och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Drömmen om sommar

Tittar ut och ser små lätta snöflingor dalar ner, det är vitt ute. Vackert med all snö i träden och marken, som gjort för ett strövtåg ut med kameran...men det kommer väl en vinter även nästa år får vi hoppas och i väntan på våren och friska ben så satt jag och kollade vad jag hade för bilder i datorn. Upptäckte att bilderna från midsommar låg kvar helt orörda, hade ju bara hunnit tömma minneskortet innan vi for till Mongoliet. 

Så jag började drömma om sommar och sol, visserligen var det inte så mycket sol där vi firade midsommar, men någon halkbekämpning och snöskottning behövdes inte då. Vi började helgen med att hälsa på goda vänner i Filipstad. Övernattade på Hennickehammars herrgård. Testade min födelsedagspresent drönaren där.

Tur den har en "hemknapp" när man är nybörjare och inte hade totalkoll på hur man styr. Hemknappen innebär alltså att om drönaren är på väg att köra iväg så att man tappar kontrollen på var den är så hittar den tillbaka till den som håller i handenheten. Det är bra då man är nybörjare och håller på och övar.

Men även om vi fick lite regn så blev det en utflykt till Långban där flera byggnader från gruvepoken finns bevarade.

Intressant plats att ströva omkring på finns många gamla fina hus, här vid Långbanshyttan föddes John och Nils Ericsson. 

Förutom fina hus och vattenfyllda gruvhål finns det en hel del detaljer att studera.

Midsommar och blommor hör liksom ihop. Här fanns det en hel del blommor. 

Efter ett trevligt besök hos våra goda vänner...

...blev det en skogspromenad.

Röda stugor tågade vi förbi.

Tror vi såg ett troll också där i skogen.

Att det här var en trana är jag i alla fall säker på, den promenerade in  i skogen sedan.

Sedan blev det midsommarafton och vi for vidare till släkt och vänner i Arvika och firade en trevlig midsommar i det här mysiga huset som svärsonen byggt alldeles själv, han har till och med fällt träden till virket själv.

Nu ska jag ta och gå igenom bilderna på festen, men de är privata och kommer inte här fast mitt vackra och fina barnbarn Tilda med kompis kan få vara med.

Inlagt 2019-02-01 10:52 | Läst 2794 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Riktigt skönt att få titta på dina fina midsommarbilder nu i snögloppet!
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 10:42
Tack Måns!
Var fint även för mig att hitta dessa bilder i datorn och minnas sommaren.
Så vackert med sommar! Känns närapå overkligt nu att se de fina blommorna. Kul med drönare i present, en spännande gåva.
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 10:46
Tack Stefan!
Turligt nog så går tiden fram till vår och sommar relativt fort.
Drönaren är kul, måste ut och träna lite mer med den. Hade varit kul att haft med till Mongoliet, för där är det tillåtet att köra dem, men inrikesflyget hade så begränsad vikt att den fick stanna hemma.
Fina bilder att vila ögonen på, skogsbilderna gillas lite extra
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 10:48
Tack Leif!
Fin skog att promenera i där.
Inte helt fel med lite midsommar mitt i snöandet och de fina flickorna med blommor blev en perfekt avslutning. Kul med drönaren och en fin bild du fick till med den. VI kommer nog att ha en till sommaren. Det är inte i första hand jag som är intresserad men visst kan det blir läckra bilder. Gillar din nya profilbild :-) Där är det fint att vara.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 10:59
Tack Lena!
Drönaren är kul, men borde ut oftare och flyga med den. man behöver lite träning för att navigera rätt och få det att sitta i ryggmärgen. Får bli till sommaren. tar inte med den på resor för i många länder är det antingen drönarförbud eller så måste man söka krångliga tillstånd. Profilbilden är från Galapagosresan, så häftigt att kunna se alla dessa färggranna fiskar och djur där under ytan. Vår trevlige guide Adam fotade och filmade.
Fin bruksmiljö, vacker skog, härliga blommor och så ett par riktiga midsommartjejer på slutet! Den bilden håller mycket hög klass.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 11:01
Tack Bjarne!
Midsommartjejerna inte bara vackra deär synnerligen trevliga töser.
Barnbarnet ska dessutom med oss på resa i sommar, ska bli så kul.
Många fina detaljer som du fångat här..fina miljöer också..såg nästan ut som det var Nils Ferlin som satt och fiskade..
Mv/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 11:03
Tack Gunte!
Du har så rätt, väggmålningen är fotad i Filipstad så det ska nog föreställa Nils Ferlin.
Hej Inte fel med sommar bilder vid denna tiden på året Midsommar är en härlig tid det går fort dit Hälsningar Gert
Svar från Margareta Cortés 2019-02-07 11:04
Tack Gert!
Längtar nog lite extra till sommaren i år
Ursäkta sen respons och svar, jag brukar vara snabbare, men operation av trasig axel kom emellan och lite drogad av stark smärtlindring så var det bäst att vänta lite. Men nu ska jag läsa alla och tacka.