och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Chime Lhakhang - fertilitetstemplet.

 Vi traskar uppför backen till Fertilitetstemplet. Chime Lhakhang är ett tempel dit de barnlösa vandrar för att genomgå en fertilitetsrit.  Därav alla dessa fallossymboler som var målade på husen i förra inlägget. Dessa symboliserar lycka och välstånd och är vanligt förekommande i Bhutan.  

Chime Lhakhang byggdes på 1400-talet av Lama Drukpa Kuenley

Vår bhutanesiske guide hade en lång berättelse om hur en japansk kvinna kom dit för att få hjälp med sin och makens barnlöshet. Hon återvände två gånger utan maken och båda gångerna var det lyckat resultat. Tredje gången kom hon tillbaka med maken och barnen troligtvis för att visa sin tacksamhet för att det gått så bra och då visade det sig att barnen var som en avbild av guiden som mötte upp på flygplatsen. Det var samma guide som hon haft på de tidigare resorna.

Det här templet är inte så stort som de andra vi besökt.

Pojkarna i klosterskolan har rast spelar fotboll på gården.

Väntar på en passning.

Barn är sig lika även om de bor på ett kloster och går i en klosterskola.

Kulan i luften.

En paus i skuggan.

Tintin, en av våra bhutanesiska guider, tycker att det börjar bli varmt. Då kryper de ur överdelen på den lite morgonrockliknande nationaldräkten och knyter fast den runt midjan.

I egna tankar.

Vi går ner till byn igen.

Det syns att det är en jordbruksbygd.

Jag träffar på en liten flicka som inte är riktigt säker på om hon ska lita på de där konstiga människorna som dykt upp.

Hundvalpen är desto mer nyfiken. Det som sinkade oss mest och kunde få någon att glömma bort tiden var alla dessa söta hundvalpar här i Bhutan. Man kan ju bara inte gå förbi en sådan här söting.

Fler som kikar ut lite nyfiket.

Inlagt 2015-04-14 20:55 | Läst 5363 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som vanligt fina resereportagebilder från dej! Så roligt det är att få följa med dej! Påpassliga situationsbilder och ett par sötnosar därtill, fint! :) /Tommy.
Svar från Margareta Cortés 2015-04-14 21:15
Tack Tommy! Kul att du vill hänga med på mina resor. Kul att du lämnar avtryck nhär också.
På ett sätt är allt så annorlunda - hus, tempel, riter och så. Samtidigt är nog mer lika än vi tror - grabbarna spelasr fotboll, vi söker andllighet, bekräftelse och kärlek - det tror jag dom flesta gör i Bhutan också. Kul att följa med, skoj att se och fundera lite!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-04-14 21:38
Tack Björn. Ja den resan fick en att tänka till en del. Och som du säger, annorlunda men ändå lika. Kul var att se killarna spela fotboll i sina munkkläder (fast det är väl noviser egentligen) framför mängden av böneflaggor.
Hej,
Fotbollsbilderna är toppen.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2015-04-15 16:37
Tack Bob för din kommentar!
Jag gillar verkligen hur färgerna skapade av människorna bryter av mot den annars ganska 'torra' miljön. Mycket kul att få se dessa bilder.
Svar från Margareta Cortés 2015-04-15 16:38
Tack Ingemar!
Naturen var inte så färgrik så här på våren, antar att det blir mer grönska längre fram.
I dag Tintin med sina smala ben i kjol och stora skor. Visst är det annorlunda klädsel där i detta så annorlunda land.
Sötnos fick du bild på två till och med.
Den där historian känns igen. Tänk att de har samma i Bhutan som här.
Skillnaden är att vi har inget sådant Tempel men kanske ändå någon har det i sina tankar.
Mycket är som här men ändå inte. Grabbar som spelar boll, litet lantbruk, nyfikna i ett fönster.
Härliga starka bilder i dag också.
Fin onsdag hoppas jag på
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-04-15 16:41
Tack Gun-Inger,
Deras nationaldräkt som är lite lik en morgonrock i stilen är i alla fall riktigt färggran. Barn är sig lika, klart de vill leka och springa av sig även om de är klädda i dessa kläder och glad blev jag av att få se killarna framför böneflaggorna.
Bilder från vardagen för människorna barn och vuxna i Bhutan färgrikt och fint.
Svar från Margareta Cortés 2015-04-15 16:42
Tack Bo-Lennart!
Vardag för dem men ganska exotiskt för oss.
FIna bilder på pojkarna som spelar fotboll och jag kan förstå att hundvalparna sinker en del. Jag gillar de höga smala flaggorna även i dessa bilder. Mycket trevligt att följa dessa inlägg från ett land som är så obekant för mej.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-04-15 16:44
Tack Lena!
De söta hundvalparna var verkligen bedårande inte lätt att gå förbi dem utan att falla på knä med kameran.Böneflaggorna blev en bra bakgrund till pojkarna.