funderingar

Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Marsvinsutställning

Och en test av dotterns födelsedagspresent, det är intressant att se hur en Nikon d3100 med kitoptik presterar!
Jag har använt den inbyggda blixten, dragit ner exponeringen några steg och är imponerad över hur bra den arbetar.
Bilderna är fotade i jpg och tagna direkt ur kameran utan bildbehandling.
Efter att dottern i allt större omfattning lagt rabarber på min kamera fick hon till sist en egen. Instegskamera kallas den, men bildmässigt blir jag väldigt förvånad över resultaten - utvecklingen har helt klart gått framåt med stora kliv.
Provade att ställa in inställningsratten på P och fällde upp blixten, blandljuset i lokalen är en aning gult men ansiktsfärgerna ser helt ok ut här.
En slagskugga uppstod här bakom dottern som står lite för nära väggen bakom. ,
Inom parantes placerade sej hennes marsvin otippat bra på andra plats i petklassen och vi kom hem med en stor påse smaskens varav det mesta var avsett för marsvinen förstås. Men chokladen i den lilla hjärtformade asken var riktigt god.... :-)
Dotterns andra marsvin visade sej vara näst glupskast av alla tävlande marsvin i Gurkätartävlingen, även det genererade en prisrosett och en stor påse marsvinsgodis. Ingen choklad till matte den här gången.....
Dagen blir lång när man sitter och väntar, det blir ett antal timmar att fördriva. Med kamera kan man använda tiden till div experiment, och numera är det jag som ideligen tittar upp och finner mej titta in i en svart kameralins. Hämnden är ljuv, eller vad det heter......
Postat 2012-10-28 21:04 | Läst 2009 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fina bilder av Kenneth Gustavsson på Fotografiska

Återigen har jag haft en förträfflig guide, nu på Kenneth Gustavssons utställning. Grimman gick Fotoskolan samtidigt och var dessutom vän med Kenneth på senare år.
Bilderna på utställningen är utan titel och odaterade, de ska tala för sej själva. Hur häftigt känns det inte då att förses med detaljer och anekdoter till dem på vandringen genom lokalen!
Bilderna talar dock starkt för sej själva och jag kommer in till Strömholms rum efteråt där jag till min förvåning upplever honom som lite kall och registrerande i sitt uttryck.
De båda herrarna jämförs, och de var ju samtida, men jag tycker att de jobbade väldigt olika. Ofta tittar jag på utställningar utan att beröras särskilt av det jag ser, men stämningen i den här utställningen tycker jag mycket om!

Jag fick med några egna bilder på vägen från utställningen, jättefånigt att lägga in dem i ett inlägg om en så fin utställning men bloggen blir lite torftig med enbart text ju.
Gustavssons utställning kommer jag att återvända till igen! Mycket sevärd!

Postat 2012-10-25 08:40 | Läst 1822 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jag hörde ett kraftigt ljud mot fönstret på övervåningen....

Ljudet lät inte som krossat glas som tur var. Först kunde jag inte heller förstå vad som hänt, orsaken behövde liksom rätt ljus för att framträda.....
En rätt stor en stoppades abrupt i sin fart. Ingen fågel låg dock under fönstret så den måste ha fortsatt sin tur aningen omskakad.
Mellan vingspetsarna mäter jag 40 cm, så det handlar inte om någon liten Bofink som navigerat galet. Vad ska man gissa på, Skata eller Duva eller möjligen en Kråka? Konstigt fett de har i fjädrarna med tanke på avtrycket!
Jag har just nu påbörjat en rotfyllning av en tand och känner mej som hösten, murrig och med nedtonad färgskala. Munnen är sned efter bedövningarna, kaffet jag försöker få i mej rinner lite åt alla håll och jag har sluddrat mej hem från tandläkaren med lätt känsla av yrsel.
Ska man ändå beundra blommorna som inte ger tappt trots dagligt regn och kalla nätter?
Marguriten kommer t o m med nya knoppar.
Stormhatten är giftig och den ser faktiskt så ut också i blommorna. Funderar på om det var ett bra val att plantera in en sådan i trädgården? Den lär inte dra till sej rådjuren i alla fall.
En liten droppe bjuder den dock på, det finns lite bling i allt murrigt och tanken tröstar mej!
Postat 2012-10-19 12:55 | Läst 4280 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Det där med tänder...

