och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Djurlivet inpå knuten.

Vi hade inte bara besök av ekorrar på landet, den här kaxiga hackspetten var en flitig gäst och då den promenerade på verandaräcket såg den extra kaxig ut.

-Äsch, det var ju samma mat som i fågelmataren, jag går tillbaka dit.

Då det var kö till fågelmataren passade småfåglarna på at förse sig av ekorrens mat i muggen.

- Gott!

Myggen är stora i år.

Inte bara fåglar kom på besök. Den här lilla filuren landade på verandaräcket och stannade så länge att den fick bli fotomodell för en stund.

Jag vet inte vad det är för något kryp...

...men den hade vissa problem med att ta sig vidare eller om den bara tyckte att det var skönt att sitta där i solen och lufta vingarna.

En fjäril av något slag kom på besök.

En dag upptäckte jag sådana här gropar i gruset, har inte sett dem förut men fick veta att det är myrlejon som gräver sådana fällor. Jag spanade där men upptäckte inga myrlejon, men några myrskelett låg det ibland i en del gropar.

Sommargäster hade vi på landet också, och det är klart de ville njuta av solen.

Vi var hem till Bromma för att se till huset och jag behövde göra mina besök till sjukgymnastiken. Tyvärr så hade jag lämnat kameran på landet, för när jag tittade ut på kvällen så upptäckte jag att djurbeståndet vid tomten hade utökats. Kanske inte den mest välkomna besökaren, men det var första gången jag sett någon här hemma. Gamla handblåsta fönster och inzoomat med mobilen blev ingen lyckad bild. Mer bara som ett bevis om att det verkligen var en grävling som var där. Den var ganska skygg, för när jag gick ut för att ta en bild utan fönster emellan så fick jag bara en bild på rumpan och svansen då den slank iväg.

Bilden blir tyvärr inte bättre vid förstoring.

Inlagt 2017-08-31 09:45 | Läst 4631 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Spännande sommargäster du har fångat på landet, och den tillfälliga gästen hemmavid är nog inte att leka med. En dålig bild är nog bättre än ingen bild alls. Du fick ju ett bildbevis ändå.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:16
Tack Stig!
Vet inte hur pass aggressiv grävlingen kan vara, men vet att får man dem in under huset så kan det bli stora problem och gäva gropar är de bra på också. Hade en under torpargrunden på svärföräldrarnas stuga och där blev de tvungna att ta hjälp av jägare innan den raserade hela grunden.
Fin serie på "vardags"djurlivet hemmavid! Tänkt att grävlingarna väl sällan gör någon riktigt skada, dom är ju lite fina att se ändå med sin tydliga pälsteckning./ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:19
Tack Björn!
Kul och trevligt med djur så nära, men grävlingen får gärna hålla sig lite på avstånd.
Det är delade meningar om hur pass farliga de är, men vet att det finns de som gett sig på hundar och få in dem under huset är inte att rekommendera. Då kan de förstöra rejält, vet för svärföräldrarna fick en som boade under deras hus och den förstörde rejält.
Men visst är de vackra att se på.
Fina bilder! Kul med Myrlejon! Såna har jag nog bara sett på Gotska Sandön.. och det var längesedan! Även Grävling var ju trevligt, inte så ofta man ser sådana på dagen! Cool vovve..
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:20
Tack Jan!
Jag var väl inte tillräckligt enträgen för att se myrlejonent, gissar att de är morgontidiga.
Kul att se grävlingen och nu vet jag vem det är som gräver små gropar i vår gräsmatta, ibland riktigt stora också.
2017-08-31 12:22   Jan F
Trevligt reportage från Ingarö och Bromma!
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:20
Tack Jan! Kul att se att du är aktiv här.
Hej Margareta.
Fin og humoristisk serie. Gillas mycket.
Billede nummer 2 er min favorit :-)
Mvh. Erik.
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:21
Tack Erik!
Hackspetten såg riktigt kaxig ut då den promenerade på räcket.
Fint hemma hos reportage, grävlingen lockar till spännande fortsättning, så länge den inte gör ett gryt under huset, det kan bli för spännande.
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:32
Tack Stefan!
Gryt under huset är inte kul, vet för svärföräldrarna fick ett under sitt hus och den hon förstöra ganska rejält, fast ungarna som sedan kom ut därifrån var väldigt söta.
Blandat fina djurbilder! Hacke är en av mina favoriter och är ganska bestämd och ser bra ut!
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:33
Tack Dan!
Hacke såg väldigt bestämd och kaxig ut. Lite herre på täppan över honom.
Jag letade lite och tycker att bitbock känns som en rimlig kandidat för artbestämning av skalbaggen.
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 08:35
Tack Martin!
Alltid kul att få veta vad det är för kryp som man ser. Kollade nätet och det ser ut att vara en bitbock, mycket tall har vi där också.
Trevliga djur ni har på landet och hackspetten ser ju grymt cool ut på staketet. I synnerhet första bilden. Vi har också haft besök av en grävling i sommar. Den la en stor hög i trädgårdslandet och genom att titta på bilder på nätet kom jag fram till att det bara kunde komma från en grävling.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-09-02 09:05
Tack Lena!
Det är kul med alla djurbesök, jackspetten såg väldigt kaxig ut när den promenerade på räcket.
Grävlingar är lite tveeggat att få besök av, har läst om hundar som blivit angripna och så gräver de en hel del. Fick förklaring till en del gropar nu.
Fast den här tror jag inte är farlig, för den drog iväg bara jag öppnade dörren.