och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Över Nepal och Mount Everest.

Vi blev inte hängandes kvar i luften på resan från Bhutan men eftersom vi hade så fint och klart väder på återresan blev det en hel del bilder där uppifrån ner på Himalaya. Strax efter drinken och maten så meddelar piloten att om vi nu tittar ut på höger sida så kan vi se Mount Everest. Jag spanar ner och där kan man även få en aning om hur höga dessa berg verkligen är för molnen hänger liksom mitt på dem.

Där borta har vi giganten och den klassiska snöröken liggen som en strut ut från bergstoppen.

Då när vi flög där över var det lugnt och en hel del bestigare var nog där nere vid baslägret och kanske också en bit upp för att acklimatisera sig inför sina toppförsök. Sedan kom katastrofen med jordbävningen och lavinerna, där så många omkom och skadades. Undrar om berget blivit något högre nu.

Så var det dags för ett besök i Delhi igen.

En kortvisit den här gången.

Eftersom det hade varit ett haveri av något slag på Kathmandus flygplats före vår avresa till Indien så blev det ändringar i vår resa. De besök vi skulle gjort i Indien efter Bhutan blev lagda till före avresa till Bhutan, därför hade vi nu bara en övernattning här.

Har märkt att det blivit vanligare och vanligare på de olika flygplatser jag besöker med buss vid landning.

Det blev lite  strul när jag skulle in genom passkontrollen, passpolisen ansåg att jag redan hade utnyttjat mitt dubbla visa trots att det klart och tydligt framgick av stämplarna att jag bara varit där en gång. Efter en hel del dividerande så gav han med sig och släppte in mig. Undrar om jag fått sitta kvar på flygplatsen och vänta in de andra om han inte hade gått att övertyga om att han hade fel. Han var inte värd någon blomma, men det var tydligen vi i gruppen, för nu när vi kom ut till vår buss så blev vi blomstersmyckade.

Det första vi ser på vägen in till stan är en stor soptipp bredvid flygplatsen där en familj håller på och letar igenom soporna. Även några barn är där; det är så jobbigt att se när barn far illa.

Gissar på att det är ett nytt flygledartorn som byggs här.

På motorvägen in till Delhi blir det plötsligt stopp i trafiken.

Vår chaufför går ut och skyndar över den starkt trafikerade vägen. Han måste in i det lilla huset till höger för att visa upp sina papper.

Förr hade de vägtull på den här vägen, men det stoppade upp trafiken så fullständigt så den skrotades. Var kanske bra, men det de nu har med kontrollpunkt på andra sidan om sex trafikerade filer verkar något farligt och omständligt.

Han tar sig helskinnad tillbaka och vi anländer till hotellet och beger oss ut på stan.

I parken här finns det djur. Lite ovanligt att se grisar gå omkring där och böka. Grisarna måste vara släkt med vidsvinen för det är håriga och några har även något som liknar betar.

Träffar på en gulligt rosa Tuk-tuk.

Alla andra är grön/röda.

I det här området vimlar det av små barn som tigger.

De är inte lika försynta som barnen i Bhutan, utan är mycket påflugna. Antar att de ser turister som lättfångat byte. En beklämmande och jobbig syn; de har ett liv som de delar med många barn i Indien.

Jag har ingen HD och området vi hamnat i är inte så gästvänligt så vi återvänder till hotellet.

Nästa morgon är det tidig hemresa, utanför fönstret ligger dimman tät.

Vår rumsgranne utanför fönstret plirar lite yrvaket då vi drar undan gardinerna. Den verkar bo på vår fönsterkarm.

Det var inga problem att komma ut genom passkontroll och ingen försökte hålla mig kvar heller, trots problemet med att komma in i  Indien dagen innan.

Vi flyger med Finnair och det var en trevlig bekantskap, kul att de har både glas och servetter med finsk design. Så snygg så det lockar till att unna sig en drink

Äter lite och sover en stund.

När vi vaknar är vi över Ryssland och det är snöigt.

Sedan tar det inte så lång tid innan vi mellanlandar i Finland...

...och kommer hem och laddar för nya äventyr.

