och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tillbaka till Aidensfield och Hogsmeade.

Vem har företräde på vägen, gissar på att det är fåret.

Nu är vi i en liten by i norra Yorkshire som egentligen heter Goathland. Ytterligare ett bevis på hur det finns spår från vikingarna här i trakten. Visst låter det namnet snarlikt Gottland. Likaså Whitby har anor i sitt namn från den tiden, just ordet by hänger kvar fortfarande. Goathland och Whitby har fler gemensamma nämnare för där spelades TV-serien "Tillbaka till Aidensfeild in. I Goathland kan man fortfarande känna sig som om man är med i TV-serien. Synd bara att jag inte sett den, får väl hyra en DVD och titta i efterhand. Det här garaget var med i serien.

Polisbilen som förekom i TV-serien finns också kvar.

Puben där vi tog oss en öl lär också var intakt från TV-serien. Jag var lite olydig här, var törstig och beställde en pint lager och inte en ½ pint som kvinnor bör göra. Men jag passade mig för att beställa Guinness. Vill inte få basröst och hår på bröstet som kvinnor lär få av det ölet, ingen mening killar att ni testar, det fungerar bara på kvinnor.

Men nu har vi inte tid att sitta här och hänga, vi har en tågtid att passa. Ska resa med Hogwartsexpressen, nästan i alla fall. Vi skyndar ner till stationen i Goatland för det är den som användes vid filminspelningarna av Harry Potterfilmerna. Hit kom de då de anlände till Hogsmeade. Känns den igen?

Undrar från vilket håll tåget kommer? Därifrån?

Eller från det där hållet?

Nu hör vi hur det tutar i fjärran och ser dessutom från vilket håll vårt tåg kommer.

Ditåt ska vi och ni få tro mig på mitt ord, det liknade Harry Potters tåg innuti också.

Tag plats, dörrarna stängs....sa de inte för det hade inte hörts ändå. Ångan pyste och ångvisslan tutade och vi klev ombord.

Ungefär en halvtimme senare var vi framme i Pickering. Utsikten var inte så mycket att hurra för eftersom järnvägen går nere i en dalgång men vi såg flera fina stationer som kändes igen från Poirot och Sherlock Holmes.

Sedan var det dags att återvända till York. Ett litet tips där, ät inte middag på Hilton York hotel; inte deras buffé åtminstonde.

Inlagt 2011-09-27 21:22 | Läst 5978 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nä..alltså...snart går jag och beställer en resa....! Blir alltid sugen när jag läser dina blogginlägg, men denna gång blir jag värre än vanligt!
Misstänker att det kanske kommer en blänkare om "Hem till gården" snart?

Kanonbilder varenda en!

/maria
Svar från Margareta Cortés 2011-09-27 22:00
"Hem till gården" spelas numera in i en studio i Leeds. De har byggt upp en hel fejkby som ser ut som den där de förut spelade in. Dit var vi inte men såg många platser som påminde om Emmerdale.
Härligt resereportage och dom där tågen vet jag vissa som skulle ge sin högra arm för att få åka med.

Tommy
Svar från Margareta Cortés 2011-09-28 10:33
Tur att jag fick behålla min högra arm, den kan var abra att ha..;)
Men kul var det att uppleva dofter och ljud från barndommens tågfärder upp till mormor och morfar i norr.
Heartbeat, som serien heter på engelska, är en rätt trevlig serie. :)
Kul med bilder "on location"!

Ska du ta dig igenom hela serien så lär det ta ett tag då den höll på från början av 90-talet tills relativt nyligen... ;) En del karaktärer har kommit och gått under tiden också, men det är ju en del som varit med hela tiden. Själv har jag bara sett lite avsnitt här och var sedan någon gång i slutet på 90-talet. Ofta har de ju gått på eftermiddagarna och liknande.
Svar från Margareta Cortés 2011-09-28 10:32
Ojdå, får väl ta semester och ta mig igenom serienb..:) Fast det kanske räcker med att se några avsnitt för att se om man känner igen sig.
Härliga bilder ... och vilken tur jag redan bokat resa så min längtan snart blir stillad.... alltid kan man sukta nån ....
Monica
Svar från Margareta Cortés 2011-09-28 10:34
Hoppas du visar oss bilder från din resa sedan. Vill se!!!