och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tunnelbana i Hongkong.

Jag hade hört att utanför ön Lantau och den lilla fiskebyn Tai O skulle det finnas rosa delfiner. Klart det måste undersökas. För att ta sig till ön kan man ta färjan från Hongkong till Mui Wo och om man skulle tro på guideboken, ta en skön promenad till fiskebyn. Men jag tror att den som skrivit guideboken inte har kollat skalan på kartan och inte heller provgått den sträckan. Vi gjorde så att vi tog tunnelbanan till Tung Chung i stället. Tunnelbanevagnarna här känns som om de är oändligt långa eftersom man kan gå genom hela tåget utan mellanväggar.

Det är kul att åka kommunalt och iaktta sina medresenärer.

De flesta är där, liksom i de flesta länder, är försjunkna i sina mobiler.

Några små passagerare var väldigt förväntansfulla för på den här linjen ligger bytet till tåget som går ut till Disneyland.

De prioriterade sittplatserna är väldigt glada här.

Tung Chung ligger ganska nära flygplatsen så här kan man byta till flygbussen fast de flesta som var med på vårt tåg verkade söka sig till den 5,7 km långa linbanan som går upp till den enorma buddhastatyn. Det ska vara vidsträckt utsikt där uppifrån men i dag ligger molnen lågt så vi letar efter bussen till Tai O i stället.

Den var inte lätt att hitta eftersom de olika busslinjerna var väldigt utspridda och dåligt skyltade. Med lite hjälp så hittade vi vår buss och for iväg. Tidtabellerna är i alla fall lätta att förstå när man väl hittat till rätt buss.

Bekväma bussar också.

Hur det gick med de rosa delfinerna tar vi sen.

___________________________________________________

Inlagt 2016-04-15 06:14 | Läst 3472 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
De glada sitsarna skulle vi ha i vårt land också. Hos oss sitter för det mesta fel personer på de sitsarna.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Margareta Cortés 2016-04-16 10:58
Tack Bob!
Så är det, har själv stått och klamrat mig fast vid en stolpe, då jag gick med kryckor och på de prioriterade sätena satt det unga friska människor.
Den där posen med mobiltelefonen har verkligen blivit internationell.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-04-16 11:00
Tack Lena!
De där som inte kan slita blicken från sin mobil börjar bli lite besvärligt. sitter de så är det ju ingen fara men numera så går folk omkring med blicken i mobilen och ser inte vad de går på för något.
Å dina bilder får mig att vilja åka till Hong Kong...!!! Var på väg dit för några år sedan men blev inställt i sista minuten. Såg bl.a. ett tv-program om hur folk lever högt uppe i bostadshusen där det även finns affärer, förskolor etc...och att man inte behöver lämna sin höjd på flera veckor kanske....Just det och hur bostäderna och infrastruktur, ja livet tillsammans med så många medmänniskor är ordnat intresserar mig mycket...och tänker ofta på att vi människor är fenomenalt bra att trängas ihop utan större konflikter...
Svar från Margareta Cortés 2016-04-16 11:03
Tack Lena!
Kan klart rekommendera en tur dit. Du skulle hitta såååå mycket att fota.
Skulle ha varit kul att lära känna några som bor i dessa hus och få komma in.
Har en bekant därifrån, men hon bor på Svalbard nu och jag gissar att hennes familj bor inte så påvert.
Hade otur att hon åkte därifrån när vi var på väg dit, men ska nog försöka passa in så vi kan ses i Hongkong nästa gång.
Men, får du chansen så åk dit. Du ångrar dig inte.
Intressant att få den här inblicken! Väldigt höga hus, väldigt mycket folk, T-bana, bussar, rulltrappor, linbana. Undrar över (bristen på?) bilism. Har du biltrafikbilder också på gång?

Ny logga ser jag. Inte dum alls tycker jag som för det mesta föredrar bilderna utan.
Svar från Margareta Cortés 2016-04-16 11:15
Tack Måns!
Mycket trafik var det, vet inte om jag har några foton på just biltrafiken. Det var ganska trångt i stan så man fick inte så stor överblick. Ska kolla igenom mina bilder och lägger upp om jag hittar några på biltrafiken, men kan säga att den var riklig.
Om du med logga menar "under strecket" så försöker jag hitta något som är typiskt eller finns mycket av för den staden eller platsen. Ibland ser jag inget sådant och ibland så ser jag något. Det som slog mig här var alla dessa kärror. Man såg dem överallt.
Måns H 2016-04-16 12:24
Jag menade din signatur på varje bild. Inte dum alls tycker jag som för det mesta föredrar bilderna utan.
Svar från Margareta Cortés 2016-04-16 12:32
Aha, var det den du menade.
Jag har märkt att bilder lånas och delas ganska friskt. Då vill jag att det ska finnas kvar en liten hint om vem som bilden tillhör.
Måns H 2016-04-16 19:07
Och den här lilla hinten tycker jag är alldeles lagom. Den har varit med ett bra tag nu utan att jag ens tänkt på den!