Inlagt 2015-05-01 09:37 | Läst 9956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Wow.... du fick verkligen fina bilder över Mount Everest från flyget!
Angående jordbävningen i Nepal så har jag ett fadderbarn där. Det var några oroliga timmar innan vi fick kontakt, men hon mådde bra. SOS Barnbyars hus hade klarat sig intakta över hela landet, verkar det. Jag hade planer på att åka dit i höst, men nu vet jag inte hur det blir.
Trevlig Valborg!
/Uffe
Svar från Margareta Cortés 2015-05-01 10:13
Tack Ulf!
Vi hade tur på hemresan att det var klart väder över bergen och satt även på rätt sida i planet.
När jag fick höra om jordbävningen höll vi på med att boka resa till Kathmandu men av förståeliga skäl så blev det inget av med den. Vi har också ett fadderbarn i Nepal men hon bor nere i dalen och där är det ju lugnt. Vi hade ett fadderbarngenom Plan. En flicka i en av bergsbyarna men då Maoisterna härjade som väst så var de tvungna att lägga ner all verksamhet där eftersom hjälparbetarna blev attackerade av dessa maoister, hur det gått med den byn vet inte. Det är väglöst land och jag tror ingen har kommit fram till den byn.
Fina bilder över bergen och Everest. Man kan inte låta bli att tänka på de som är där nu, när man ser dina bilder. Det ligger ju också ganska många kroppar kvar där från alla andra expeditioner då det inte gått så bra, samt en massa prylar. Gillar dina grisar från Indien. Jag har aldrig känt mej lockad av detta land även om det säkert finns mycket att se där.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 09:58
Tack Lena!
Kan tänka mig att det inte blir några bestigningar i år, får hoppas på att de som tänkt sig det tar och lägger sina krafter på återuppbyggnad i stället.
Grisarna i Indien var söta men jag tror inte jag skulle vilja ha sådana i parkerna här.
Trots att jag varit i Indien två gånger så lockar det inte mig heller, dessa två har varit för att jag varit på väg till annan plats.
Vår svenska guide bodde halvårsvis i Indien och hon berättade att hennes kondition sjunker dramatisk den perioden eftersom hon inte kan ut och gå promenader, det är för farligt för en ensam kvinna att göra det.
Otroligt fina flygbilder! :) Så där bra har jag aldrig lyckats! /Tommy.
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 09:59
Tack Tommy!
Vi hade tur med vädret då vi passerade över bergen.
En fantastisk resa, fina bilder på Everest. :)
-affe
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 09:59
Tack Alf!
Det var verkligen en resa som jag kommer att minnas med glädje.
Hisnande flygbilder!!!
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:01
Tack Lena!
Bra flyg och fotoväder hade vi på hemresan.
Everest fashinerar. Så fina bilder du fick.
Tack för dina resebilder
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:00
Tack Marianne!
Jo nog är dessa berg fascinerande, har läst alla böcker om Everest som jag har kommit över.
Många fina bilder, men bilderna över Mount Everest och bergskedjan runt omkring imponerar. Mycket fina bilder. Första bilden visar verkligen på ett imponerande landskap!
Ha det fint!
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:01
Tack Mikael!
Mount Everest är alltid lika spännande.
Jag har själv erfarenhet av småbarns sim tigger i Indien, det är lite jobbigt faktiskt. Finast är allt dina bilder över bergmassiven, otroligt vilken karg natur det är. Lyllo dig som kan resa och få se så mycket.
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:03
Tack Ingemar!
Det är verkligen jobbigt med dessa barn som är tiggare. Vet att myndigheterna inte vill att man ger dem något för då blir de kvar i sitt tiggeri och struntar i skolan. När vi vandrade i Nepal så bad de oss uttryckligen att INTE ge till barnen. Men det svider i hjärtat att se dem.
Fint att titta på vyerna från luften,ett rikt land och utvecklad men ändå
så stora skillnader för befolkningen i Indien som är en demokrati.
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:04
Tack Bo-Lennart!
Det finns många väldigt rika människor i Indien men dessutom så otroligt fattiga också.
Klyftorna är större än man kan tänka sig.
Jättefina bilder på Himalaya som måste vara helt fantastiskt att få besöka!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-05-03 10:05
Tack Björn!
Det är verkligen en ynnest att få besöka och även se Himalaya.