funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Ny lång glugg i kameraväskan och nya tag med fotandet!!

Äntligen förstår jag vitsen med att ju längre tele man skaffar ju mera hemfaller man åt att plåta små fåglar!! Fast jag skulle ju ha gluggen till stadsbilder och visst funkar den fint där också.
Men hur härligt är det inte att krypa innanpå fjädrarna nästan på en vilande and!!
Eller att stå på behörigt avstånd så man inte stör, och smygfota fågelmatning? Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli! Jag är också så försynt till läggningen att jag inte klarat av att anamma det där med att köra upp vidvinkeln i näsan på folk för att vara rätt i gatufotograferandet.
Motiven blir kompakt ihopkörda och bildmässigt blir det nya komponenter att ta hänsyn till.
Musklerna i huvudet har börjat jobba igen och det känns efter en ganska lång period med lågt intresse plötsligt nyfiket och ivrigt. Jag bara måste ut och prova!
Porträtt av skäggig dam med busande små bakom.
Jag envisas med att ställa skärpan manuellt och märker att den går att pricka in med den här gluggen. Har läst recensioner om att den fokuserar långsamt vilket jag ställer mej vid sidan av. Lämnar inte över något fokuserande till kameran av gammal vana, så med utgångspunkt från hur jag hanterar all övrig utrustning har jag en tung vräkig guldklimp som nytillskott i kameraväskan! Ja den får ju inte plats där men ändå.

Sliten mes göder glupsk unge i en håla i en knotig trädstam. VR på gluggen i all ära men jag fick dra upp ISO till tusen för att inte bara fånga suddmesar.

Knepigt blir det när allting trycks ihop till ett plan, den här bilden har tarvat en hel del efterarbete för att inte enbart bli platt och fylld av löv. Lite för rörigt blev det och någonting att fundera över om jag vill plåta den här sortens motiv.
Lättare i Gamla Stan till min stora glädje. Gränderna blir kortare och brantare men det tycker jag känns spännande att utforska mera av!
Själva objektivet är en Nikon 80-400mm f/4.5-5.6, den är väldigt fläskig men tycks hanterbar.


Postat 2017-06-16 17:06 | Läst 652 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera