och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Strövtåg i Kiev

Tillbaka i Kiev blev det en del promenader i stan. Hotellet vi bodde på ligger mitt i centrala delen av Kiev med utsikt över Självständighetstorget.

En bra utgångspunkt för promenander.

Vet inte om det här kan kallas för gatukonst. Tydligen något nytt som dykt upp, där reklamen målas direkt på trottoaren.

Finns många gamla fina hus att titta på i Kiev.

Fint dekorerade är kioskerna också.

Inte lika snygg, men toaletterna är bemannade. Sitter en person bakom den lilla luckan.

Vi slinker in i saluhallen.

Varierat utbud.

Rysk kaviar av alla de slag. Några burkar av den ukrainska fick följa med hem. Lite billigare än den som det stod rysk på burken. Men som damen bakom disken sa, när vi tillhörde Sovjet så var den också rysk kaviar.

Ståtliga portaler, ovanpå den här ståtar ärkeängeln  Mikael.

Den hästen var lite för liten för mig.

En lite udda skulpturer.

Alla hus är inte lika fräscha, den där balkongen skulle jag nog undvika att gå ut på.

Vi fortsätter promenaden och kommer upp till St. Michael's Golden-Domed Monastery. Där är det tydligen någon stor mässa som håller på. Området är avspärrat och vi måste visa att vi inte har någon väska med oss för att få gå fram för att titta. På en storbildsskärm utanför kan vi följa mässan. Eftersom vi inte förstår något av vare sig språket eller ritualen så väljer vi att återvända någon annan dag.

Har man promenerat långt kan det vara skönt att vila på en bänk.

Man blir hungrig av att promenera runt så vi styr kosan till Tsum och deras restaurang Myastoryia. Jag är sugen på en hamburgare, letar mig fram på menyn och bland alla ord med  kyrilliska bokstäver så hittar en som ska ha gåslever. Mycket riktigt in kommer en hamburgare, inte en med lite gåsleverpaté ovanpå en burgare av kött utan en hel skiva gåslever mellan hamburgerbröd och sallad. Serverad med svarta plasthandskar som tillbehör. Om en var god? Ja det var nog den godaste hamburgaren jag ätit.

Inlagt 2018-09-23 10:37 | Läst 2652 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gillar den här rundvandringen. Man får se Kiev som du ser stan. Känns nästan centraleuropeisk, inte minst där det står PAUL eller RICCO eller KAVA AROMA med latinska bokstäver.
Svar från Margareta Cortés 2018-09-24 10:03
Tack Måns!
Kiev var en riktigt trevlig stad som lockar till återresa. Var lite väl varmt då vi var där men blev några promenader ändå. Lite svårt med att tyda texten ibland men Kievborna är hjälpsamma.
Tack tack det var en härlig vandring jag fick göra med dig i denna så fantastiska stad. Där skulle jag tyckt om att vara. Så vackra gamla hus vilken arkitektur...sedan de där häftiga bänkarna som är så kreativa..tänk komma på dessa idéer till "konstverk". Det önskar jag vi hade i vår lilla by.
Det besvärliga för mig hade varit maten för där är väl mjöl i allt.
Du får visa bänkarna för de som bestämmer i Stockholm nog kan de fixa någon kul.
Ha det fortsatt bra på er resa
hälsar
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2018-09-24 10:07
Tack Gun-Inger!
Kiev är en fin stad att promenera omkring i, finns så mycket att titta på och mycket vackert.
Att det var billigt där gjorde inte saken sämmre. Åt så gott och det var så billigt så vi ofta trodde vi räknat fel på kursen.
Är nog ingen fara med att få mat för allergiker även där. Kan vara lite problem med att klara av texter i butiker men på restauranger finns det text på engelska.