och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Afrikaresan

Lovade en reseskildring av vår resa i södra Afrika. Eftersom det var total avsaknad av både mobiltäckning och internet på de ställen vi var så kommer den nu. Ska beta av den dag för dag med ord och bilder därtil, med start för ankomstdagen.

Efter en lång men bekväm flygresa från Arlanda med kort studs i London så vaknade vi med soluppgång över Sydafrika. Efter en god frukost landade vi i Johannesburg. Där hade vi några timmar innan vårt plan till Namibia och Windhock skulle gå. Tur var väl det för damen i disken där vi skulle få våra boardingkort valde att gå på fikapaus i en timme istället för att lämna ut dem. Det var bara att sätta sig och vänta. Väl igenom pass och boardingkontroll så stod välkomstkommiten och väntade på oss, tjusiga i sina fägglada kläder.

Tur hade vi också att vi slapp den här kön till flygplanet, vårt plan var något mindre och med kortare kö. Snarare ingen kö alls eftersom det på tavlan uppgavs en helt annan gate än den som vi skulle gå ut genom. Tur att vi frågade och hamnade rätt.

Så lämnade vi Johannesburg för sista ertappen mot Namibia.

Flög över oändliga områden av ödemark där det enda som syntes uppifrån var en lång  lång väg. Men så uppenbarade sig en landningsbana och där skulle vi ner.

Äntligen framme efter ca. ett dygns resande.

Nu var det bara en kortare bilfärd till vårt lilla hotell Olive Grove.  Inne i stan passerade vi det här vadstället. Det var regnperiod och alla var så glada över det regn som hade kommit, men för oss så var det lite konstigt med varningsskylt för gupp nedåt istället för alla gupp för farthinder som vi har i Sverige.

Olive Grove var ett charmigt ställe med väldigt speciella rum. Se bara.

Bakom sängen, badkar och handfat i samma stil som övriga rummet.

Ja, och varför slösa på dörr till toaletten...:)

Tog sedan en liten vilostund under regnvädret, för att därefter ta en promenad in till stan. Men kameran fick stanna hemma på grund av rånrisken.

Fortsättning följer.

 

Inlagt 2009-03-16 13:48 | Läst 7857 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Välkommen hem, Maggan!

Trevig läsning med fina bilder. Ser verkligen fram mot din fortsatta reseskildring.
Svar från Margareta Cortés 2009-03-16 17:51
Tack, hade hoppats på vår när jag kom hem och inte en massa snö. Får njuta av minnen och bilder istället nu.
En helt fantstisk resa var det.
Det ska bli kul att följa din resa i bloggen! härliga bilder du har tagit, gillar toalett bilderna utan dörr haha ja varför slösa med en sån, gäller inte att vara blyg inte
Svar från Margareta Cortés 2009-03-16 17:51
Ja, varför slösa på onödigheter som dörrar och liknande. Doftsprej går ju lika bra.
Kul att få lite insiration jag sticker till Marocko imorgon/bert
Svar från Margareta Cortés 2009-03-16 17:53
Trevlig resa. Marocko är också trevligt om än lite annorlunda än den södra delen av Afrika, märkte jag. Såg massor av storkar och även trädklättrande getter när jag var där.