och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Gävligt gott!

Åtta dagar kvar  och jag var lite nyfiken på Gävlebocken. Stod han kvar eller hade han blivit slukad av lågorna även i år? Det såg lite oroväckande ut när vi kom fram till Gävle. Är det inte bocken som ligger där borta?  Inte såg det där ut som den resliga bock som jag sett där i Gävle förr om åren.

Men som tur var, jag kom inte för sent. Det var Lillbocken som gått ett sorgligt öde till mötes. Se där i bakgrunden står han ju. Vi tar en runda runt torget.

Visst är han fin! Tretton meter hög och med egen blogg till och med.   Visst skulle jag få mycket finare bilder på kvällen, tyvärr så var jag inte där då men i bockens blogg kan man se hur fint han lyser på kvällen.

 Gävle är ju inte bara bocken, så jag tog en liten promenad i blåsten. Undrar om det var efterdyningar av Ivar som härjade. Men nu kan jag gå ganska skapligt och utan kryckor dessutom, även om jag inte går fort så går jag i alla fall. Fönsteshoppa är kul. Men undrar om det inte blivit något fel här. Kikade in och kunde inte se en enda soffa i hela butiken.

En ny butik har dykt upp sedan jag var  i Gävle sedan sist. Kul namn på den och den verkade riktigt populär för där inne var det så trångt och fullt av folk så det fick inte plats någon mer. Där kan man både äta och handla med sig av deras godsaker. En specialité som de har är Gestrike Cowboychips, vår tids snacks, en blandning av beef jerky och rotsakschips.  

Sedan promenerade vi tillbaka till bilen för färd mot Hedesunda. Mitt ute i skogen mötte vi en häst. En ny bekantskap även den.

I Hedesunda hälsade vi på svärmor på  Ängslyckan och fikade de ovanliga lussekatterna vi köpte i Gävle. Jag har då aldrig förr träffat på lussekatter med vaniljkräm istället för russin. Goda var de. Det tyckte svärmor också.

Det är klart svärmor ska ha en stjärna till jul.

Inlagt 2013-12-16 23:26 | Läst 7570 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har svärmor en halsrem som det står Nikon på? Coolt :) Ja, den där bocken, vem vinner i år? /Frode
Tänk att du såg det. ;) Jag fick ett nyckelband på fotomässan ett år och svärmor behövde ett för att kunna hålla reda på sin nyckel. Funderade nästan på att klona bort det :) tråkigt att Canon inte delade ut några nyckelband.... Kanske ska ta och brodera över texten....
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 15:36
Så typiskt att jag haltade runt här då och inte kunde gå dit. Hoppas de har det även nästa åt.
Otten 2013-12-17 21:57
Hade du sagt nått hade jag plockat en extra.
Hej Margareta.
Det är skönt att höra att du kommer bra runt nu.
Fina bilder och text som vanligt.
Du kan bara försöka klona det fina namnet NIKON - då kommer jag efter dig :-)
Hälsningar och God Jul från Erik / DK
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 11:58
Det är skönt att slippa kryckorna men någon martonlöpare blir det nog aldrig av mig.
Jag lovar ska inte klona bort texten, men kanske jag broderar Canon över det...;)
God Jul även till dig!
Hej,
Det finns mycke att se i vårt land också.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 11:58
Sverige har mycket att bjuda på.
Trevligt att se bilder från grannstaden inte så mysigt utan snö men bocken ser ståtlig ut, den som står upp vill säga. Ha det !
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 11:59
Det var inte mycket snö där i Gävle, mest lite is.
Fast ni har ändå mer snö än vad det finns här i Bromma.
Gävligt kul att se dig på bloggen igen Margareta! Trevligt inlägg med bra bilder som vanligt från dig! // Sören
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 21:50
Tack för det, min mesta tid har gått åt till att träna och åter träna för att bli bra i foten så det har inte blivit några bilder tagna och då inget att blogga om. Men någon dags ledighet från sjukgymnastiken tyckte jag att jag var värd även om det är en bra bit kvar. Misströstade och deppade lite väl mycket om att kunna bli helt bra tills jag såg skidåkaren Rickardssons mirakulösa återhämtning efter bilolycka i somras och insåg att det går nog ändå med intensiv träning...så nu har kryckorna förpassats till källaren, så det kan kanske bli en och annan promenad med kameran framöver.
Kul att se lite bilder från min hemstad. Jag har växt upp med julbocken och jag vet att den överlevde vid några tillfällen. Antar att det är studenternas bock som hade tippat omkull (fåt hjälp antar jag ). Gävligt gott fanns inte när jag bodde där. Måste kolla in det stället när jag passerar någon gång.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-12-17 21:56
Gävle är en fin stad, jag är född där. Men då fanns det ingen julbock om det funnits någon så hade jag nog inte kommit ihåg den eftersom vi flyttade då jag var ett år. Men minns bocken från senare år då vi var mycket i Hedesunda. Fast det var inte så många gånger jag hann med att se den intakt då.
Det där stället Gävligt gott ska vi nog besöka vid tillfälle. Det såg mycket intressant ut men i går var det säkert något jippo där för det var verkligen fullt där inne. Kollade deras hemsida och det blir säkert en lunch där vid nästa besök.