funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Har suttit i rabatten under hela juli....

Välkommen in i den nu skräpiga Silveraxen, som ser bättre ut när man skruvat på mellanringen och fotar nära!!
Det surrar febrilt av humlor, blomflugor och getingar. Fjärilarna surrar inte men arbetar lika intensivt med att samla nektar.
Man kan trolla bort det risiga i blomruggen genom att välja rätt vinkel!
Fjärilar och humlor verkar inte helt kompatibla när de kommer för nära varandra, den här kaxiga humlan bumpade på fjärilen som valde att flytta på sej.
Den här ser ut som om den skrattar gott, men bara när man vill trycka mänskliga uttryck på den förstås. Tänk att jag inte kan tröttna på att bevaka humlorna, det här är säkert fjärde eller femte sommaren som jag sitter förlorad i rabatten. Vad ska man ha alla bilderna till???  Fast man kan ju fånga bilden med det där lilla extra inbillar jag mej, och det har blivit lättare att sätta skärpan.
De har ett rörelsemönster de små liven, och det blir lättare att fota dem när man lärt sej hur de rör sej över växterna!
Man får vara snabb när man fotar mitt på dagen, de rör oavbrutet på sej medan Silveraxen svajar fram och tillbaka i vinden. Samtidigt som mellanringen kräver manuellt ställd skärpa.

Och där fick jag den! Förstora... är det läge att lägga ner humlefotandet nu?
Det är klart att det är en bra gympa för öga och reaktionsförmågan.
Nej man lär nog fortsätta hitta mej i rabatten länge framöver och det här lär ju inte vara den sista publicerade bloggen som handlar om humlor! Jag smög ju in ett par fjärilar också för att förnya mej lite!!

Postat 2014-08-07 20:07 | Läst 2196 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera