funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Slussen med för mej lite nya motiv

Sällskapade dottern med kompis som skulle till Slussen och fota för ett skolprojekt och hade kameran med själv förstås. Hamnade på lite andra ställen än de vanliga när jag följde tjejerna, och fick lite för mej annorlunda bilder på köpet. Eller det kanske de inte är men det kändes så när jag fick upp dem på datorn hemma sen i alla fall.
Här lånade jag dotterns kamera för hon hade vidvinkel medan jag körde normalen 50 mm som vanligt. Med vidvinkeln kunde jag klämma in ett betydligt större utsnitt av trappen. Dottern tyckte att själva bilden var ganska tråkig.
Vi skulle fota förfallet kring Slussen, och mitt i all puts som rasar kliver det omkring en ström av människor på väg någonstans.
Även asfalten har tagit stryk. Men släpljus är kul!
Och möjligheten att fota lite uppifrån.

Gångarna är ju kul i sitt slitna skick, och väntar man lite kan man ha tur med personer som vandrar in i bild också!

Allt för den här gången!!

Postat 2014-05-26 10:21 | Läst 1494 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Morgonens jakt på solkattor

Äntligen smäller det till och blir fint ute, sol och varmt! Kameran har varit med i det gråregniga kalla som varit men i morse var det ett helt annat ljus!
Lördag morgon är det ganska folktomt inne i city.
Folk flanerade förbi i små fotomotiv mässigt perfekta mängder. Fast det som var roligast var alla härliga solkattor som blänkte på trottoarerna!!
Det är nog några som funderade över vad i hela friden det var för intressant motiv i de ganska trista skyltfönstrena och väggarna. Många tittade mera undrande på det än de lät sej störas av mig.
Fast jag fick en del blickar som inte var alltför uppskattande också.
Mest var det folk på väg till jobbet ute, en och annan turist också förstås.
Damen med kartan var dagens mest inåtvända.
Makalösa solkattor som den här killen trampar bland!
Solkattorna intensifierades alltmera som solen steg.
Avslutar med en bild från gårdagens passage förbi Klara kyrkogård och den härliga speglingen i glasfönstren. Och en liten nyfiken en som dök upp i bilden. Mamman hämtade henne snabbt och bad om ursäkt för att flickan stört fast jag var mer än glad över att hon gjorde det!
Postat 2014-05-17 22:30 | Läst 1251 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera