och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Återvinning.

Återvinning och återbruk är så populärt nu, så varför inte ta och återvinna lite gamla bilder och minnen.

Dottern kom helt nyligen hem från att ha vandrat Kungsleden, nä inte vandrat på Kungsleden utan vandrat HELA Kungsleden i ett svep. Det tog henne nästan fyra veckor att gå dessa 43 mil. Inte bara långt att gå utan med en hel del strapatser som storm, regn och kyla. Inget jag drömmer om att göra nu i min ålder, men det blev en hel del minnen som ploppade upp när hennes veckorapporter kom.

Under all isolering i pandemin har jag fått tid att sorterat bilder i hårddiskar och även dubbellagrat och är klar med det, inga nya bilder ligger och pockar på sin uppmärksamhet, så då kan det vara dags att skannern får jobba lite. När jag kom till lite bilder från 1989 så väcktes minnen från en resa i Norge då barnen var små och kanske att vi sådde ett frö till vandring i fjäll och natur till barnen.

Första anhalt och stopp på den resan var i Geilo och i det vackra vädret drog vi ut på en tur Usterdalsfjorden runt. Ingen mastodontvandring utan en runda på en mil.

När jag fyllde 40 år fick jag en kamera i present, ingen liten mobilkamera i fickformat för de fanns inte då. Nä rejäla och stora paket ska det vara då man fyller jämna år. 

Klart den skulle med på semestern då och även på vandringen. Videofilma var nytt så det måste passas på att dokumentera. Sonens kamera är inte lika iögonfallande.

Vi hade även en stillbildskamera, en Minolta och alla bilder här är tagna med den. Undrar var den är nu, skulle kolla vad det var för kamera, men den kameraväskan var tom. Men som sagt vi tågade iväg hela gänget, yngsta dottern är där 8 år. Hon hade säkert de piggaste benen.

Efter ett tag så kom vi fram till ett större vattendrag, som tur var fanns det en bro över. Bron heter Tuftebrua och såg inte så stadig ut, men vandringsleden gick där så vi tog Gud i hågen och gick över. Fanns ju inget annat alternativ för att komma fram.

Utan bron hade vi inte kommit över utan fått vända om och visst var det tur att vi kom från det hållet som vi kom för på andra sidan fanns skylten om att den bron var inte säker och att man inte fick gå över. Men nu var vi över och kunde fortsätta vår vandring fjorden runt.

Har sett nytagna bilder på den bron och ser att nu är den nyrenoverad och säker att gå på, ser ut som att folk även cyklar över.

Resten av vandringen in till Geilo var slätmark och inte mycket som vi offrade bilder på, finns lite film. Vi får ta och koppla in videon igen och njuta av lite minnen den vägen.

I Geilo blev det lunch innan vi packade för fortsatt resa.

Vi tog den då nya serpentinvägen ner till Lysebotn med sina 27 hårnålssvängar.

Självklart var vi tvungna att stanna och förevigas vid snön som låg tjock i augusti.

Även kasta lite snöboll.

Sonen sa före resan, jag följer med om vi inte stannar vid varje vattenfall för att fotografera.  Lätt löfte att ge, för efter alla våra tidigare resor i Norge så fanns det gott om bilder på vattenfall. Vad han inte hade tänkt på var att hans nyväckta intresse för fotografering gjorde att det var han som propsade på att stanna vid väldigt många vattenfall. det här är i alla fall Låteforsen.

Inlagt 2021-09-08 11:13 | Läst 1896 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Haha skrattar gott. Det är härligt när sem minnen kommer fram.
Den bron 😱 a tur ni såg efter
Fint bloggat och hälsa dottern 💪 bra kämpat!
Svar från Margareta Cortés 2021-09-08 13:10
Tack Nini!
Härliga minnen och tänk om man hade den konditionen nu.
Bron minns jag med lite skräck, vi blev lite förvånade då vi kom över och såg skylten, fanns ju ingen annat ställe att komma över älven på.
Ska hälsa dottern, glömde nämna att hon vandrade själv.
Vilken tuff dotter. En riktig äventyrare. Det har hon säkert efter sin mor.
Kul läsning och bra bilder!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2021-09-09 09:11
Tack Jonny!
Jo hon är en riktig äventyrare, bergsbestigare också.
Det var trevligt för mig också att hitta bilderna och återuppleva.
Kul läsning, bron var ju sevärd på sitt sätt, ser ut att platsa vid lustiga huset eller liknade vid någon nöjespark. Hade också en liknade videokamera jag släpade runt på resor tillsammans med en systemkamera och objektiv, det var ju typ det som var min packning på samt ett tjugotal rullar film.
Svar från Margareta Cortés 2021-09-09 09:21
Tack Peter!
Bron var lite läskig att gå över, men fanns ingen annan väg att komma över.
Skönt är i alla fall att man inte behöver så stora prylar för att filma nu. Räcker med mobilen ibland.
Inte ens film behöver vi bära, för hur många gånger har man inte rusat runt på någon resa för att hitta en ny filmrulle att köpa. störst var nog frustationen på en vandring i Annapurna/Nepal där ingen film fanns att köpa då min tog slut.
Oj, det var verkligen hurtigt att gå hela leden !
Kul med lite minnesbilder. Att föreviga när man gick på snö mitt i sommaren är ett måste. Jag har såna bilder på mig och brorsan som pappa tagit.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2021-09-09 09:23
Tack Ing-Marie!
Det var tufft och även nervöst för oss är hemma. Kunde ju bara få rapporter om hu det gick när hon kom till veckomålet. Storm, regn och en massa annat testade hennes krafter.
Snö mitt i sommaren var spännande för barnen.
Tuff dotter du har som vandrat hela leden. Ibland har pandemin medfört att tråkiga men bra saker har blivit gjorda. Vi rensade och byggde om förråden på vinden i julas då vi inte kunde åka till Texas som vanligt. Att ta hand om sina bilder som du gjort måste kännas jätteskönt. Det kom ju även fram några som var mycket trevliga att få se. Vilken bro! Tveksamt om jag gått ut på den idag men när jag var yngre tvekade jag sällan vid sådana tillfällen.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2021-09-09 09:26
Tack Lena!
Hon gjorde en tuff vandring, dottern. Envis är hon och hade beslutat att gå själv också.
At få ordning på bilderna var skönt och även kul nu när jag skannar dia och analoga och minns.
Bron var ingen höjdare att gå på, det var högt ner till forsen och jag gillar egentligen inte höjder. Men vi hade bestämt oss för vandringen runt fjorden och det fanns ingen annan väg fram.
Trevligt litet repotage i det förflutna, och fina bilder var det också :)
Kul att se! Och tack för att vi fick följa med och ta del av den resan.
Mvh Martin.
Svar från Margareta Cortés 2021-09-10 10:50
Tack Martin!
Kul att du kikade in och lämnade ett avtryck.