och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jag har åkt Hummer...

...och klappat en fågel som jag trodde var en falk och en kamel som vi kallar för dromedar.

I dag ska vi på utflykt. Kameran är packad och vi står bara och väntar på bilen som ska plocka upp oss.

Undrar om det kan vara den här. Den ser ut att ha varit med om lite äventyr och ser också robust ut.

Men det var ingen Ford som kom och det var inte heller den här, även om det var det bolaget vi hade bokat utflykten med.

 Det var en Hummer som kom. Jag ska få åka H U M M E R! ! !

Resan startar och för att komma till vårt mål för dagen så måste vi åka motorväg i ungefär en timme. Inte något litet äventyr det heller för det verkar inte som om trafikreglerna gäller så där värst mycket här i landet. Omkörningar görs i alla filer och filbyten sker lite av en slump, det är mer än en gång som vår chaufför Yousof får väja för bilar som irrar omkring. De dubbla hastighetsskyltarna förbryllar något och vi får veta att den övre är maxfart och den nedre står för minimihastigheten. Den undre verkar alla respektera, åtminstone då det inte är köer, men den övre känns mer som en rekommendation.

Efter en timme kommer vi ut till dagens första delmål och vi är nu ute i öknen. Det är ett stopp som tydligen är obligatoriskt att stanna på för arrangörerna av utflykterna för här kan man göra av med lite pengar på kamelridning, fyrhjulskörning i sanden, rida häst och en del annat skoj. Man kan shoppa loss också på supermarket.

En kamel i minimal inhägnad försöker charma till sig en pratstund...

Hon är ganska kelig och hon vill gärna bli klappad.

Fast när hon försöker charma till sig en puss så avstår jag, trots att hon är så söt.

Strax intill sitter det två jaktfalkar.

Båda har huva på sig men de har inget emot att bli lite kliade. De verkar gilla det.

Förstår att de har huvan på sig för att de ska sitta kvar på pinnen för när jag pratar med falkeneraren och undrar över huvan så tar han av den och fågeln blir alldeles vild och vill först flyga iväg innan den lugnar ner sig och sätter sig på pinnen igen.

Den lugnar i alla fall ner sig och låter sig fotograferas.

Tala om falkblick.

Jag överger falkarna och kamelen och kollar in de som leker med fyrhjulingar ute i ökensanden.

Men nu är det äntligen dags för oss att ge oss av, för det som vi kom hit för och som var målet för utflykten var en tur ut i öknen. Först måste lufttrycket i däcken reduceras till hälften.

Jag vinkar farväl till min nya kompis, som ser ganska cool ut.

Hallå där! Det där är ingen klubba eller cigarett, spotta genast ut sugröret.

Vi drar iväg ut till den stora öknen. Där står det en samling bilar som ska åka iväg i grupp men vår bil ansluter inte till dessa utan vi far iväg på egen hand.

Yousof  berättar att allt skräp där vid startpunkten ut i öknen och även ute i öknen inte beror på turisterna utan det är befolkningen själva som har helgutflykt och inte tar reda på sina sopor.

Fortsättning följer snart...

Det är fint att få gå igenom de här bilderna nu och tänka tillbaka på dessa dagar med behaglig sommarvärme och upplevelser med snö och slaskväder här hemma, speciellt i dag då jag var till ögonsjukhuset och det konstaterades att det inte hjälper med några linser mot för min ögonsjukdom utan det blir operation.

Inlagt 2015-01-28 22:38 | Läst 11764 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Haha! Hur kunde du motstå en puss från den fina kamelen? :-)
Svar från Margareta Cortés 2015-01-28 23:08
Var egentligen inte så svårt. :) men charmig var hon.
Kul o intressant som vanligt från dina resor, är det inte Dromedar med en puckel? Många fina bilder! LO
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 01:19
Tack Lars Olov!
Kan så vara att vi kallar dem för dromedar men där sa de kamel, så då gör jag det också för enkelhetens skull.
Blev nyfiken och googlade på dromedar och upptäckte att den också är ett kameldjur. En enpucklig kamel. http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Dromedar
Hej Maggan!

Nej du har inte klappat någon falk...i alla fall inte om du menar kärrhökarna på bilderna. Googla bilder på jaktfalk och sedan stäpphök eller ängshök så kommer du se skillnaden.

Ibland kan det vara svårt med fåglar som hålls av falkenerare att avgöra art då de ibland avlar dem lite hur de vill. Det här kan dock vara vilda fåglar som de nyss fångat. Den övre mörkare fågeln skulle kunna vara en ungfågel av brun kärrhök, den ljusare troligen stäpphök om inte ängshök(yngre fåglar).

Det är ett otyg enligt min åsikt, många falkenerare fångar vilda fåglar, plundrar bon mm. Det ligger oerhört mycket pengar i handeln med vilda fåglar.

Det bästa är en fri fågel:)

Ha de gott!

