmmande fotgängare, cyklister och bilar! En söndag eftermiddag är den här delen av söder väldigt livligt trafikerad.

Samma uppehåll i strömmen av människor även här.

Efter att jag kommit hem och börjat fixa lite med bilderna i datorn så blev jag febrig och sängliggande ett par dagar. Det var bra på sitt sätt, lite distans till bilderna skadar inte och jag har ofta alldeles för bråttom med att färdigställa och lägga ut dem!
Lite bagateller från söder detta och sammanställt av en darrig en men i alla fall på benen...

Postat 2013-10-23 10:57 | Läst 1842 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kvarnholmen

Första besöket på Kvarnholmen, som är under omvandling till exklusivt bostadsområde. Mycket av en arbetsplats, vilket i sin tur gav möjlighet till roliga bildmöjligheter!
Jag var i trevligt sällskap med medlemmar från Enskede Fotoklubb och vi hade en fin promenad och väldig tur med skönt höstväder!!
Spegling som sammanfattar miljön ganska bra tycker jag!
Här bygger man på en trappa.
Ännu en spegling i en vattenpöl.
Betongkonst!
De gamla fabriksbyggnaderna är under omvandling till bostäder.
Mera betongkonst!
K-märkta radhuslängor med fantastisk utsikt!
En gammal butik. Visst hade det varit bra för de boende med en livsmedelsaffär här!
Höstfärger och utsikt från radhuslängorna.
Utsikten mot Djurgården går inte heller av för hackor!
Här skulle jag önskat att klockan var 6 på morgonen och att vattnet varit stilla, men man får inte alltid som man önskar och båten hade antagligen inte varit på plats vid den tidpunkten i alla fall....
Postat 2013-10-14 11:56 | Läst 2444 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En port på söder och lite från Slussen

Promenad med kameran på stan har blivit den bästa avkopplingen! Intensiv tid att bara vara i nuet, titta efter motiv och njuta av omgivningarna!
En liten lycklig över sin lilla cykel, tids nog växer hon upp och skaffar en större....
Slussen är svår att förnya, alla utsnitten och motiven är fotograferade ett otal gånger redan. Samtidigt är det roligt att föreviga någonting som inte kommer att stå kvar så länge till.
Här har jag passerat en massa gånger, främst när jag bodde på söder.
Förfallet är det men också vackert!
Ett infallande ljus som jag tyckte var spännande.
Jag träffade konstnären som utsmyckat väggarna i bussdelen, hon var nyskapande med sina böjda neonrör till betongen på sin tid.
Här slutar promenaden för den här gången. Hjärnan fick en stunds aktiv återkoppling och nuet fick ta över grubblerierna. Välbehövligt!!
Postat 2013-10-13 10:58 | Läst 1570 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera