Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Innan vi lämnar Glasgow...

...tar vi en liten runda

Bra med gratis WiFi

En ganska så liten polisstation, eller är det en poliskiosk.

Det var bra ordnat för genomfartstrafiken.

En riktig skotte

Jobbigt att släpa på den stolpen, kan behövas en paus då.

Sista kvällen tog vi en promenad för att se hur Glasgow var på kvällstid. Vi hade sett att McDonalds drog till sig stora skaror av ungdomar på dagtid. De var inte så mycket inne, utan de stod och hängde utanför och nu på kvällen var det inget undantag, enda skillnaden var att det var ändå större skaror.

Vi anslöt oss inte till de unga utan gick bara runt och tittade lite.

Postat 2014-05-30 22:07 | Läst 6072 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Där min vagga en gång stått!

Det var Gävle som var dagens mål. Norrlands första stad.

Tro det eller ej men i Gävle är det sant!

Vi hamnade här på CH.

Ingen fantastisk utsikt från vårt rum men vad kan man begära mitt i stan.

Det händet något i alla fall.

Kan det här vara våren som är på G.?

Efter middagen tog vi en liten kvällspromenad. Jag vet, jag borde ha haft stativet med mig men det ligger kvar hemma.

Jag ska ta och fundera på den uppmaningen.

Vi traskade runt lite och kollade in omgivningen.

Vi går över Gavleån.

På det här hotellet ska jag nog bo nästa gång.

Länsmuseet står öde, men det lyser ju i en del fönster. Kan det vara så att det inte bara är i New York som museieföremålen lever upp på natten.

Kommer till Gammelbron. Här har det funnits en bro sedan 1400-talet och ända fram tills Drottningbron byggdes så var det den enda förbindelsen med landsvägen söderut.

Slänger ett öga från där vi kom...

...och åt andra hållet på bron beundrar vi de fina villorna vid åkanten.

Nu börjar det bli lite sent och vi återvänder över Drottningbron in mot stan igen. Den bron kom till då Hälsinge  regemente flyttade hit till Gävle och den invigdes 1911. Då ansågs det att det behövdes en ny, kapacitetsstark, förbindelse över Gavleån eftersom Gammelbron var helt otillräcklig.

Heliga trefaldighetskyrkan Den har stått där sedan  1654. Om det ser ut som om tornet lutar så är det inte fel på bilden , för tornet lutar. Marken där kyrkan står är ganska instabil och det var först på 1930-talet som man lyckades få ordning på kyrkan och det var väl tur, för det är en vacker gammal kyrka.

 Nu är det dags att sova för i morgon ska jag se vad min fot går för.

Postat 2014-02-09 18:54 | Läst 9086 ggr. | Permalink | Kommentarer (20) | Kommentera

Kvällsbilder och lite barhäng.

Lite kvällsbilder från 46:våningen ut över Tokyo. Var lite svårt att undvika blänket från fönsterglaset eftersom jag förmodar att de övriga i huset inte hade uppskattat om jag släckt lyset där. Fast jag hittade ändå ingen lysknapp. Men med linsen tryckt dikt mot fönsterrutan så blev det någorlunda ändå.

Blev lite svårare med utsikten mot regnbågsbron eftersom det inte gick att få det tätt mellan lins och fönsterruta.

Sedan slank vi in på baren där upp, mysigt att sitt där och läppja på en drink med den utsikten.

Här skakas det en Margarita.

Fast den drack inte jag.

Kockarna i köket hade inte lika bra utsikt som vi i baren, men de lagade god mat.

Sedan slank vi hem mellan alla skyskrapor.

Postat 2012-11-09 14:57 | Läst 7883 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tokyo Tower

Tokyo Tower ser ut som Eiffeltornet i Paris men det här är 332,6 meter högt alltså 8,6 meter högre än det i Paris, räknar man in TV-antennen högst upp så är det hela 32,6 meter högre. Trots att det är högre än Eiffeltornet är det 3.300 ton lättare, en tredjedel av materialet kommer från återvunnet skrot från andra världskriget.  Vi kan se tornet från vårt hotell och trots att det är över 300 meter högt ser det inte så stort ut härifrån.

Det sticker upp som ett rejält landmärke och det är klart att vi måste dit.

För flygsäkerhetens skull är tornet målat i orange och vitt.

Underifrån ser det ut som ett gigantiskt mekanobygge.

Efter andra världskriget började Japan leta efter ett monument och en symbol som skulle markera deras växande globala ekonomiska betydelse. De tittade mot väst och blev inspirerade av Eiffeltornet och beslöt att de skulle bygga ett eget. År 1958 stod det klart. Framför tornet finns de en plätt med skulpturer av en del hundar, tyvärr så förstår jag inte vad det står bakom dem och vet inte varför det är just hundar där.

Lite gulligt är det med kronorna på taket till entrébyggnaden.

Där inne finns det massor att titta på om man vill. Det finns ett akvarium med 50 000 fiskar, ett vaxmuseum och en stor souvenirshop.

Men vi hoppar över allt det där och åker upp i tornet istället. Trots att tornet är en stor turistattraktion med över 2,5 miljoner besökare per år så blir det inga köer utan den japanska effektiviteten gör att allt flyter väldigt smidigt. Värdar och värdinnor tar emot vid hissarna och hälsar oss välkommna och strax är vi uppe vid utsiktsplattformen och kan beundra utsikten.

 Vid klart väder kan man se ända till Mt. Fuji här uppifrån. Det gick inte i dag men vi ser stora delar av staden och även lite av hur vägnätet är uppbyggt.

Det finns ett tempel intill tornet och flera gravplatser runt omkring det. Trodde först att det var brädor som står uppställda vid gravmonumenten men såg senare att det finns skrivtecken på dessa pinnar som sticker upp. Troligtvis något som anhöriga ställer dit liksom vi gör med blommor vid våra anhörigas gravar.

I golvet på utsiktsplattformen finns det två fönster som man kan kika ner genom eller ställa sig på för att få känslan av att sväva högt uppe i luften. Där placerade de flesta föräldrar sina barn för fotografering. Den här lilla pojken såg mest förundrad ut och verkade fråga sig varför han skulle sitta där.

Där jag kikade ner såg jag mest hur tornet var byggt, men långt där nere kan man se marken också.

På kvällen är tornet belyst. Under tiden den 2:a oktober till 6:e juli lyser det i ett orange sken. Den oranga färgen ska hjälpa till att hålla kylan borta under vinterhalvåret. Vi nordbor undrade  vilken kyla de avsåg eftersom vi hade mellan 25-27 grader varmt om dagarna och bara lite svalare på kvällen.

 

Postat 2012-10-19 10:25 | Läst 4765 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Kvällspromenad i York

Eftersom jag aldrig varit i York tidigare så vill jag passa på att se staden alla tider på dygnet. Hade tyvärr inget stativ med mig på resan men testade att ta lite kvällsbilder ändå.

Tornet på kyrkan All Saints The Pavement lyser som en lanterna i natten och lyktan där uppe i tornet var tänkt att funger som en ledstjärna för resenärer i skogen Galtres norr om York

Inte mycket folk på The Shambles vid den här tiden.

Jag träffar på några nattvandrare.

Hittade även puben där vi åt lunch, The Malting.

Fortsätter promenaden utefter River Ouse, här i England har de bara floder minsta lilla bäck heter något med River, men den här floden ser ut att vara en riktig flod. Guildhall speglar sig förföriskt i vattnet.

Vill man se York från vattnet så finns det flodbåtar som man kan åka med.

Avslutar promenaden med Clifford´s Tower.

I morgon blir det "En förlorad värld".

Postat 2011-09-26 21:48 | Läst 6977 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera