och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ruttjebäcken.

Inte så långt från Tärnaby och Hemavan finns det en spännande plats som man inte bör missa att besöka om man är i trakten. Vi träffade inte på någon björn i skogarna här, även om det hade varit spännande, men vill man lära sig mer om björnar och alla andra djur och även växtlivet i området så ska man inte heller missa att besöka Naturrum i Hemavan.

Den platsen som jag tänkte på är Ruttjebäcken.

Först ser det ut som vilken bäck som helst med ett vattenfall i men följer man stigen utmed bäcken ser man vilka formationer som vattnet skapat.

Man kan gå ut på klipporna...

...och spana efter jättegrytor, tunnlar, kanaler och fantasifulla slipningar i de mjuka skifferbergarterna.

Eftersom det blir en del fuktighet från vattenfallet blommade det rikligt intill bäcken.

Ängarna intill var väldigt vackra med alla sina färger.

Sedan for vi till Norge och hälsade på Havmannen i Mo i Rana.

 

 

Inlagt 2012-08-23 09:04 | Läst 8791 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Återigen, jättefina naturbilder och trakterna kring Hemavan och Tärnaby har jag vistats en hel del i. Vi åkte skidor i Laisaliden men den anläggningen finns nog inte kvar längre.

/Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2012-08-23 11:15
Det är fint där. Laisaliden finns kvar, vi var dit och tittade. De hade musikaftnar där men jag såg ingen lift eller skidanläggning. Kanske bara vandrare som bor där för det fanns fina vandringsleder som utgick därifrån bl.a Drottningleden som även går att cykla på..
Vilka underbara bilder du bjuder oss på idag också! Maffigt med de där grytorna. Tänk vad vatten kan skapa! Det är fantastiskt! Min mans chef har stuga i Hemavan, så det var kul att se nåt därifrån!
Svar från Margareta Cortés 2012-08-23 15:52
Det är otroligt vad lite vatten kan skapa för konstverk ändå.
De va så länge sedan jag va uppe vid Mjölkbäcken/Umbuktu/ och där startade paddlingen över Överuman och släpande se'n kanoten för att fortsätta att paddla vidare på Gräsvattnet för att komma fram till den där Norska glaciären, va den nu hette, att jag inte känner igen nå'n plats på dina fina bilder! ;) :)
Men fina bilder e det! :)
/B
Svar från Margareta Cortés 2012-08-23 15:56
Det låter som en lång och härlig paddling det.
Tack för din kommentar.
Härliga bilder.
Den näst sista är så skön med sitt gula fält.
Man blir glad av den
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2012-08-23 15:56
Visst var det vackra färger i dessa fält.