och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nattlig dramatik.

Den här morgonen blev jag ganska förvånad då jag drog upp rullgardinen. Visst hade det blåst lite då jag gick och lade mig men det var ändå inte storm. Jag sov tydligen också väldigt gott den här natten  för jag har inget hört. Inte ens grannen vaknade av granen som ville stifta närmare bekantskap med deras hus och bilar.

Såg sedan att trädet var ruttet längst ner, men det har sett helt friskt ut där det stått. Tycker nog att kommunen gör det lite lätt för sig när de säger att det är husägarens ansvar att kolla träden på allmänningen intill. På det här trädet var det inte enkelt att se om det var nära att falla omkull, dessutom hade det lika väl kunnat falla åt andra hållet och tagit med sig ledningar och blockerat hela gatan. Är det då blisternas  eller elbolagets ansvar att kolla träden?

Grannens hus och bilar klarade sig ganska bra men skador blev det ändå och att behöva betala tre självriskavgifter är inte kul. Då kan man lätt hålla sig för skratt.

Borttransport av trädet höll i alla fall kommunen med.

 

Inlagt 2012-03-31 08:14 | Läst 9287 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Stambyte på fastigheten? :-)
Svar från Margareta Cortés 2012-03-31 08:46
Den var bra, ska delge grannen den. Fast de kanske inte uppskattar vitsen, de kunde hålla sig för skratt.
Lite våldsammare morgondramatik än den stillsamma morgon jag just registrerat.
Tycker jag känner igen nejderna, tror jag kan ha gått där och delat ut Höglandsbio-reklam som yngling.
Svar från Margareta Cortés 2012-03-31 08:48
Blev något förvånad då rullgardinen gick upp. Fast grannen blev ändå snopnare när det hade fått en granskog utanför fönstret.
Du har så rätt, Höglandsbion är vår närmaste bio. Fast nu delar ingen ut programmet länger, iaf. inte här i Nockeby.
Aj aj! Tur att ingen människa kom till skada! Men alltid trist att saker blir förstörda och man måste stå för tre självrisk!! Jag skulle bli väldigt förvånad om om jag såg detta! Jag brukar säga "det händer när man minst väntar sig"
Svar från Margareta Cortés 2012-04-03 14:37
En annan tid på dygnet när granen föll så vet man inte ur det kunnat gå, men vi hade tur att granen valde grannens tomt och inte vår.