Jag är åter i bloggarna snabbare än väntat. Upptäckte att medlemskapet har förlängt sej och jag har två nyttiga reflektioner att göra av detta. Dels att det finns kompisar här på sidan med stort hjärta och dels att jag får lov att tänka efter hur jag formulerar mej innan jag skriver inläggen. I klarspråk är jag mycket tacksam samtidigt som jag skäms över mej själv!

Hur som helst ägnades en stor del av senaste veckan till ovanstående tand som är den spräckta delen av en kindtand. Väldigt vacker, hjärtformad som tandläkaren förnöjt konstaterade när hon pillat ut den. Själv fick jag några timmars andrum från smärta efter en ordentligt lagd bedövning. Inflammation i rot och tandben medicineras med penicillin och jag har nu att ta ställning till om min spräckta tand ska rotfyllas eller helt enkelt dras ut.
Eftersom jag fått två berättelser från vänner om rotfyllningar som varit smärtsamma och dyra, undrar jag om någon här på fotosidan har erfarenhet och kan ge råd?
Man kan ju klara sej bra trots lite luckor i tandraderna sa tandläkaren glatt.

Att jag fotat tanden är inte ett utslag av psykisk ohälsa, utan jag tycker själv att den är formmässigt intressant, och då jag har en uppgift från fotokursen jag går att sätta ihop ett surrealistiskt självporträtt med montage av föremål som betyder något för mej är tanden ett givet inslag! Föremålen kunde ha både positiv och negativ inverkan på mej.......

Fotandet hålls igång som vanligt, och bland löven i trädgården fann jag den här duvan. Vår granne har ett duvslag och jag misstänker att den gjort en utflykt därifrån eftersom den var så orädd när jag kom med kameran.
Telet var påmonterat, så jag provade effekten av kort skärpedjup på några växter. Höstlöv i Häggminspeln.
Björnbär. Den konstiga sommaren har medfört att höstväxter som normalt brukar slås ut av frosten nu blomstrar på det mest kraftfulla sätt. Björnbären brukar vanligen inte ha hunnit mogna och få sin blåa färg innan frosten tar dem.
Favoritblomman Anemone blev till sin fördel av telet!
På kort skärpedjup hanterar skjutzoomen motiven väldigt mjukt men jag märker att jag tycker om resultatet. Normalt ställer jag bilderna med mera svärta, så lite motspänstigt var det att stanna så här ljust!
Postat 2012-10-08 12:05 | Läst 3903 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Det här ser ut att bli det sista blogginlägget på ett tag.

Har haft skralt med inkomster samtidigt som medlemskapet på Fotosidan ska förnyas. Det blir en viss tids väntan som vanlig medlem tills det klirrar till i kassan igen.
I trädgården kommer höstfärgerna. Det är vackert, men efter solfattig sommar känns det dystert tycker jag.
Dahlian blommar tappert på, i år ska jag försöka ta in dem när frosten kommer.
Blodaxen blommar på hösten. I år får vi njuta av ovanligt lång säsong och när man går förbi dem måste man stanna och njuta av doften varje gång man passerar!
Humlorna är borta sedan länge, men allsköns flugor i olika storlek surrar vidare bland höstblommorna.
Anemonen är som en karikatyr av den enkla blomteckning man brukar göra. Den och Blodaxen är mina absoluta favoriter i rabatten.

Lite motljus och morgondagg gör susen!

Avslutar med ett intrasslat hårsvall av två unga damer. De tittar bakåt bildmässigt, själv försöker jag se framåt och hoppas på att ekonomin ska skjuta fart åt rätt håll framöver!
Fota kan man ju alltid och det är en tröst!!

Postat 2012-10-03 12:23 | Läst 2667 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera