och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En gång var jag till Rom.

En gång var jag till Rom, då gick jag till Pantheon.

Som så gott som alla byggnader i Rom är det en väldigt gammal byggnad så gammal att det var kejsare Hadrianus som lät uppföra den 115-125 e.Kr. 

Går man dit en solig dag så ser det ut ungefär så här, misstänker att mitt i sommaren är det ändå mer folk. Det här är tagit mitt i gassande solsken, massor med folk och även hästdroskor.

På torget ringlar kön runt, runt i en oändlig cirkel. 

Köer är inte min grej, men vila på murkanten eller bara gå runt byggnaden och kika gillar jag.

Kommer man hit en regnig dag då finns det inga köer. 

Torget är nästan tomt, men det blir ingen solstråle in genom hålet i taket heller så jag går inte in nu heller.

Jag tror att byggnaden är finast på kvällen.

Inget fotograferande, inga resor och mest flunsa och trötthet den senaste tiden, men en liten återblick från oktober kan jag bjuda på. 

Inlagt 2023-01-31 10:25 | Läst 495 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vackert Margareta.
Funkar lite så åker själv knappt i turisttiderna.
Trist med flunsa men tyvärr verkade julperioden och jan just sån
Krya på
/N
Svar från Margareta Cortés 2023-01-31 11:01
Tack Nini!
Blev en seg december, missade en massa kul men det kommer väl en jul i år också.
Har problem med att gå längre sträckor så det blev en lite rumphuggen vistelse i Rom, upplevde dock att det var en enda stor turistattraktion och inte var maten som i övriga Italien heller.
Krya på dig Margareta! Pantheon finast i mörker på dina bilder, även i regn med fina paraplyer i förgrunden. Rom är väl bokstavligen talat byggt på historien.
Svar från Margareta Cortés 2023-02-01 10:24
Tack Stefan!
Nog var jag lite nyfiken på att gå in där, men det där med köer är inte min grej.
Du har så rätt, var man än gick så fanns det något gammalt och antikt.
Fint från Rom. Vi var där för mååånga år sedan, det var i nyårsveckan och en resa med hotell kostade inte mer än lite över 1000:-, det var det verkligen värt. Vi använde pengarna till att äta gott istället, gick säkert runt någon mil pers dag i Rom, när vi inte åt någon 4-5 rätters på någon resturang. Vi hittade efter någon dag en resturang som vi besökte varje dag antingen till lunch eller middag och som gav riktigt prisvärd mat
Svar från Margareta Cortés 2023-02-01 10:34
Tack Peter!
Mitt intryck av Rom förmörkas nog lite av att jag hade ont. Kan tyvärr inte gå långa promenader längre, ryggen vill inte mer. Men jobbigast är köer, så de hoppar jag över.
Vi försökte hitta restauranger borta från sevärdheterna, men vi bodde nästan mitt bland dessa så det var inte lätt. Tur vi hade en fin veranda på taket till vårt hotell och kunde njuta av skymningen där med lite gott vin, ost och bröd.
pdahlen 2023-02-01 12:44
Du har ju hållit igång med resor imponerande länge. Jag och frun reste mycket när vi var 30-45, det blev 3-5 resor per år. Det var mest frun som inte ville resa runt längre utan att vi reser mellan våra boende istället. Själv reste jag en del i tjänsten också fram till pensionen
Svar från Margareta Cortés 2023-02-03 09:38
När vi var i den åldern så kunde vi inte resa så mycket pga jobbet. Blev mest resor med barnen till resmål som passade dem. Nu har vi tagit igen det med mer vuxenresor. Framöver blir det väl seniorresor.
Hej Margareta!
Jag gillar inte heller när det är för mycket folk. Det är väl därför vi trivs i Nordnorge :-)
Jag har aldrig varit i Rom och har inte sett Pantheon annat än på bild. Det blev absolut bäst på kvällen.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2023-02-01 10:45
Tack Lena!
Ingen förlust att inte varit i Rom. :) Fast lite kul att sett de där sevärdheterna som jag bara sett på bild förut. Fast trivs nog bättre i norr.
Fina bilder från väldens centrum då det begav sig! Faller extra för den sista och önskar dig snar bättring hälsar björn
Svar från Margareta Cortés 2023-02-01 10:46
Tack Björn
Skulle var lite kul att kunna se hur det var då, då när allt det här var nytt och inte bara sevärdheter.
Fast det är jobbigt att gå i Rom.
Hej Margareta,
Så roligt att se dig igen. Jag har saknat dig och att "vara med på dina resor". Men förstår ju av det du skriver, att du inte varit helt kurant. Ja, det är ju flunsatider så här års. Hoppas att du snart återfår hälsan.

Pantheon är onekligen en imponerande byggnad. Lika imponerande att den har stått i så många sekler!! Inget fuskbygge där, inte. Håller med - den är vackrast om kvällen med belysningen.
Hälsningar Christina
Svar från Margareta Cortés 2023-02-03 09:41
Tack Christina!
Så glad jag blir för din kommentar.
Speciellt då många av de som hörde av sig här med kommentarer har slutat med det eftersom de inte anser att resor är politiskt korrekt längre. Fått meddelande om det och tänkte sluta blogga här, men tänkte de som vill läsa får göra det, de andra slipper..
Ha en fin helg, ser ut att bli sol.