Daniel
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 07:19
OK! Jag tror dig, så jag har alltså klappat en fågel och ett fyrfota djur.
Jag ändrar rubriken så att jag inte lurar in någon till bloggen på falska grunder.
Håller med om att en fri fåglel är de bästa.
Stilig fågel och bra bilder. Kul det där med skylt både för Max och Min hastighet. Hummern ser bekväm ut och det var den säkert också.
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 07:42
Fåglarna var stiliga även om de mest satt med huva på sig och var i fångenskap.
Hummern var mycket bekväm och stor. En koloss jämfört med min egen bil.
Trevligt inlägg !
Men gillar ju inte fågeln som sitter där fastbunden. Men kanske har den det rätt bra mot många andra djur i fångenskap.
Skall bli spännande att se dina bilder från sandhavet :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 11:13
Tack Ing-Marie!
De har en lite annorlunda syn på djur där borta än vad vi har här men jag hoppas att de var snälla mot dem ändå fast kamelen hade liten hage och fåglarna både huva och var bundna. Kan för lite om falkenrandet för att yttra mig där.
Väldigt fina bilder! Även om alla dina bilder är det, så syns det när du byter kamera.
Och ja, inte kan jag mycket om kameler, dromedarer, falkar och hökar... Trevligt att se allt dock.
Och jag kan förstå att det var en spännande tur i öknen... Jag har aldrig åkt hummer, men ätit.... Inte så hårdsmält som man skulle kunna tro... ;)) Och jo, jag vet, torr humor, rena öknen... ;) //Peter
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 11:18
Tack Peter!
Hoppas att det sys till det bättre då jag tar fram stora Canonen för den är tung att släpa på och snart så kanske jag måste byta ner mig till en lättare, tennisarmbågen aviserar sin ankomst nästan varje gång jag fotar med den. Svårt val det för jag gillar min klump.
Inte lätt att hålla eda på alla djur, ibland lättare med bilar då ;).
Hummern var häftig och stadig att åka i där ute i öknen även om jag var övertygad om att vi skulle välta mer än en gång så höll den sig på rätt köl ändå.
Gillar din humor, även om den är torr.
Kul med kamel- och falkbilderna! ;-)
Saknar en helbild på Hummern, men den kommer kanske i fortsättningen?
Vilken otur du har, operation igen! Men bra att få hjälp, förstås...
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 13:01
Tack Niklas!
Även om det nu inte var vare sig falk eller kamel så var det kul att se dem.
Bild på Hummern kommer senare, den gjorde sig bättre på bild i öknen än i stan.
Var väl lite irriterad i går då jag fick beskedet om att det blir operation och att mitt dubbelseende inte går att korrigerad med kontaktlinser, kanske lite lättad för hårda linser skavde rejält. Fast lite orolig för jag fick veta att den operationen gör ont. Hade varit bättre att få veta det efteråt.
Jag är ingen resenär men jag följer mer än gärna med på dina resor, även om detta resmål inte tilltalar mig speciellt mycket. Det gör dock inte mindre intressant. Jag tycker, att man ska titta på sådant men eg. inte tror sig uppskatta. Det är då man lär sig mest. Djurhållningen gillades däremot inte.
Jag hoppas, att dina ögonproblem löser sig. Med successivt sämre syn inser jag mer och mer hur mycket det hade varit värt, att se bra.
Eva
Svar från Margareta Cortés 2015-01-29 13:06
Tack Eva! Kul att du läser även om resmålet inte tilltalar. Man lär sig en hel del på alla sorters resor och jag fick omvärdera en del även efter den här resan. Både bra och dåligt som jag fick ändra uppfattning om.
Många länder har en helt annan syn på djurhållning än vad vi har här i Norden, inget man kan göra något åt på en resa men intressant att iaktta.
Med ögonen hoppas även jag att det blir bättre, sjukdomen får jag leva med men det ska tydligen kunna gå att slippa se dubbelt och det ser jag fram emot.
Bilderna skvallrar om en härlig resa. Har också varit ute och åkt i öknen, direkt läckert, även om jag aldrig förstod hur de hittade och att de körde så fruktansvärt fort.

Hälsningar//GöranR
Svar från Margareta Cortés 2015-01-30 17:35
Tack Göran!
Ja nog gick det undan där i sanden och nog undrade jag också hur de hittade. Frågade men fick bara ett leende som svar. De har nog riktmärken som vi inte ser. Men kul var det.
Hummer är något man äter.....(tycker bilentusiasten i mej). Men dina dromedarporträtt är ju underbara. Det har ju ett helt fantastiskt uttryck I ansiktet och just munnen ser ju så rolig ut. Jag gillar också deras stora mjuka fötter som inte trampar sönder marken som klövdjur gör.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-01-30 17:37
Fast beställer man hummer i Dubai så blir de nog fundersamma om man inte säger lobster. Kamelerna var coola och hade ett digert register av uttrtyck.
Jag har tidigare på förmidaggen medan jag var i sängen läst alla dina bloggar och sett bilder som jag
är så fascinerad av.
Jobbigt kommentera på paddan så vill jag se bilderna på min fasta dator.

Vilken förfärlig sak de har där mannen din väntar på bilen.
Borde stått en kamel istället eller...
Fåglarna är otäckt se inte kan de må väl där...
Kameler vet du redan jag är supeförtjust i. varför vet inte det...kanske för de ser ut som
de har kvar sin stolthet mot oss...
Fy för en kyss där behöver du inte ....hi hi
///Gun-Inger
fortsätter nu....
Svar från Margareta Cortés 2015-02-01 13:34
Tack Gun-Inger!
Den röda gorillan passade verkligen inte in där och jag vet inte varför den stod där heller. Håller med en kamel hade passat bättre. Fåglarna hade jag velat släppa loss men jag hade nog inte blivit så populär då, men kameler är söta. bra minspel har de också. en kyss kommer senare men inte från mig då. ;)