och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En tur på stan - Seoul

Vi hade tur, med tanke på mina fötter, för vi hade bara att gå nedför backen från vårt hotell för att ta sightseeingbussen och komma iväg och se stan. Tyvärr så hade de inte någon öppen buss på den linjen så det blev att fota genom fönster igen.

Men fönster kan vara kul med sina speglingar också.

Bilen bredvid vår buss blev ganska väl befolkad i rätt vinkel.

Bussturen gjorde att vi kom runt på ett smidigt sätt och fick se en del av sevärdheterna, men det blev inte många foton på dem fast jag tycker inte att det gjorde så mycket ändå för de är nog ganska väldokumenterade om man söker på google. Men lite andra bilder blev det.

Här kommer lite av vad jag såg på en tur runt om i staden.

En herre med spatserkäpp, som han svängde så elegant.

Mystiska herrar som läser tidningen.

En herre med stor hatt.

Vi passerar Changdeokgung palace som är ett av de "Fem Ståtliga Palatsen" byggt av kungarna i Joseon-dynastin. 1997 blev det uppsatt på Unescos Världsarvslista. Det här är bara en av alla portarna in dit.

Sedan kom det skatebordåkare.

och så kom det två...

...och så kom det flera.

Alla verkade sedan samlas till någon skatebordmanifestation. Mot eller för vad vet jag inte.

Så såg vi några sevärdheter igen. Det här är Gyeongbokgung Palace med vakter som var lite speciellt klädda. Det är också ett av de kungliga palatsen i Seoul. Det byggdes 1395, men  brann och stod övergivet i nästan trehundra år, rekonstruerades 1867. Vi hann med att se en liten skymt av det praktfulla vaktombytet då bussen passerade, men insåg att med mina kryckor var det ingen idé att hoppa av och försöka tränga sig fram i folkhavet som samlats där.

Imponeras av det nybyggda "City Hall" som såg väldigt modernt och stort ut. Det gamla stadshuset, som nu är bibliotek, såg tämligen litet ut i jämförelse.

Det finns många små hus byggda i traditionell koreansk stil, men även stora höghus som sträckte sig upp mot skyn.

 Avslutar med krigsmuseet och krigsmonumentet.

 

Inlagt 2013-09-19 10:07 | Läst 6300 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande reportage, kul att följa. Spännande byggnader, speciellt näst sista.
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:21
Det fanns en hel del spännande byggnader även i den här staden även om jag nog tycker att Mexico City slår alla av de jag varit i med hästlängder.
Spännande rundtur med fina bilder! Bilden på den lite fina herren med spatserkäpp och frun (?) i släptåg är kanonbra, vad sysslar hon med, ser ut so om hon är på väg att dunka till honom i huvet. Hälsn,LO
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:23
Mannen med spatserkäpoen var nog en lite fin herre som han svängde med sin käpp. Damen bakefter kan vara frun eller bara slumpen som fick henne att gå där. Hon var nog ganska fredlig av sig för det är paraplyet som hon viftar med. Fast din version är mycket roligare.
Bussen hade tydligen rena fönster, för fotograferingen funkade ju bra!
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:24
De var nog skapligt rena, svårare var att hinna med och få några bilder, vi borde ha åkt då det var bilköer...;)
som vanligt ett fint blogg inlägg och mycket härliga bilder.
Nu är jag verkligen Fast beroende i din blogg Margareta.
=)

//JO
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:25
Uppskattar ditt beroende, verkligen.
Trevligt att se mer från din resa!! Och det är lite lustigt... för det är ju asien, men jag får en liten smak av "väst" från dina bilder... Men man ser ju ändå när byggnaderna sticker i höjden så ja, då blir det asien igen. Dom är vassa där... Denna spännande region.. Ha det gott! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:27
Sydkorea känns verkligen inte som så mycket Asien trots att det är det, väldigt mycket väst över åtminstone staden Seoul. Fanns en trevlig blandning av nytt och gammalt, men gick man ut och åt på stan så kändes det verkligen som Asien.
De öppna bussarna är bra i det klimatet men det blev ju bilder ändå från storstadens gator och sevärdheter./blj
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:29
En öppen dubbeldeckare hade varit att föredra den dagen, fast när regnet kom så var det nog bra med tak på bussen. Hade nog blivit om ett våtvarmt omslag där uppe annars.
Spännande att följa resan, fina bilder! Sevärdheter är ju oftast trevligt, men allt annat kan vara nästan ännu mer intressant :-)
Svar från Margareta Cortés 2013-09-20 20:32
Kanske lite "surt sa räven" om att det inte blev så många sk. sevärdheter att traska omkring i men ärligt så tyckte jag att de verkade vara ganska lika de som vi sett i övriga Asien. Lite kinastil över dem. Det som var tråkigt att missa var däremot vaktombytet.