och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hurtigruten - Var är midnattssolen?

Det hjälper inte att man är i midnattssolens rike om det inte är någon sol, då blir det ingen sol på natten heller. Fast jag tänker inte kräva pengarna tillbaka ändå, som jag hörde att en turist hade gjort,  när han kom på att det var faktiskt samma sol som lyste på natten som på dagen. Tänk vilken bluff, det är det där med midnattssol.

Men trots lite regn och avsaknad av sol så är det vackert ändå och lite speciellt när fjälltopparna försvinner i upp i molnen. Jag har ofta undrat över alla dessa färgrika hus i Norge, som det blå här på bilden. Nu har jag fått lära mig vad det beror på. Efter kriget leverades det hus från Sverige och de gick att få i bara fyra olika modeller. Då målade de husen i olka färger så att det inte skulle se för lika ut och skilja sig något från grannens hus. inte många faluröda stugor här inte.

Kvällen sänker sig och vi stävar in mot kvällens sista hamn Skjervöy. Fascinerande med landskapet, först ser man ett berg och bakom det så reser det sig en bergvägg som är bra mycket högre.

Vi lägger till...

...i hamn....

...äter en god middag med delikat dessert....

...lyssnar en stund på husbandet...

...men avstår från att dansa, för i morgon är en ny spännande dag och då ska jag på utflykt. Hoppas det inte regnar då.

God natt!

 

Inlagt 2010-06-22 22:11 | Läst 9557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skjervöy, vad trevligt. Där har jag klivit av en dymmelonsdag för massor av år sedan, när jag och en kompis skulle åka skidor in i Finland norrifrån. Vi tyckte att det var en bra väg hem från Lofoten till Stockholm.
Svar från Margareta Cortés 2010-06-28 20:59
Låter som en mycket bra idé att ta den resvägen.