och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Bredband och ekorrar

Vi har varit utan bredband i fem dagar, har förstås det i mobilen men bra mycket lättare att vara uppkopplad via datorn för att se på bilder.

I dag kom en trevlig kille från Telia och skulle byta den lilla låda som slogs ut förra gången de gjort en uppdatering av nätet. Men se den här gången var det inte det felet. Han fick jobba rejält med att söka felet och tur var att han varit med förut.

Boven i dramat var den här lilla krabaten.

Det är tacken det för att vi åker iväg och köper mat till honom och fyller på ekorrmataren med jämna mellanrum.

Den och hans kompisar hade gnagt av bredbandsfiberkabeln, så det blev ett rejält jobb för teliakillen. Först en kompressor uppe på vinden som stod och blåste ur röret, han fick klättra upp och ner i stolpar och till slut byta hela kabeln. Men nu är vi äntligen ute på nätet igen.

Lite sur på ekorren är vi nog, men trots det så kommer han få mat i vinter.

Inlagt 2022-11-09 15:23 | Läst 1185 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fanken ekorrar kommer undan med det mesta för att dom är söta och roliga. Just nu står det 10-1 till korrebus här. Smarta är dom
Men kämpar på puh....
Mvh N
Svar från Margareta Cortés 2022-11-09 20:39
Tack Nini!
De är lustiga dessa små filurer.
Undrar varför den gav sig på kabeln, den kan knappast varit lika god som nötter och solrosfrön.
Det var ju en liten bandit! ;-) Men bra att han får mat ändå. Om man har fågelmatning är det nästan helt omöjligt att inte mata ekorrar, de överlistar det mesta av mänsklig uppfinningsrikedom i den vägen :-)
Svar från Margareta Cortés 2022-11-09 20:42
Tack Christer!
En riktig buse. De har födgeni dessa filurer, fågelmatare kan vi bara ha i plåt. Allt annat gnager ekorrarna sönder. Trots att fågelmatare hänger i ett långt band så hasar sig ekorrarna ner utefter det.
Men hur busiga de än är så är de fina att se på.
Alltså ursäkta men jag kunde inte låta bli att le lite, men förstår att det är trist att vara utan bredband. Ekorren kanske lovar att inte göra om det om du fortsätter att mata honom.
Svar från Margareta Cortés 2022-11-09 20:44
Tack Morgan!
Inte kunde vi ana att det var ekorrens fel att vi inte hade bredband, tur att teliakillen varit med om det förut.
Tror inte jag litar på ekorrens löften.
Tack för ännu en härlig blogg som gör mig glad. Gnagare har sina sidor har jag noterat själv, både inne och ute, men ekorrar gillar jag! Din lille vän ser väldigt oskyldig ut på bilderna. Hade en ekorrfamilj på vinden, det var mysigt, men när ungarna flyttat ut täppte jag till ingången och skruvade upp en ekorrholk på utsidan, men där har de inte velat bo.
Svar från Margareta Cortés 2022-11-09 20:50
Tack Stefan!
Nog hittade de bus som man kan skratta åt men det här kunde vi inte gissa oss till.
Som tur är så har vi dem inte inomhus, utan de hade gett sig på kabeln vid stolpen som sitter vid tomtgränsen. Kabeln går sedan i ett rör i luften över till huset, vet inte om allt det där bara smakade gott eller om de ville gömma nötter i röret. Fast får vara små nötter då för röret är tunnt.
Fast de kanske skulle dra om och få bredband i boet. 😀
Hoppas de håller sig till maten i mataren nu.
Vibybo 2022-11-09 22:31
Här noterat att inomhus dras gnagare till kablar med någon el i, ju dyrare ju bättre, och de överlever när de gnager av isoleringen, tänk vilken kostnad på en elbil!
Svar från Margareta Cortés 2022-11-11 12:28
De har dyrbar smak de där små gnagarna.
Ekorrar kan ställa till det men de är ju rätt söta ändå. Tur att fick en envis reparatör som inte gav upp utan löste problemet åt er. Era ekorrar är smartare än de vi har haft på besök, för de kunde aldrig lista ut hur man skulle lyfta locket på mataren.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-11-09 20:54
Tack Lena!
Visst är de söta men ställer till en hel del, vet inte om du minns röran på vår altan då de vält tunnan med fågelmat.
Ekorrmataren lärde de sig väldigt snabbt, men trots att den är full så gillar de att sitta vid fågelmatare och äta solrosfrön.
Tur att reparatören hade varit med om samma problem förr, så han kom på felet ganska snabbt, fast mycket jobb fic och han.
Kul blogg och söt ekorre och fina foton! Men en tankeställare att en ekorre kan slå ut bredbandet. På landet bor jag o grannarna i mobilskugga. De har företag och måste ha fungerande bredband och är kopplade med fiber.

(Jag kör ett luftburet opålitligt "bredband". Telefonen har Telia lagt om till samma luftburna system. En mycket klar försämring, allra mest påtagligt att den inte funkar vid elavbrott, vi har 25 om året.)
Svar från Margareta Cortés 2022-11-11 12:32
Tack Måns!
Vi hade inte kunnat gissa på de söta ekorrarna då våt bredband slutade fungera.
Vårt bredband kommer in via en luftburen kabel, vi är de enda på den kabeln så ingen annan i grannskapet. Här kunde de inte gräva ner kabeln, för mycket berg.
Vilken dråplig historia..Den som bryr sig minst är väl den med huvudet i godislådan :)
HaD/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2022-11-11 12:33
Tack Gunte!
Ekorrarna kommer säkert göra om det, teliakillen sa att de måste ha hållit på ett bra tag innan de kom in så långt att kabeln gick av.
Det var en värre en, men den hade kanske inte fått mat den dagen? Kommer inte fibern in under marken? eller är det en luftkabel?
Svar från Margareta Cortés 2022-11-11 12:35
Tack Peter!
Bor nästan i skogen så det borde finnas gott om mat åt dem året om men kabeln var antingen godare eller roligare.
Vår kabel är luftburen, går från en telefonstolpe och sedan in mot huset. Den stolpen står vid tomtgränsen och är populär för både ekorrarna och hackspetten.
Oj vilken busig rackare. Skönt att bredbandet är tillbaks kan jag tänka mig.
Fina bilder på lilla krabaten!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2022-11-11 12:36
Tack Jonny!
Nu för tiden är vi inte lika beroende av att ha fungerade bredband, men livet blir lite lättare då.
Men de där små är påhittiga.